MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması

"Başbakan, saplandığı çaresizlik batağında yegane kurtuluşu milliyetçi ülkücü camianın ipine sarılmakta görmektedir".

17.06.2013 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, saplandığı çaresizlik batağında yegane kurtuluşu milliyetçi-ülkücü camianın ipine sarılmakta gördüğünü iddia etti.

Türkeş, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin 15 Haziran'da Ankara- Sincan, 16 Haziran'da da İstanbul- Kazlıçeşme'de gerçekleştirdiği mitinglerde açılan üç hilalli MHP bayrakları ve verilen bazı mesajları değerlendirdi.

AK Parti'nin tutarsız ve dengesiz siyasetine uzun zamandır alıştıklarını fakat hafta sonu resmedilen manzaranın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni bir aşamaya geçtiğini tescillediğini ileri süren Türkeş, şu ifadeleri kullandı:

"Bundan yaklaşık dört ay evvel Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alan Başbakan, bugün itibarıyla saplandığı çaresizlik batağında yegane kurtuluşu milliyetçi-ülkücü camianın ipine sarılmakta görmektedir. Bir yandan basındaki azılı militanlarına Gezi Parkı hadiselerini 'MHP kökenli polislerin kışkırttığını' yazdıracaksın, diğer yandan ise mitinglerinde ön kısımlarda kiralık ahmaklara MHP bayrakları açtıracaksın. Bir yandan MHP'yi kimliği ve tabanıyla 'faşist' diye yaftalayacak ve destekçilerimize hakaret edeceksin, diğer yandan ise 'Mehapeli kardeşlerim bizimle' diyerek manipülasyon teşebbüsünde bulunacaksın... Yalanı ve tezgahı meşrulaştıran bu tutum kabul edilemez"

AK Parti'nin yönetici kadrosunun MHP'nin ne ifade ettiğini idrak edemediklerini savunan Türkeş, MHP ve üç hilal üzerinden siyaset devşirmeden önce iki kez düşünülmesi gerektiğine dikkati çekti.

Türkeş, şunları kaydetti:

"Üç hilal demek, Başbuğ Alparslan Türkeş demektir. Üç hilal demek, şehit kanlarıyla sulanmış bir kutsal demektir. Üç hilal, merhum Başbuğ ve arkadaşlarının uğruna sayısız çile çektikleri bir davanın sancağıdır. Üç hilal demek, Dursun Önkuzu, Yusuf İmamoğlu ve Halil Esendağ demektir. O bayrak şereften ve haysiyetten yoksunların ellerinde kirletilemez ve kirlettirilemez. Şayet bu yapılıyorsa da bu işin sorumluları elbet bir gün kaçınılmaz neticelerine katlanırlar." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement