MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin, "Bu Türkiye'de bir ittifaklar sürecini açacaktır doğrudur.

17.12.2017 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin, "Bu Türkiye'de bir ittifaklar sürecini açacaktır doğrudur. Genel Başkanımız bir öneride bulundu; 'cumhur ittifakı'. Bazıları bunu farklı algıladı. Cumhurbaşkanlığı üzerinde temsilde istikrarı sağlamak adına yüzde 50'den fazla oy alabilmek için böyle bir ittifak gereği var. İşte bu ittifak için bizim içinde olabileceğimiz bir ittifak olursa bunun adının 'cumhur ittifakı' olmasını söylüyor Genel Başkanımız." dedi.

Demirel, partisinin Karabük İl Başkanlığı 12. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kongrelerde görev alan partililerin sorumluluğunun büyük olduğunu söyledi.

Türkiye'nin artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetileceğini hatırlatan Demirel, "Bu yönetim sistemine geçerken, yapılacak seçimlerde alınacak netice, fikriyatımızın Meclise ve Cumhurbaşkanına intikalinde önemli rol oynayacak. Ama bunları hepsinin temelinde ne var? Yerel yönetimler. Yerel yönetimlerde ne kadar güçlenirsek fikriyatımızın vatandaşa şehircilik, çevrecilik, sağlıklı, huzurlu, asayişini temin etmiş bir il olarak yansıması da o kadar mümkün olacak. Kongrelerimizi yalnızca sandık, nöbet değişimi değil-nöbet değişiminde gidenin yerine biri gelir-ama bunlar hep bir bayrak yarışı olarak algılanmalı." diye konuştu.

Demirel, 15 Temmuz 2016'da ülkenin cumhuriyet tarihinin en karanlık gecesini yaşadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"15 Temmuz günü Türkiye bir gerçekle de yüzleşti. Birbirimize itimat etmemiz gerçeğini gördük. Bizi eleştiren herkesin kötülüğümüze konuşmadığını, uyarı yaptığını, hakikati karşımızdaki insanlara da söyleyebileceği gerçeğini gördük. 15 Temmuz gününü ben Ankara'da yaşadım. Genel Başkanımızın önderliğinde hepimiz partideydik.

İlk olay başladığı saatte Türkiye'deki hiçbir yöneticiye ulaşılamamıştı. Hiçbir siyasi parti temsilcisi de yoktu, genel başkanlarının bazıları da havaalanlarındaydı ama kimse yoktu. Milliyetçi Hareket Partisi'nin yönetimi olarak Genel Başkanımızla beraber o gün hepimiz Ankara'da Balgat'ta parti binasındaydık. Beraberdik, kararlıydık ve birdik."

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye'de artık yüzde 50'den fazla oy alma mecburiyeti olduğunu vurgulayan Demirel, "Bu Türkiye'de bir ittifaklar sürecini açacaktır doğrudur. Genel Başkanımız bir öneride bulundu; 'cumhur ittifakı'. Bazıları bunu farklı algıladı. Oysa biz yüzde 10 barajının en büyük mağdurlarındandık. 1991 yılında Refah Partisi ve Islahatçı Demokrasi Partisi ile neden ittifak yaptığımızı herkes hatırlıyor herhalde. Yüzde 10 barajının getirdiği handikapları geçebilmek için. Türkiye yeniden ittifaklar sürecine girme mecburiyetinde. Cumhurbaşkanlığı üzerinde temsilde istikrarı sağlamak adına yüzde 50'den fazla oy alabilmek için böyle bir ittifak gereği var. İşte bu ittifak için bizim içinde olabileceğimiz bir ittifak olursa bunun adının 'cumhur ittifakı' olmasını söylüyor Genel Başkanımız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement