MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli (4) - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli (4)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli (4)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Topla, tüfekle, askeri güç ve imkanlarla Türk milletine üstünlük sağlayamayan, egemenlik tesis edemeyen küresel kanlı niyetler, yeni metotlar geliştirerek, yen...

26.10.2013 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Topla, tüfekle, askeri güç ve imkanlarla Türk milletine üstünlük sağlayamayan, egemenlik tesis edemeyen küresel kanlı niyetler, yeni metotlar geliştirerek, yeni araçlar kurgulayarak, içimizden işbirlikçi devşirerek son vuruşu yapmanın çabasındadır" dedi.

Bahçeli, partisinin "Milli Değerleri Koru ve Yaşat" açık hava toplantıları kapsamında Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği "Kurtuluş Mitingi"nde yaptığı konuşmada, "Ötüken mukadderatımızın kutbu, Söğüt kuruluşumuzun kıvancı, Samsun kurtuluşumuzun mukaddes kucağıdır" bilincinde olduklarını, hep bu inançla geleceği öngördüklerini söyledi.

Bin yıllık kardeşlik hukukuyla, kimsenin de kökenini ve mahalli düzeydeki niteliklerini inkar etmeyerek varlıklarını pekiştirdiklerini belirten Bahçeli, "Millet olarak iki asrı aşan kayıp ve geri çekilmelerden sonra, bugünkü sınırlarımıza ve bugünkü hayat alanlarımıza tutunduk. Ne var ki Türk milletini, Türk vatanını ve Türklüğü kapsam ve hedefine alan oyunlar hiç kesilmemiş, hiç durulmamış ve hiç de durmamıştır. Tarihi Şark Meselesi'nin ayrıntıları incelendiğinde, neyin amaçlandığı, nereye varmak istendiği bütün yönleriyle görülebilecektir. 25 maddeden oluşan Mondros Mütarekesi ile, 433 zehirli maddeden mürekkep Sevr Anlaşması son iki asırdaki en göze batan, nefretle andığımız düşmanlık ürünlerindendir" diye konuştu.

Gayenin Türk milletini vatansız bırakmak, yersiz, yurtsuz ve yarınsız koymak olduğunu savunan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Gaye kuşkusuz Türk milletini alt kimlikler mahzeninde eriterek, Anadolu'yu Bizans devrine götürmek ve Türklüğü bu topraklardan silip atmaktır. Siyasi Kürtçülük bunun için bir asrı aşan süredir beslenmekte ve kışkırtılmaktadır. Pontusçuluk asırlardır içten içe tahrik edilmekte, canlı tutulmaktadır. Topla, tüfekle, askeri güç ve imkanlarla Türk milletine üstünlük sağlayamayan, egemenlik tesis edemeyen küresel kanlı niyetler, yeni metotlar geliştirerek, yeni araçlar kurgulayarak, içimizden işbirlikçi devşirerek son vuruşu yapmanın çabasındadır. Bu kurnazlığın, bu arkadan çevirme harekatının, bu sinsi ve ahlaksız yöntemin hatırı sayılır bir geçmişi olduğu da iyi bilinmelidir."

- "Süreç kepazeliği Türk milletinin varlığına kastetmek için projelendirilmiş"

Türk milletinin menfaatini gözetmektense, yabancı başkentlere sevimlilik, şarlatanlık ve yalakalık yapan milliyetsiz, vatansız ve bayağı yöneticilerin, imparatorluğun çökmesinde etken olduğunu ileri süren Bahçeli, Türk milletinin belki de en büyük talihsizliğinin vahşi emperyalizmle mahremine kadar sızmış, manevi değerleri istismarda iyi eğitimli yabancı ajanlarla boy ölçüşecek kadar becerikli şahsiyetlerin siyasi sorumluluk üstlenmesi olduğunu belirtti.

"İşte Recep Tayyip Erdoğan bunlardan birisidir ve miladı dolmamış hasım güçlerin şimdilik son kumpasıdır" diyen Bahçeli, 94 yıl önce, hatta daha öncesinde yaşananların daha ağırının bugün sürekli ivme kazandığını, Başbakan Erdoğan'ın "Haçlı düzeneğinin ara elemanı" olarak 11 yıldır faaliyet gösterdiğini iddia etti.

Samsun'a çıkıştan 94 yıl sonra kökü eskiye giden fakat kıvam ve zamanı gelmediğinden düne kadar aleni şekilde gündeme çıkarılmayan sanal bir sorunla Türkiye'nin bölünmesi, Türk milletinin etnik kutuplaşmasının istendiğini savunan Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"BOP eşbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan buna memur edilmiştir. Yarım kalan işgal ve ihanet planları bu hastalıklı zihniyet tarafından benimsenmiş ve savunulmuştur. Başbakan Erdoğan, tıpkı Damat Ferit gibi, Kürdistan'a rıza göstermiş, kapalı kapılar arkasında destek sözü vermiş, bu konuda iktidarda kalabilmek adına her şeye seve seve katlanacağını ima etmiştir. Geçmişin tüm teslimiyetçileri Başbakan'ın şahsında dirilmiştir. Damat Ferit Toroslar'ın ötesi, Sevr Anlaşması Fırat'ın doğusu, Başbakan da Sivas'ın ötesi olarak bu vatan coğrafyasını kafalarda ayırmış, taksim etmiş ve dilimlemiştir. Başbakan Erdoğan ve hükümeti teröristlerle ihanet mesaisindedir. Süreç kepazeliği Türk milletinin varlığına kastetmek için projelendirilmiş ve bu yılın başında da devreye koyulmuştur. PKK 'süreç bitti' yaygarası koparırken, Başbakan hala devam ettiğini iddia etmektedir."

- "Terör örgütü silahla alamadığını pazarlıkla elde ediyor"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef şaşırttığını ileri süren Bahçeli, Erdoğan'ın gerçekleri gizlediğini, tehdidin boyutunu saklamak için çırpındığını savundu.

Başbakan Erdoğan ve hükümetin PKK'ya geniş imtiyazlar tanıdığını savunan Bahçeli, "Hain terör örgütü silahla alamadığını pazarlıkla elde etmektedir. Başbakan Erdoğan dağa göz kırpmakta, mesaj alıp vermektedir. BDP heyetlerini peş peşe İmralı'ya Başbakan sevk etmekte, daha doğrusu buna mecburiyet duymaktadır. MİT'i Oslo'dan İmralı'ya kadar teröristlerin hizmetine sokan ve masasına oturtan Başbakan'dan başkası değildir. Zannedersiniz ki Türkiye Cumhuriyeti'ni Kandil'de eğitilmiş, terörün ideolojik eğitiminden geçmiş bir militan yönetmektedir. Başbakan ve hükümeti öylesine zıvanadan çıkmıştır ki PKK'ya demokratikleşme paketleri yağmur gibi yağmaktadır" diye konuştu.

- "Samsun'un ismini de Amisos yapacak mısın"

Yerleşim yerleri isimlerinin değiştirilmesinin, ana dilde eğitimin, siyasi parti ve adaylarının farklı dil ve lehçelerde propaganda yapmasının önünün açıldığını belirten Bahçeli, "Sayın Başbakan Siirt'in Aydınlar ilçesinin ismini Tillo, Tunceli'nin ismini Dersim olarak değiştirmeye ramak kalmışken, Samsun'un ismini de Amisos yapacak mısın" ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milleti 36 parçadan ibaret gördüğünü iddia eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakan bu 36 etnik grup ve hatta daha fazlası varsa, sana diyorum ki, bunları biliyor da açıklamıyorsan namert kere namertsin. Kimlerden ibarettir bu 36 etnik grup? Sen kendini bu 36'nın içinde mi, yoksa ihtiyatta beklettiğin etnik gruplardan birisinde mi görüyorsun? Sana bu 36 etnik kimliği kim öğretti? Akıl hocaların, akıl danelerin Washington'da mıdır, Brüksel'de midir, Erbil'de midir yoksa PKK referansıyla yanında çalıştırdıkların mıdır? Türk milletini 36'ya ayırmaktan özel bir zevk mi alıyorsun? Bu kapsamda, tek millet olmaktan nasıl ve hangi zeka seviyesiyle bahsediyorsun? Sayın Erdoğan sana Samsun'dan sesleniyorum. Gel bu 36'yı açıkla, gel bu kez namertlikten kurtul, daha fazla da uzatma, sündürme ve tahribat verme. Bu büyük Türk milleti herkese kucak açıyor. Gel sen de Türk Milleti olarak sana da kucak açalım."

(sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement