MHP Genel Başkan Yardımcısı Çakır Açıklaması - Son Dakika
Güncel

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çakır Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Osman Çakır, Çarşamba İlçe Kadın Kolları Teşkilatı'nın yoksul ve başarılı öğrencilere yardım amacıyla düzenlediği kermesin açılışını gerçekleştirdi

08.05.2011 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Prof. Dr. Osman Çakır, Çarşamba İlçe Kadın Kolları Teşkilatı'nın yoksul ve başarılı öğrencilere yardım amacıyla düzenlediği kermesin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Çakır, MHP iktidarında ekonomik ve sosyal politikaların, dar gelirlileri destekleyecek şekilde, belli bir ahenk içinde uygulanmasını ve gelirin dengeli dağılımı sağlanacağını belirterek, "Yoksullukla mücadele, sadaka ekonomisi ve yoksulluk kültürünü oluşmasını önleyici, yoksulların üretici konuma geçmesini ve kendi kazandıkları ile geçinmesini sağlayıcı nitelikte olacaktır" dedi.

"MHP iktidarında, ilköğretime ve orta öğretime devam eden çocukların annelerine yapılan eğitime destek ödeneği, muhtaçlık durumları dikkate alınarak en düşük miktar 50 lira olacak şekilde artırılacaktır" diyen Çakır, şunları kaydetti:

"Zorunlu eğitimin ve temel sağlık hizmetlerinin gerektirdiği harcamaların aile bütçesine yük oluşturmasına son verilecek. Öğrencilere ilköğretim süresince beslenme desteği verilecektir. Orta öğretim ve yüksek öğretimde okuyan gençlerin burs ve kredi imkânları geliştirilecek, çağdaş standartlarda barınma imkânları oluşturulacak, hiçbir öğrenci açıkta bırakılmayacaktır. Yoksul öğrencilerin kamu yurtlarında ücretsiz barınmaları sağlanacaktır.

Yüksek öğretim öğrencilerine yurt ve barınma desteği olarak aylık 100 lira 'barınma kredisi' verilecektir. Öğrenim kredilerinin geri ödemesi, ödemesiz süre sonunda iş bulunamaması halinde işe başlayana kadar ertelenecektir. Engelli gençlerin eğitimlerine normal olarak devam edebilmeleri için fizikî ve sosyal çevrenin oluşturduğu engeller ortadan kaldırılacak, gerekli eğitim alt yapısı ve teknolojik imkânların sağlanacaktır. "

Çakır, sosyal koruma bilgi sistemi geliştirileceğini, gerçek yoksulların hakkaniyete uygun bir şekilde sosyal yardım programlarından yararlanacağını, hiç bir kimsenin aç ve açıkta kalmayacağını söyledi.

Kermes açılışına, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, MHP Milletvekili adayları Cemalettin Şimşek, Gürhan Gündüz, Nermin Ülker, Alperen Carus, Yücel Şahin, Çarşamba İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve Çarşamba İlçe Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleri katıldı.

- SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP Genel Başkan Yardımcısı Çakır Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement