MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak Açıklaması

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkrahisar Milletvekili Mehmet Parsak, 15 Temmuz darbe girişiminde Türk milletinin hainlere gereken cevabı verdiğini ifade etti.

01.08.2016 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkrahisar Milletvekili Mehmet Parsak, 15 Temmuz darbe girişiminde Türk milletinin hainlere gereken cevabı verdiğini ifade etti.

MHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı toplantı salonunda MHP İl Başkanı Raşit Demirel ve Merkez İlçe Başkanı Mehmet Karagöz ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Parsak gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz'da fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi hainlerin gerçekleştirmeye çalıştığı darbenin milletin ferasetiyle önlendiğini ifade eden Parsak, bu hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Hainlerin amacına asla ulaşamayacağını ifade eden Parsak, "Bildiğiniz gibi ülkemiz ve 15 Temmuz akşamı devletimiz, FETÖ terör örgütünün, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki uzantılarının başrol oynadığı bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalmıştır. Çok şükür bu darbe girişimi, Türk milletinin insiyatif alması sonucu başarısız olmuş, Türk Milleti, hainlere gereken cevabı vermiştir. Ancak bu sırada darbecilere karşı mücadele veren birçok vatandaşımız, askerimiz ve poisimiz şehit düşmüş, birçok vatandaşımız yaralanmıştır. Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Bu darbe girişimi, siyasi geçmişimizdeki başarısız darbe girişimleri içerisinde en aşağılık ve en acımasız olanı olarak tarihteki yerini almıştır. Çünkü bu girişimde sivil halkın üzerine birçok yerde ateş açılmış ve düşman ülkelerin bile yaklaşamadığı, Türk milletinin iradesinin yegane tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nede (TBMM) bombalarla saldırılmıştır" dedi.

Darbe girişimi esnasında ülkücülerin en net tavrı gösterdiğini ifade eden Parsak, "Milliyetçi Hareket Partisi ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, hain darbe girişiminin ilk başladığı andan itibaren tarafını Türk Milleti'nden yana belirlemiş, Türk Milleti'nin verdiği oylar ile görev başında bulunan meşru hükümetin arkasında olduğunu kararlı bir şekilde ifade etmiştir. Darbelerden en çok zarar gören Milliyetçi - Ülkücü hareketin fertleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin devleti ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne olan inancını, her kritik noktada olduğu gibi bu hain darbe girişiminde de bir kez daha net bir şekilde ortaya koymuştur" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement