MHP Genel Başkanı Bahçeli Antalya'da Halka Hitap Etti - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli Antalya'da Halka Hitap Etti

MHP Genel Başkanı Bahçeli Antalya\'da Halka Hitap Etti

ANTALYA (İHA) – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin bölünmenin eşiğine geldiğini söyleyerek, "Recep Tayyip Erdoğan aklını başına al, sen daha Türk milletinin şamarını yemedin, yediğin zaman ayağa kalkamazsın."

23.11.2013 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA (İHA) – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin bölünmenin eşiğine geldiğini söyleyerek, "Recep Tayyip Erdoğan aklını başına al, sen daha Türk milletinin şamarını yemedin, yediğin zaman ayağa kalkamazsın. Barzani'ye 'Sen Kürdistan'ın liderisin' diyor. İkisi Diyarbakır'da buluşuyor ve 'tarihi bir gün' deniliyor. Türkiye'yi bölmenin tarihi günü olur mu?" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde vatandaşlara hitap etti. Türkiye'nin bölünmenin eşiğine geldiğini söyleyen Bahçeli, "Recep Tayyip Erdoğan aklını başına al, sen daha Türk milletinin şamarını yemedin, yediğin zaman ayağa kalkamazsın. Barzani'ye 'Sen Kürdistan'ın liderisin' diyor. İkisi Diyarbakır'da buluşuyor ve 'tarihi bir gün' deniliyor. Türkiye'yi bölmenin tarihi günü olur mu?" ifadelerini kullandı.

Kumluca'daki konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişi inkar eden bir yaklaşım içerisinde olduğunu savunan Bahçeli, şunları söyledi:

"Bu ülkeye kim hizmet etmişse, kim bir çivi çakmışsa, kim bir ekmek kapısı açmışsa, kim bir fabrika kurmuşsa şükranlarımızı sunuyoruz. Ancak Türkiye'de bir yanlış başlamıştır. Türkiye'de hiçbir şey inkar edilmemeli. Bencilliğin kurbanı sayılmamalı. Türkiye'de her şey Recep Tayyip Erdoğan ile başlamış değildir. Türkiye sanki 2002 yılında kurulmuş, Türkiye'nin ilk başbakanı buymuş, ne yapılmışsa bu zatın döneminde yapılmış gibi geçmişi inkar eden, yok farz eden bir kibre, benliğe yönelmiş, şimdide diktatör olma hevesiyle çabalayan bir zavallı olmuştur. Buna bir dur demek lazım."

Konuşmasında 'Andımız'ın ve TC ibaresinin kaldırılmasını da eleştiren Bahçeli, "Sen AKP'yi 2001 yılında kurdun. Ondan önce Milli Görüş'ün mensubuydun. Millet teveccüh gösterdi, iktidar oldun. İlk yaptığın şey Milli Görüş gömleğini çıkarmak oldu. Giydiğin şey nedir? Önünde ABD yazıyor, arkasında AB. Pekala bu millet buna da seslenmedi. Desteğini 11 yıldır sürdürdü. Şimdi Sayın Başbakan bu milletten ne istiyorsun? Milli değerlerimizi tahrip etmeyi siyaset mi belliyorsun? Ne olacak yani Ziraat Bankası'nın üzerinde TC yazsa sana ne zarar veriyor? Dağlarımızda, ovalarımızda 'Ne mutlu Türküm' sözü seni niye rahatsız ediyor? ve çocuklarımızın 'Türküm, doğruyum, çalışkanım' demesi seni niye kızdırıyor? O AKP'ye oy vermiş kardeşlerim bu iktidardan kurtulmanın ilk işareti senden başlıyor. Çünkü bu iktidarı sen getirdin, vebali de senin olacaktır" şeklinde konuştu.

"BU MİLLETİ BÖLÜNCE NE YAPACAKSIN?"

Başbakan Erdoğan'ın milleti 36 parçaya böldüğünü öne süren Bahçeli, "Türkiye'yi daha güçlü yapmak dururken milleti 36'ya bölerek nereye varmak istiyorsun? Sen bu milleti bölünce ne yapacaksın? Türk milletini kabul etmiyorsan sen hangi millettensin? Türkiye'yi Türk-Kürt çatışmasının eşiğine getiriyorlar. Bölmeye çalışıyorlar. Bir zamanlar tutturmuş diyor ki 'Bunlar Sivas'ın ötesine gidemezler' Niye gidemeyeceğiz? Orası Türkün vatanı değil mi? İkide bir ağzına alıp neyi kastediyorsun? Barzani'yi oraya getirip oraya sahip olacağını mı sanıyorsun? Ülke bölünmenin eşiğindedir. Gerekli dersi almazsa, bu yanlışlar devam edecek. Türkiye Allah muhafaza iç çatışmanın eşiği haline gelecektir. Kimse heveslenmesin bu millet bu devleti böldürtmez, bu milleti parçalatmaz. Recep Tayyip Erdoğan aklını başına al, sen daha Türk milletinin şamarını yemedin, yediğin zaman ayağa kalkamazsın" diye konuştu.

"TÜRK-KÜRT KARIŞIMI 4 MİLYON AİLE VAR"

Türkiye'de Türk-Kürt karışımı 4 milyon aile olduğunu belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar bir aile kurmuşlardır. ya kız tarafı Kürt, ya oğlan tarafı Kürt. Bu ailelerin zaman içerisinde çocukları olmuş. Aziz vatanın güzide evlatları olmuş. Bu insanları Kürt ve Türk diye ayırırsanız bu aileleri parçalamış olursunuz. Bu çocukları ne yapacağız? Hangisi Türk, hangisi Kürt nasıl ayırt edeceksin Recep Tayyip Erdoğan. 'Eşim Arap' diyorsun, 'Ben bilmem' ne diyorsun. Bilal'e ne diyeceğiz? Recep Tayyip Erdoğan bu millet seni kucaklamış, ailene saygı duymuş. Nerede okutursan okut, Türkiye'ye döndürmüşsün, hepsi gemicikten gemi filolarına kavuşmuş. Bu millet sana bir şey dememiş. Öyleyse sen nereden aldığın görevle bu milleti parçalamaya çalışıyorsun?"

Türkiye'nin kritik bir süreçte olduğunu ifade eden Bahçeli, "Eğer bu kafa yapısıyla cumhurbaşkanlığına hevesleniyorsan, diktatör olarak tehlikeyi devletin başına taşımış olursun. Milleti bu hale getirmiş olan birisine devletin başı teslim edilemez. 2015 yılına geldiğimizde bu iktidardan kurtulmamız lazımdır. Biliyorum hepiniz usandınız, sıkıldınız. Sabah 6.30'da televizyonu açıyorsunuz karşınızda Recep Tayyip Erdoğan. Her saat başı Recep Tayyip Erdoğan. Filan yerde oturdu, filan yerde su içti, filan yerde havaalanında, ya Kanada'da ya Amerika'da" dedi.

"ORADA DEVLET YOK"

Yeni büyükşehir yasasıyla bir tuzak kurulduğunu öne süren Bahçeli, " PKK'nın eline geçmiş iller, orada vali var, fakat yok. Orada emniyet güçleri her türlü sıkıntıyla uğraşıyor fakat yollarda kontrolü PKK'lılar yapıyor. Haraç toplanıyor, adına vergi deniyor. Orada devlet yok. Başbakan bekledi bekledi adını koydu. 'Burası Kürdistan' dedi. Kime söylüyor, Barzani'ye söylüyor? Barzani'ye ne diyor? 'Sen de Kürdistan'ın liderisin' diyor. İkisi nerede buluşuyor, Diyarbakır'da ve 'tarihi bir gün' deniliyor. Türkiye'yi bölmenin tarihi günü olur mu? Öyleyse bu büyükşehirde de gizli tuzak var. Bu sakat zihniyet devam ederse, orası kurtarılmış bir toprak olarak federasyon ve konfederasyon şeklinde 4 parçalı Kürdistan'ın Kuzey Kürdistan'ı olarak algılanacaktır. Demokratik açılım dediğiniz süreç böyle bir ihanet sürecidir. Recep Tayip Erdoğan'a Türk milletinin tokadı Türk milletinin asli unsurlarının soluk aldığı yerden başlasın" diye konuştu.

"EN ÖNEMLİ MESELE ASAYİŞSİZLİKTİR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya ziyareti kapsamında Finike ilçesinde de halka hitap etti. Fuar alanındaki konuşmasında AK Parti'nin aldığı oyun yüzde 51'i bulduğunu hatırlatan Bahçeli, TBMM'de 327 milletvekilliği ile temsil edildiğini söyledi. AK Parti'nin 11 yıldır iktidar olduğunu ifade eden Bahçeli, "Bugün ülkemizde açlık, adaletsizlik, ahlaksızlık, asayişsizlik gittikçe yaygınlaşmıştır. Bunlar için gerekli tedbir alınmadığı takdirde sonumuz felaket olur. Sonumuz kavga kamplaşma, kutuplaşma, anarşi olur. Bugün Türkiye'de en önemli meselelerinden biri asayişsizliktir. Kadınların güvenliği kalmamıştır. Bu iktidar döneminde kadınına yönelik şiddet ve cinayetler artmıştır. Tedbirlerin alınmasında bugünkü iktidar zorluk çekmektedir. Büyükşehirlerde asayiş kalmamıştır. Vatandaş gece sokağa çıkamaz oldu. Eli molotoflu vatan hainleri her türlü eylemi yapıyor. Dükkanları yakıyor, soyuyor, belediye otobüslerini içinde insanlarla yakmaya çalışıyor. Bu yıllardır devam ediyor. Ses çıkartan yok" şeklinde konuştu.

"EMNİYET MENSUPLARI CADDEDE GEZEMEZ OLDU"

Demokratik açılım ve barış süreci denen aldatma ile Doğu ve Güney Doğu Anadolu'da güvenlik güçlerinin pıstırıldığını savunan Bahçeli, "Analar ağlamasın diyerek bazı açılımlar yaptığını söyleyenler, 'Analar ağlamıyor görüyor musunuz? 9 aydır bir ananın gözyaşını görmüyorsunuz' diyorlar. Bazı yerlerde gece gündüz saldırılıyor. Emniyet mensupları caddede gezemez hale geliyor. Vali, kaymakam mülki idare binasından dışarı çıkamıyorsa teröristler yollarda kontrol yapıyor, haraç topluyor. 'Burası bizimdir yarında bizim devletimiz olacak' diye cirit atacak diyorsa analar niye ağlasın ki?" dedi.

Bahçeli şöyle konuştu:

"Ne mutlu Türküm diyene' kaldırılıyor, yazılar siliniyorsa AKP'li kardeşim önce sen düşün. Türkiye'de bazı kurumların önünde T.C simgesi kaldırılıyorsa önce AKP'li vatandaşım sen düşün. Çocukların okula gittiği zaman, 'Türküm, doğruyum, çalışkanım' diyemiyorsa AKP'li kardeşim önce sen düşün. Yavrumuz Türküm demesin, çalışkanım demesin, ne desin peki? Ne olduğumu bilmiyorum. Tembelin birisiyim, hırsızın ta kendisiyim mi desin?"

"BİR CANİ DEVLETÇE BESLENİYOR"

Türkiye'nin bir kardeş kavgasının, bölünmenin eşiğinde olduğunu ileri süren Bahçeli, "PKK siyasallaşıyor. İmralı canisi denen 40 bin kişinin katili devletin imkanlarıyla cezaevinde ziyaretçileriyle görüşüyor. Allah kimsenin başına vermesin. Bir kardeşimizin yakınını ziyarete gitse, görüş günü burnundan geliyor. Bir cani devletçe besleniyor. Bunların siyasallaşması için her türlü yol deneniyor. Bunu yapan kim? Bugünkü siyasi iktidar. 37 yıl önce devlete sövüp giden bir şeyi getiriyor. Neymiş şarkıcıymış. Neresi şarkıcı hainin? Peşmergenin konfeti atılıyor. Sayın Başbakan onun üzerindekileri, tozları, konfetileri temizliyor. Bu nasıl Başbakan? Buna benzer çok büyük sıkıntılar yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

"ÇELİK GİBİ BİR ADAMI BELEDİYE BAŞKANI YAPMALIDIR"

Büyükşehir belediye başkanını bu seçimde sadece sahilde oturanların seçmeyeceğini kaydeden Bahçeli, "MHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Çelik'tir. Dağda bayırda Toroslar'ın başındaki Yörük kardeşimin de bunu seçme hakkı olacak. Alayı, 'Kemal Kemal' demeli, 'Çelik' gibi bir adamı belediye başkanı yapmalıdır" dedi.

Yerel seçimlerin yaklaştığını ifade eden Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı hayalini Recep Tayip Erdoğan'ın alaşağı ederek gerçekleştirmeyin. 2015 yılında iktidardan alaşağı edeceksiniz. Biraz da gezi parkında o dolaşsın" dedi.

Bahçeli, her iki ilçede kendisine sunulan hediyeler karşısında, "Kumluca'da domates, Finike'de portakal. İşimiz iş" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkanı Bahçeli Antalya'da Halka Hitap Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement