Bahçeli: Tavrımız Referandum Sürecinde de Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

Bahçeli: Tavrımız Referandum Sürecinde de Devam Edecek

MHP lideri Bahçeli, anayasa değişikliği konusunda partisinin Meclis'teki tavrının referandum sürecinde de devam edeceğini söyledi.

22.01.2017 14:35  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'ten geçen anayasa değişikliği ve referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

​Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, 18 maddeden oluşan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin oylama sürecinin 21 Ocak'ta tamamlandığını hatırlattı.

"TAVRIMIZ REFERANDUM SÜRECİNDE DE DEVAM EDECEKTİR"

TBMM'nin çok verimli, etkin ve yoğun bir dönem geçirdiğini belirten Bahçeli, milli iradeyi onurla temsil eden milletvekillerinin, geceli gündüzlü çalışmalarla üstlendikleri siyasi ve milli sorumluluğun gereğini yerine getirdiğini bildirdi.

Bahçeli, TBMM'de kabul edilen anayasa değişikliği ile ilgili kanunun Cumhurbaşkanı'nın onayından sonra referandum yoluyla milletin önüne geleceğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Her zaman olduğu gibi, bundan sonrası için de söz ve karar egemenliğin yegane sahibi olan büyük Türk milletinindir.Aziz milletimiz TBMM'de kabul edilen anayasa değişikliğiyle ilgili iradesini gösterip hükmünü verecek ve bu herkes için bağlayıcı olup kesinlik içerecektir. Bu kapsamda MHP, TBMM'de göstermiş olduğu ahlaki duruşun, olgun ve sorumlu tavırla birlikte isabetli kararın aynısını referandum sürecinde de ortaya koyacaktır.

"PARTİMİZİ TUTARSIZLIKLA SUÇLAYANLARIN NE KADAR YANILDIKLARI ANLAŞILACAKTIR"

Partimizi tutarsızlıkla suçlayanların, dün söylediklerimizle bugünkü ifade ve irademizin çeliştiğini ileri sürenlerin ne kadar yanıldıkları, ne denli art niyetli oldukları yakında tüm yönleriyle anlaşılacaktır. MHP ne ilkelerinden ne ülkülerinden ne de ülkesinin emanetlerinden en ufak taviz ve dönüşü olmayan muazzam bir millet eseridir.

Bunu anlamayan dar kafalıların, kriz ve kaosa yatırım yapan demokrasi ve millet muhaliflerinin MHP'yi karalama telaşı ve suçlama yarışı beyhude bir çaba olmaktan kurtulamayacaktır."

ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPTIĞINI İFADE ETTİ

Bahçeli, MHP'nin devlet ve millet bekasını güçlendirmek, güvenceye almak, aynı zamanda milli uzlaşma ruhuyla sistem krizini büyüten fiili açmazı bitirmek amacıyla, yüklendiği tarihi görevi gönül huzuruyla ifa ederek, üstüne düşeni yaptığını vurguladı.

MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR

Özellikle 9 Ocak'tan itibaren MHP milletvekillerinin olağanüstü bir mücadele azmi göstermelerinin, her türlü tahrik ve iftiraya karşı sabır ve inançtan bir duvar örmelerinin takdir edilecek bir vakarın ispatı olduğunu belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bütün yıkıcı propaganda ve saldırılara rağmen, MHP milletvekilleri anayasa değişikliğine olumlu oy kullanarak Türkiye'nin önünü açmışlardır.
İstek ve arayışımız milli huzur ve kardeşliğin tesisi, istikrar ve güvenliğin temin ve tahkimidir.
İftiharla söylemek isterim ki bildik mahfiller aracılığıyla, sosyal medya başta olmak üzere, her zemin ve sahada telkin ve tahrik altına alınmaya çalışılan milletvekillerimiz dava adamlığının ve dik duruşun ne demek olduğunu dosta düşmana ispatlamışlardır.

Bu itibarla partimizin değerli milletvekillerine yürekten teşekkür ediyor, referanduma gidecek anayasa değişikliğinin milletimize, devletimize ve geleceğimize hayırlı olmasını, yeni umutlar getirmesini, yepyeni ufuklar açmasını Rabbimden niyaz ediyorum."

Bahçeli: Tavrımız Referandum Sürecinde de Devam Edecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bahçeli: Tavrımız Referandum Sürecinde de Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı
    17:58 CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında iş adamı Hüseyin Köksal'ın savcılığa verdiği ifade açıklandı. Köksal, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, o tarihte başlatılan kampanyaya bağış yapmadığını ve para görüntüleriyle ilgisinin olmadığını söyledi.

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'na 27 ülkeden 108 sporcu katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri gerçekleştirdi. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon 31 Mart'ta finallerle sona erecek.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var
    17:54 Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var

    Bursa'da bir villada çıkan yangında Mustafa Şentürk hayatını kaybederken, Ali Vurgun ağır yaralandı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin ateşe verildiği ihtimalini değerlendirirken, villanın içi oda oda görüntülendi. İncelemeler sonucunda villanın bodrum katında yanmış bir ceset bulundu. Yangının çıkış sebebi ve ölüm sebebiyle ilgili cinayet masası dedektiflerinin araştırması devam ediyor.

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement