MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, "Birileri 12 yıl boyunca bu memleketin altını üstüne getirdi.

08.05.2015 20:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, "Birileri 12 yıl boyunca bu memleketin altını üstüne getirdi. İstisnalar ile kuralları yer değiştirdiler. Mücahit edasıyla geldiler, hepsi birer müteahhit oldu, soydu soğana çevirdiler" dedi.

Partisinin Afyonkarahisar merkez ilçe seçim bürosu açılış törenine katılan Öztürk, böyle güzel bir topluluğu görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Öztürk, Kur'an-ı Kerim'in her zaman kalplerde taşındığını, ibretlik meselelerden dolayı okunduğunu belirterek, "Ancak hiç kimse onu siyasete alet etme basiretsizliğini, küçüklüğünü bugüne kadar göstermedi. Bizler, her zaman onun hükmüyle hareket etmeye çalıştık. Peygamber Efendimiz, o hükümleri bizlere aktardı. Bizlerde onu kalbimize nakşettik. Ancak hiçbir zaman kirli emellerimiz ve üstünü örtmek istediğimiz günahlarımız için elimize alıp kullanmadık. Her zaman onun içerisindeki hükümlere boyun eğdik" dedi.

Birilerinin 12 yıl boyunca bu milleti mukaddesatla kandırmaya çalıştıklarını ifade eden Öztürk, birilerinin milleti Allah ile kandırdığını, 12 yıl boyunca güç zehirlenmesine uğrattıklarını iddia etti.

Öztürk, demokrasilerde siyasi partiler için seçimlerin çok önemli bir unsur olduğunu vurgulayarak, şunları anlattı:

"Elbette bir yarışa girersin yüzde kaç oy alırsan al seçildiğin andan itibaren herkes sana tabidir. Özel makamlar ve Cumhurbaşkanlığı için diyorum. Yüzde 52 ile bile seçilmiş olsan da sen Cumhurbaşkanısın. Artık 'yüzde 50'yi içeride hapis tutuyorum. Yüzde 50'si şurada, burada' deme gibi bir lüzumsuzluğa sığınırsan, o makamı hak etmiyorsun demektir.  Biz, hepimiz sana Cumhurbaşkanı gözüyle bakmaya hazırdık ama sen cumhurun hepsine aynı gözle bakmıyorsun. Nedir senin korkun? Bu memlekette, bir gün vatan evlatlarının da bakan evlatları kadar üstün olacağından mı korkuyorsun. Bu memlekette, cumhurbaşkanı da olsa, cumhurbaşkanının oğlu da olsa, eğer bir suç işlemiş ise kanunların yakasına yapışacağından mı korkuyorsun"

Bu milletin, Damat Ferit Paşa hükumetlerinde kirli emellerini ortaya koymaya çalışanlara 'güle güle' dediklerini aktaran Öztürk, bugün ona eş bir hükumetin 12 yıl boyunca bu memleketin altını üstüne getirdiğini ileri sürdü.

Öztürk, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Birileri 12 yıl boyunca bu memleketin altını üstüne getirdi. İstisnalar ile kuralları yer değiştirdiler. Mücahit edasıyla geldiler, hepsi birer müteahhit oldu, soydu soğana çevirdiler. 'Artık yeter' diyoruz. Yeter yorgunluğu yaşıyorlar. Bunları kurtarmanın vakti geldi kardeşlerim. 7 Haziran'da aklımızı başımıza devşirip, elimizi vicdanımıza koyarak hareket ettiğimiz taktirde, hem bunları kurtaracağız hem de bu milletin gerçek sahibine emaneti tevhid edeceğiz. Rabbim, bu kara bulutları dağıtma fırsatını görmeyi nasip etsin. O karanlık gecenin şafağı olarak MHP, 8 Haziran'a doğar, sizlerde geceleri yataklarınızda rahat uyursunuz"

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement