MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması

"Alparslan Türkeş partisiyle yaşıyor, fikirleri MHP'de devam ediyor" dedi.

06.04.2013 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş,

"Alparslan Türkeş partisiyle yaşıyor, fikirleri MHP'de devam ediyor" dedi.

Tuğrul Türkeş, Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonunda düzenlenen Alparslan Türkeş'i anma konferansında yaptığı konuşmada, babası Alparslan Türkeş'in fikir hayatında sapmalar olmadığını, her zaman düz bir çizgide ilerlediğini kaydetti.

"Türkeş sağ olaydı onu yapardı, bunu yapardı" diyenlerin bulunduğunu belirten Türkeş, "Sen nereden bileceksin- Bunların hiçbirinin doğruluğu, ciddiliği yoktur. Çünkü rahmetli Türkeş'in 80 yıllık hayatında ip gibi dümdüz bir çizgisi olmuştur. Bugün her canı isteyenin orasından burasından bir parça koparıp, eğip bükebileceği bir anlaşılmaz fikir sistematiği rahmetlide yoktu" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Türkeş, şöyle konuştu:

"Hem Türk milliyetçiliğine saygısızlık edeceksin hem de haddin değil ama

'ayağımın altına alırım' deme gafletinde bulunacaksın. Arkasından sen hiç utanmıyor musun rahmetli Türkeş'in adını kullanarak, onu zikrederek dile getirmeye- Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok. Alparslan Türkeş partisiyle yaşıyor, fikirleri MHP'de devam ediyor. MHP Türk siyasetinde yön veren bir partidir."

-Basın mensupları ile partililer arasında arbede yaşandı-

Öte yandan konferans sırasında salona getirilen ve üzerinde AK Parti amblemi bulunan bir çelenk salondan dışarı çıkarılırken partililer çelengi getiren kişiye tepki gösterdi.

Bu sırada görüntü almak isteyen İhlas Haber Ajansı ve Habertürk muhabirleri ile partililer arasında arbede yaşandı.

Tartışma sonrasında basın mensupları, darp edildikleri iddiasıyla Aydın Devlet Hastanesinden rapor alıp karakola giderek şikayetçi oldu.

-İl başkanlığı ziyareti-

Konferans öncesinde partisinin il başkanlığını ziyaret eden Türkeş, burada gazetecilerin Akil İnsanlar Heyeti'ndeki isimlerle ilgili sorusu üzerine, "Akil insanlar AK Parti propagandistleridir. Devlet bütçesinden finanse edilerek AK Parti'nin yanlış siyasetinin halka anlatılması ve halkı bu yanlışa ikna etmek için AK Parti tarafından görevlendirilen propagandistlerdir. Geçmişlerini ve meşreplerini bildiğimiz insanlar" diye konuştu.

AK Parti'nin oluşturduğu Akil İnsanlar Heyeti ile 1919 yılında Damat Ferit Paşa hükümeti tarafından oluşturulan heyet arasında benzerlikler olduğunu iddia eden Türkeş, "1919 yılında Gazi Mustafa Kemal yeni Türkiye'yi kurmak için Samsun'a çıkış hazırlıkları yaparken, Damat Ferit Hükümeti de İngilizlerle işbirliği içerisinde Heyet-i Nasiha diye heyetler oluşturdu" dedi. - AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement