MHP'den Şerafettin Elçi Tepkisi - Son Dakika
Güncel

MHP'den Şerafettin Elçi Tepkisi

MHP\'den Şerafettin Elçi Tepkisi

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Şırnak'taki havalimanına eski milletvekili Şerafettin Elçi'nin isminin verilmesine tepki gösterdi.

27.07.2013 22:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Şırnak'taki havalimanına eski milletvekili Şerafettin Elçi'nin isminin verilmesine tepki gösterdi.

MHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programı Yıldırım Yunus Emre Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. Programda konuşan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Şırnak'ta yapılan havalimanına vefat eden eski Milletvekili Şerafettin Elçi'nin adının verilmesini eleştirdi. Büyükataman, "Dün Şırnak'ta bir açılış yapıldı. Sayın başbakanın katıldığı bir açılışa şahit olduk. Üzülerek ifade ediyorum, aziz milletimizin vergileriyle yapılan, uğruna mücadele edilen ve bedel ödenen bu ülkenin bölünmez bütünlüğü hususunda bedel ödeyen şehitlerin verdiği vergilerle yapılan havaalanına, ömrü bölücülükle geçen ve Türkiye Cumhuriyetine küfür etmekle geçen vatandaşın ismi veriliyor. Buna nasıl katlanılacak. Gerçekten Türkiye olarak zorlu ve sıkıntılı günlerin arifesindeyiz. Bu problemler ve çözümsüz değil" dedi.

BÜYÜKATAMAN'DAN 15 EKİM TEPKİSİ

PKK terör örgütünün 15 Ekim'e kadar hükümete süre verdiği iddialarını da değerlendiren Büyükataman, "PKK terör örgütünün silahları bırakıp sınır ötesine gittiğini söylüyorlar. Bölücü terör örgütü adına Karayılan, terör örgütünün bir takım şartları olduğunu ifade ediyor. Bu aşamanın özellikleri Türk devletinin çözüm karşısında görevlerini yerine getirmesini istiyorlar. Anayasada reform yapılmasını özel kuvvet ve koruculukların kenara çekilmesi, bunların sivilleştirilmesi ile ilgili talimatlarını ifade ediyorlar. Daha da ileriye giderek, 15 Ekime kadar süre veriyorlar. 'Türkiye Cumhuriyeti devleti gerekli adımları atmaz ve yasal düzenlemelerin gereğini yerine getirmezse, PKK terör örgütü olarak gereken yapılacaktır' diyerek rest çekebiliyor" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel MHP'den Şerafettin Elçi Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement