MHP Diyarbakır Milletvekili Adayı Karakoç'tan Hdp Saldırısı Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Diyarbakır Milletvekili Adayı Karakoç'tan Hdp Saldırısı Açıklaması

MHP Diyarbakır Milletvekili Adayı Karakoç\'tan Hdp Saldırısı Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır milletvekili adayı Mehmet Teyar Karakoç, Adana ve Mersin’de HDP binalarına yapılan saldırıları ülkeyi bir iç karışıklığa götürmek için atılan adım olarak değerlendirdiğini belirterek, "Mehmet Teyar Karakoç olarak bu saldırıları tasvip etmediğimi belirtmek istiyorum.

19.05.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır milletvekili adayı Mehmet Teyar Karakoç, Adana ve Mersin'de HDP binalarına yapılan saldırıları ülkeyi bir iç karışıklığa götürmek için atılan adım olarak değerlendirdiğini belirterek, "Mehmet Teyar Karakoç olarak bu saldırıları tasvip etmediğimi belirtmek istiyorum. Bu illerimizde HDP'ye yönelik saldırının yapılması birileri tarafından planlı, projeli ülkemizi ve milletimizi bir iç karışıklığa doğru asker, polis, güvenlik güçlerini ve yahut da milliyetçi camiayı belli bir kitleyle karşı karşıya getirmek için yapılmış bir operasyondur. Bunun muhatabı Milliyetçi Hareket Partisi, ülkücü camiası değildir" dedi.

MHP Diyarbakır milletvekili adayı Mehmet Teyar Karakoç, MHP Diyarbakır İl Başkanı Bahri Yıldırım ile birlikte İhlas Haber Ajansı (İHA) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. İHA Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu ile görüşen MHP Diyarbakır milletvekili adayı Karakoç ve İl Başkanı Bahri Yıldırım, çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Ziyarette gündem ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP Diyarbakır milletvekili adayı Karakoç, HDP'nin Adana ve Mersin il başkanlıklarına yönelik yapılan saldırıları da değerlendirdi. Karakoç, "Tabi biz önemli bir süreçten geçiyoruz. Seçimlere yaklaşık 17-18 günlük bir süre var. Ülkemizin içinde bulunduğu bu önemli süreçte ülkemizle alakalı kötü niyet besleyenlerin, ülkemizin bu önemli süreçte bir iç karışıklığa vesile olabilmesi adına atılmış bir adım var burada. Dolayısıyla Adana ve Mersin'de yapılan olayı Mehmet Teyyar Karakoç olarak tasvip etmediğimi belirtmek istiyorum. Neden Mersin, neden Adana? Bu iller Milliyetçi Hareket Partisi'nin çok güçlü olduğu ve giderek gücünü arttırdığı önemli iki ilimizdir. Bu illerimizde HDP'ye yönelik saldırının yapılması birileri tarafından planlı, projeli, ülkemizi ve milletimizi bir iç karışıklığa doğru asker, polis, güvenlik güçlerini veyahut da milliyetçi camiayı belli bir kitleyle karşı karşıya getirmek için yapılmış bir operasyondur. Bunun muhatabı Milliyetçi Hareket Partisi, ülkücü camiası değildir. Bunun eğer bir muhatabı aranmak isteniyorsa ilgililere sormak lazım bunu" diye konuştu.

"MHP DİYARBAKIR'DAN MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAK"

HDP'nin kalesi olarak bilinen Diyarbakır'da seçim çalışmaları hakkında da bilgi veren Mehmet Teyar Karakoç, MHP'nin 7 Haziran seçimlerinde Diyarbakır'dan bir milletvekili çıkaracağını iddia ettiğini söyledi. Karakoç, "Ben Türkiye'de aday adaylığı süreci daha başlamadan ilk aday adaylığı düşüncesini açıklayan milletvekili adayıyım. Seçimlere 8 ay kala adaylığımı açıkladım. Biz bu süreçte MHP olarak Diyarbakır'dan milletvekili adayı çıkaracağız. Bunu kesin ve net iddia ediyorum. Biz 7-8 aydır Diyarbakır genlinde; köylerinde, ilçelerinde, mezralarında sahadayız, çalışıyoruz. Diyarbakır'da MHP'ye ciddi anlamda bir teveccüh var. Tabi bu teveccühü kırmak adına belli kirli odaklar, belli çevreler, belli engellemeler, sahada çeşitli hileler, baskılar, tehditler var yok değil. Ama bunların tamamını uzun yıllardır ben bertaraf ettim. Projeleri, kumpasları yara yara geldim. MHP'nin üç hilalini dağın ortasından alıp zirveye taşımak için ciddi bir mücadele veriyorum. Bu mücadelem sürecek, 7 Haziran akşamı eminim ki Diyarbakırlı kardeşlerimiz MHP'ye teveccüh gösterecektir. Çünkü uzun yıllardan beri bölgemizde gerek AK Parti'nin iktidarı döneminde bölgemizden çıkan milletvekilleri, gerek HDP'nin milletvekilleri bölge insanımızın sorunlarına, problemlerine çare olamamış, dertlerine derman olamamış. A'dan Z'ye sorunlarımız birikmiş, devasa bir şekilde büyümüş, büyümeye de devam etmektedir. İnsanlarımız ayrışma noktasına gelmiş, ülkemiz bölünme noktasına gelmiştir. Hali hazırda PKK terör örgütü de bir isyan provası aşamasındadır. Milletimiz bunu görmektedir. Bizler bunu görmekteyiz. Bu şekilde biz çalışmaktayız. Birileri ülkemizi bölmek isterken bizler de Diyarbakır'da ülkemizi böldürmeyeceğimizi, milletimizi parçalatmayacağımızı, ayrıştırmaya müsaade etmeyeceğimizi haykırarak bütün çetin şartlara rağmen, sahadaki bütün zorluklara rağmen gayretli bir şekilde çalışıyoruz. Halkımızla beraberiz. Esnaf ziyaretimizden, köy ziyaretimize, vatandaşımızın her kesimine ulaşıyoruz. Emeklisinden esnafına, memurundan çiftçisine kadar, toplumun her ferdi iktidar partisine kadar şikayetçidir. Dolayısıyla bu seçimde MHP'ye çok ciddi bir teveccüh vardır. Adana ve Mersin'deki patlamaları birazda Diyarbakır'la ilişkilendiriyorum. Dolayısıyla Diyarbakır'da MHP'nin milletvekili çıkarmaması için birçok çevrenin kirli plan ve projelerini devreye soktuğunu söyleyebilirim. Sadece Adana, Mersin değil, bölgemize Suriye'den haftada 10-15 tane cenaze gelmektedir. Bölge insanımızı Suriye'ye götürüp katleden kimlerdir? Bunun ortaya çıkarılması lazım, haftada 20-30 tane cenaze neden Diyarbakır'a gelmektedir. Bölgede PKK ve PYD ile omuz omuza vermek için IŞİD'e karşı buradan götürülen gençlerin, bizzat PYD ve PKK'lılar tarafından katledilerek, bölgemize gönderildiği yönünde ciddi bilgiler var. Gayret ne olursa olsun MHP bu dönem Diyarbakır'dan milletvekili çıkaracaktır. Bütün kirli oyunları bozacaktır" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Diyarbakır Milletvekili Adayı Karakoç'tan Hdp Saldırısı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement