MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya Açıklaması

"10 Ağustos'u önemli bir tarihsel fırsat, dönemeç noktası olarak kabul edelim. Bu sorumluluk duygusu içerisinde 10 Ağustos günü her ne olursa olsun, mutlaka ama mutlaka sandığa gitmeliyiz, oyumuzu kullanmalıyız."

06.08.2014 22:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, "10 Ağustos'u önemli bir tarihsel fırsat, dönemeç noktası olarak kabul edelim. Bu sorumluluk duygusu içerisinde 10 Ağustos günü her ne olursa olsun, mutlaka ama mutlaka sandığa gitmeliyiz, oyumuzu kullanmalıyız" dedi.

Kaya, Kars Halk Eğitim Merkezi'nde cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek için düzenlenen toplantıda, kavganın hiçbir zaman kendilerinin tercih etmediği bir durum olduğunu belirterek, en akılda kalıcı ve ses getirici dersin sandıkta verilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Kars'ta birinci olacağına inandığını ifade eden Kaya, "Cumhurbaşkanı seçimin son derece önemli. Baktığımız zaman Türkiye'de cumhurbaşkanı seçimleri her zaman birtakım sorunların ve siyasi krizlerin yaşandığı seçimler olmuş. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli de tecrübeli bir siyasetçi olarak bütün bunlardan bir ders çıkararak bütün bunların bir muhasebesini yapmış ve neticede toplumda bir siyasi krizin, toplumsal gerginliğin, gerilimin oluşmaması için, gelişmiş demokrasilerde çok güzel örnekleri olan bir uzlaşma zemini sağlamak suretiyle bir cumhurbaşkanı seçebilir miyizin arayışı içerisinde olmuştur" diye konuştu.

Bunun sonunda da bir "Çatı aday" projesiyle milletin karşısına çıktıklarını anımsatan Kaya, şunları söyledi:

"Anlaşılıyor ki bu Başbakan freni boşalmış kamyon gibi son sürat son akıbetine doğru gitmektedir ama bunu yaparken de ülkemizin geri dönüşü çok zor olan bir takım çatışmalara, kavgalara düşmemesi için 10 Ağustos fırsatını çok iyi değerlendirmemiz lazım. 10 Ağustos tarihi sadece bir cumhurbaşkanlığı seçimi değil, 10 Ağustos aynı zamanda bir rejim değişikliğinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine millet olarak karar vereceğimiz bir tarihtir. 'Başkanlık sistemi' diyor ya. Ne yapacak? Türkiye'yi eyaletlere ayıracak. Onun altyapısını hazırlamak için başkanlık sistemini savunuyor. 10 Ağustos'u önemli bir tarihsel fırsat, dönemeç noktası olarak kabul edelim. Bu sorumluluk duygusu içerisinde 10 Ağustos günü her ne olursa olsun, mutlaka ama mutlaka sandığa gitmeliyiz, oyumuzu kullanmalıyız. Sandığa yalnız da gitmeyelim. Eşimiz, akrabamız, komşumuz, sözümüz geçen herkesi, kim varsa onları da ikna ederek, yanınıza alarak, ülkemizin içinde bulunduğu şartları onlarla da paylaşarak sandığa gidelim."

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel de cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için katılımcılardan destek istedi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement