MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Açıklaması

''Dersim isyanı, tek parti iktidarının meselesi değil, Türkiye'nin bütünlüğü, kalkınması ve bekasıyla ilgili bir konudur"

26.11.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın,  "Dersim isyanı, tek parti iktidarının meselesi değil, Türkiye'nin bütünlüğü, kalkınması ve bekasıyla ilgili bir konudur" ifadesini kullandı.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir mezhep ve etnisite temelli uygulamanın içinde olmadığını belirtti.

"Dersim isyanı, tek parti iktidarının meselesi değil, Türkiye'nin bütünlüğü, kalkınması ve bekasıyla ilgili bir konudur" değerlendirmesinde bulunan Yalçın, şunları kaydetti:

"Davutoğlu, Türkiye'nin geçmişe dair hemen her meselesini tek parti iktidarları üzerinden değerlendirip, iyiyi de kötüyü de hedefe koymakta, kurunun yanında yaşı da yakmaktadır. Seyit Rıza'ya sahip çıkması bundandır. Ona sahip çıkmalıdır ki bölücübaşı Öcalan da aklansın.1937 yılında Tunceli'de meydana gelen hain başkaldırıyı  mezhep vurgusu üzerinden değerlendiren, masum Alevi İslam inancına sahip vatandaşlarımızı da şakilik bühtanıyla karşı karşıya bırakan Davutoğlu'nun tarih dersine ihtiyacı vardır."

-"Eşkıyanın dini, mezhebi, milliyeti olmaz"

"Tek parti iktidarı bir bahanedir, bir paravandır. Ayrıca MHP'nin tek parti iktidarına sahip çıktığı iddiası da safsatadır, palavradır" ifadelerini kullanan Yalçın, MHP'nin hukuka, demokrasiye, insan haklarına, devletin kalkınma hamlelerine ve terörle mücadelesine sahip çıktığını belirtti.

Yalçın, MHP'nin eşkıyalığın, yağmanın, feodalitenin, insanın insana köle olmasının karşısında olduğuna işaret ederek, bunun bir mezheple, etnisiteyle alakası olmadığını vurguladı.

Devletin geçmişte Türk kökenli eşkıyayı da tedip ettiğine işaret eden Yalçın, "Eşkıyanın dini, mezhebi ve milliyeti olmaz. Devletin eşkıyayı tepelemesi, bölgede asayişi temin etmesi suç mudur sayın Davutoğlu? Devletin bölgeye hizmet götürmesi suç mudur? Ne yazık ki Ahmet Davutoğlu seçim kaygısıyla bir bilim adamına yakışmayacak siyasi polemiklere tenezzül ederek hakikatleri saptırmakta, hasır altı etmektedir" görüşüne yer verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement