MHP'li Yeniçeri AK Parti'nin İzlediği Siyaseti Eleştirdi - Son Dakika
Politika

MHP'li Yeniçeri AK Parti'nin İzlediği Siyaseti Eleştirdi

MHP'li Yeniçeri, "AK Parti iktidarının genelde Ortadoğu'da izlediği siyaset, Türkiye'yi terör örgütlerinin hedefi haline getiriyor." dedi.

25.09.2013 13:13  Güncelleme: 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, AK Parti iktidarının genelde Ortadoğu, özelde Suriye'de izlediği siyasetin, Türkiye'yi terör örgütlerinin hedefi haline getirdiğini ileri sürdü.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, iktidarın, büyük umut olarak sunduğu "çekilme ve çözüm süreci"nin tıkanmasının yarattığı ağır baskıdan kurtulmak için "demokratikleşme paketi" hazırladığını savundu. Yeniçeri, hükümetin, bu şekilde tartışmaların yönünü ve gündemi değiştirme gayreti içinde olduğunu ileri sürdü.

Demokratikleşme paketinde Tunceli'ye Dersim adının verileceğinin söylendiğini ifade eden Yeniçeri, "Bu durumda Karadeniz'e Pontus, Ege'ye İyonya, İstanbul'a Kostantinopol adlarının iade edildiğinde, AKP'nin buna bugünden cevap bulması gerekecektir" diye konuştu.

Hükümetin dış politikasını da eleştiren Yeniçeri, Türkiye'nin dış politikasının "Rus ruleti" gibi işlediğini savundu. AK Parti iktidarının hiçbir öngörüsünün, hesabının tutmadığını belirten Yeniçeri, "Ne söyledilerse tam aksi çıktı" dedi.

Terör örgütü ve teröristin her çeşidinin Suriye'de, Türkiye'nin gözü önünde kan dökmeye devam ettiğini kaydeden Yeniçeri, şöyle devam etti:

"Dünya üzerinde adı duyulmamış ne kadar terör örgütü varsa hepsi komşumuz Suriye'de kan döküyor. Suriye, terör örgütlerinin laboratuvarı haline geldi. Bu vahşi terör örgütlerinin en büyük hedeflerinden biri de Türkiye'dir. Başbakan Erdoğan'ın bölge ülkelerinin iç işlerine karışan konuşmaları, tehdit içeren açıklamaları bu örgütleri Türkiye'ye karşı her geçen gün biraz daha bilemektedir.

AKP'nin genelde Ortadoğu, özelde Suriye'de izlediği siyaset, Türkiye'yi terör örgütlerinin hedefi haline getirmiştir. Yasa dışı güçlerin istediği gibi girip çıktığı Türkiye'nin Suriye sınırı, otoritesizlik yönünden Peşaver'e dönüşmüş bulunmaktadır.

Türkiye, kendi teröristleriyle mücadelede teslim bayrağını çekmiş bir iktidar tarafından yönetiliyor. Şimdi buna bir de Suriye'den ithal edilen teröristler ilave edilmiştir."

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Polisevi Sosyal Tesisleri'ne yönelik saldırıyı anımsatan Yeniçeri, "Olayı ilginç kılan, terörist eylemi gerçekleştiren militanlardan birinin Suriye'den diğerinin Yunanistan'dan Türkiye'ye gelip eylem yapabilmesidir. Yaya olarak gelip eylemi yapan ve yine yaya olarak kaçan teröristlerin üzerinden çıkan silahlar adete bir cephaneliği andırıyordu" diye konuştu.

Beşiktaş - Galatasaray karşılaşmasında yaşanan olaylara da değinen Yeniçeri, "AKP, tribünlere ayar vermeye, taraftarları terbiye etmeye, kulüpleri sindirmeye yönelik faaliyetlerine bir an önce son vermelidir. İktidar, spora hem şiddetin hem de siyasetin bulaştırılmasından uzak durmalıdır. AKP'nin ayrıştırma ideolojisi spor kulüplerini adeta düşman gibi karşıt hale getirmiştir" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP'li Yeniçeri AK Parti'nin İzlediği Siyaseti Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi
    22:25 Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi

    Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçında Olympiakos karşılaşmasını tribünden takip etti. Bakan Bak, protokol tribünde yerini alarak müsabakayı izledi.


Advertisement