MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli (3) - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli (3)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli (3)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kim ne yaparsa yapsın, kim hangi oyunu oynarsa oynasın bayrak inmeyecek, ezan susmayacak, millet bölünmeyecek, Türklük silinmeyecektir" dedi.

26.10.2013 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kim ne yaparsa yapsın, kim hangi oyunu oynarsa oynasın bayrak inmeyecek, ezan susmayacak, millet bölünmeyecek, Türklük silinmeyecektir" dedi.

Bahçeli, partisinin "Milli Değerleri Koru ve Yaşat" açık hava toplantıları kapsamında Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği "Kurtuluş Mitingi"nde yaptığı konuşmaya, "Cesaretinizle göz kamaştırıyor, heyecanınızla umut saçıyorsunuz. Varlığınızla destan yazıyor, iradenizle tarihe yön veriyorsunuz. Cumhuriyet Meydanı'nı tıka basa doldurarak geleceğinize sahip çıkıyor, bağımsızlığa ve beraberliğe duyduğunuz tartışmasız bağlılığı ispatlıyorsunuz. Dağ başını duman alsa da korkusuzca yürüyorsunuz" diyerek başladı.

"Tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi yeni bir kurtuluş mücadelesi için hazır mısınız? Türk milletine biçilen kefeni yırtıp sömürgeciliğin çıraklığına kadar düşen ve küçülen BOP eşbaşkanına 'burası Samsun, buradan geçit yok' diyecek misiniz" diye soran Bahçeli, "Aynen 94 yıl önce olduğu şekliyle, aciz, şahsiyetsiz, gayri milli, vicdani ve ahlaki rotasını çoktan kaybetmiş, köhnemiş iktidara Samsun'u dar edecek misiniz? İşte bu haykırışınız kurtuluşumuzun müjdesidir. Bu azminiz, bu iradeniz aydınlık günlerin, kıştan sonra açan gonca güllerin habercisidir. ne olursa olsun umutsuz olmayınız, üzgün durmayınız, her şey bitti zannetmeyiniz. Hele ki zalimlerden hesap sorulmaz diye hiç mi hiç kaygılanmayınız. Vatan semalarında şafak er ya da geç sökecektir" ifadelerini kullandı.

"Kim ne yaparsa yapsın, kim hangi oyunu oynarsa oynasın, bayrak inmeyecek, ezan susmayacak, millet bölünmeyecek, Türklük silinmeyecektir" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bu zulmet dolu günler, ihanetin bu karanlık yılları muhakkak bitecek, 11 yıllık yıkım ve tahribatın bu ağır enkazı biliniz ki kaldırılacaktır. Samsun isterse, milletim demokratik müdahalesini yaparsa, siyasi yönetimde bulunan yüz karalarının, devri saltanatlarında ceberut kesilen taş kalplilerin, faşist ve ilkel kadroların sonu inşallah yakındır. Yeter ki 94 yıl evvelki ilk adımın şuuru olsun, yeter ki 94 yıl önceki heves ve fedakarlık aynısıyla tekrarlansın. O zaman değil bir, bin Damat Ferit olsa ve klonlanmış hali olan Recep Tayyip Erdoğanlar her yana dolsa yine de fark etmeyecek, milli selin önünde hiçbir gafil, hiçbir geri kafalı, hiçbir gölgeli karakter duramayacaktır."

- "AKP, BDP, PKK üçlü ortağı elini ovuşturmasın"

Bahçeli, Türk milletinin nice karanlık günler gördüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Türk vatanı nice bedbahtın emellerine sahne olmuştur. Türklük nice alçağın, nice işbirlikçinin, nice düşman tellalının hedefinde bulunmuştur. Fakat bunların hiçbirisi fayda etmemiş, Allah'a şükrederim ki varlığımız ve birliğimiz kesintiye uğramadan bugünlere ulaşmıştır. Biz istiklalimizi dilenmeyle, icazetle, ikramiyeyle, acınmayla, el açmayla, el etek öpmeyle, yalvarmayla, yakarmayla elde etmedik. Biz istikbalimizi karaborsadan kazanmadık, ihale ve çekilişle almadık, sokakta da bulmadık. Biz bu toprakları müzayede yoluyla, yalakalıklarla, lütuf ve bağışla vatanlaştırmadık. Can verdik, kan döktük, bedel ödedik. Cephelerde bağımsız yaşama ülkümüzü bedenimize siper ettik. Sevdalarımızı, var olma tutkumuzu vatanımıza örtü yaptık. Bağımsızlıktan başka, kurtuluştan hariç seçeneğimiz olmadığına inandık, buna bağlandık. Yedi düvele meydan okuduk, ateşin içine seve seve atladık, kurşunun önüne koşa koşa geçtik. Bu nedenledir ki hiçbir mihrak en başta da AKP, BDP, PKK üçlü ortağı elini ovuşturmasın, boş hayale kapılmasın, erken zafer turları atmasın. Görüyorum ki Samsun kurtuluşun yanındadır. Samsun hainlerin karşısındadır. Samsun AKP-BDP-PKK amaçlarının farkındadır."

- "Bağımsızlığımızın çerçevesi şehit kanlarıyla çizilmiştir"

Türk milletinin tarihin her devrinde imkansızlıkları başardığını, zorlukları yendiğini, tuzakları boşa çıkardığını, komploları aştığını, küresel projeleri yerle bir ettiğini vurgulayan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benzi solmuş körpe yavruları bir kolunda, cepheye taşınması gereken mermiler diğer kolunda bulunan gelinler, analar ve nineler sayesinde kurtuluşumuzun satırları altın harflerle yazılmıştır. Yırtık çarıklarla, paslanmış silahlarla, iğnesiz toplarla, yamalı giysilerle, yarı aç, yarı tok vaziyette, hatta kimi zaman bir dilim kuru ekmeğe dahi hasret kalarak kurtuluşumuzun temelleri kazılmış, Cumhuriyet'in sütunları dikilmiştir. Silah bulunamadığı çok zaman ellerde kürek, kazma, dirgen, çapa, dillerde 'Allah Allah' nidalarıyla kurtuluşumuzun çatısı örülmüş, bağımsızlığımızın çerçevesi şehit kanlarıyla çizilmiştir."

- "Artık bölücülerin sonu görünmüştür"

Devlet Bahçeli, kendisini dinleyen partililere, "Tarihi gerçekler ortadayken, vatanı terk edelim mi, mücadeleyi bırakalım mı, Türk olmaktan utanalım mı? 1910'lu yıllarda Türklere barbar diyen Boşo Efendi'yi aratmayan ve "karşıma Türklük ile gelmeyin" diyerek bu çürümüş dahil daha birçok haramzadenin izinden giden Başbakan Erdoğan'ı makul ve haklı bulalım mı? Milli ilkelerden, milli kimlikten ve Türk milletinin payidarlığından Başbakan ve canibaşı istedi ve önerdi diye ödün verelim mi? Türklüğe savaş açan bugünkü kanı ve zihni bozuklara göz yumalım mı? Demokrasi ve özgürlük sözlerine kanarak bunlara sessiz kalalım mı" diye sordu.

Miting alanından bu sorularına "hayır" yanıtı alan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Madem hayırsa, yeni bir kurtuluş için fikir ve hedef birliği sağlanmış, söz birliği temin edilmiş, ikinci Samsun destanı kaleme alınmış demektir. Bundan böyle vakit kaybetmeye, zaman israfına, boşa kürek çekmeye asla yer ve ihtiyaç yoktur. Samsun 94 yıl önce, kurtuluş sirenini nasıl çalmışsa, milliyetçi iradenin kaynağı olarak nasıl varlık göstermişse, bugün de aynısını daha bir heves ve hırsla yapacaktır. Sizlerin, enginlere sığmayıp taşan coşkunuzdan bunu anlıyorum. Tek dişi kalmış canavarların hakkından geleceğinizi görüyorum. Samsun'u bu haliyle gördükten sonra kararlılıkla diyebilirim ki kurtuluş yakındır, milli birlik ve milliyetçi iktidar yakınımızdadır. Soyguncunun, düzenbazın, hainin, eşbaşkanın ve bütün pazarlıkçıların sonu gelmiştir. Artık bölücülerin sonu görünmüştür."

(sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement