MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli (7) - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli (7)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli (7)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakan Erdoğan caminin aynı zamanda medeniyet olduğunu bilmeyecek kadar gözü ve bahtı bağlanmıştır" dedi.

26.10.2013 20:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakan Erdoğan caminin aynı zamanda medeniyet olduğunu bilmeyecek kadar gözü ve bahtı bağlanmıştır" dedi.

Bahçeli, partisinin "Milli Değerleri Koru ve Yaşat" açık hava toplantıları kapsamında Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği "Kurtuluş Mitingi"nde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet rejiminin tehlikede olduğunu savundu.

" Osmanlı'yı yıkan küresel aktörler 94 yıl sonra yeni bir oyun için kendilerine maalesef yeni bir teslimiyet hükümeti bulmuşlardır. Başbakan Erdoğan ve hükümeti, anayasa yoluyla son vuruşu yapmak istemektedir" diyen Bahçeli, "Türk milletinin dokunulmaz ve devredilmez hakları lime lime doğranmak üzeredir. Türkiye Cumhuriyeti rejim değişikliğinin kıyısındadır. Başbakan barut fıçısının yanında çakmakla dolaşmaktadır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu şahsın dün Cumhuriyetle ilgili sözleri de tam bir ucubedir. Başbakan, 'yan gelip yatmakla cumhuriyetçi olunamayacağını, cumhura, Cumhuriyete hizmet etmekle Cumhuriyetçi olunacağını' iddia etmektedir. Cumhuriyet'in tescilli, markalı ve sicilli hasmı, şimdi kalkmış bu alanda nutuk atmaktadır. 11 yıldır Türkiye Cumhuriyeti'ni perişan etmek, kevgire çevirmek, kuruluş ruhunu tırpanlamak isteyen birisi ne çabuk yaptıklarını unutmuş ve bir de zeytinyağı gibi üste çıkmaya başlamıştır? Sayın Başbakan sen kim, Cumhuriyeti diline dolamak kimdir? Sen kim, demokrasiden bahsetmek kimdir? Gezi Parkı'ndaki gençlerin kurduğu çadırlara şafak vakti saldıran sen mi demokratsın? Sözde yol yapmak maksadıyla ODTÜ'ye bayram gecesi iş makineleriyle baskın yapan sen ve zihniyetin mi? Cumhuriyet fikrine saygı duymaktan ve cumhura hizmetten bahsediyorsun."

- "Başbakan'ın bu sözünü başka birisi kullanmış olsaydı ne kafirliği ne İslam düşmanlığı kalırdı"

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın "Önünde cami bile olsa eğer yol oradan geçecekse, biz o camiyi yıkarız, gideriz o camiyi başka bir yerde inşa ederiz" sözlerine atıfta bulunarak, şöyle devam etti:

"Sayın Erdoğan, bir yanda yol için cami yıkmayı göze alıyorsun, diğer yanda BOP yoklamasında yok yazılmamak için kilise açıyorsun. Bir yanda yol için cami yıkmayı kafaya takıyorsun, diğer yanda Akdamar Adası'nda, milletimizin vergileriyle kilise onarıyor ve tantanayla kurdelesini kesiyorsun. Bir yanda cami yaparak göz boyuyorsun, diğer yanda kiliselere, azınlık vakıflarına milletin toprağını kimseye sormadan, danışmadan keyfince bağışlıyorsun. Sayın Başbakan şunu unutma ki yol uğruna cami yıkıyorsan, yoldaşın canibaşı için Cumhuriyeti havaya uçurmaktan da asla çekinmezsin. Bu nasıl bir iştir, bu ne büyük bir günahtır? Başbakan'ın bu sözünü başka birisi kullanmış olsaydı, emin olunuz ki ne kafirliği, ne İslam düşmanlığı, ne de münafıklığı kalırdı. Başbakan Erdoğan caminin aynı zamanda medeniyet olduğunu bilmeyecek kadar gözü ve bahtı bağlanmıştır. Giydiği papaz cübbeleri aklını karıştırmıştır. İslam'la kandırması ayağına dolaşmıştır. Başbakan Erdoğan BOP'a kendi öyle vermiş, kendisini öyle adamıştır ki asıl yüzü belirmeye, asıl niyeti ortaya çıkmaya başlamıştır."

- "Başbakan'ın cumhurbaşkanı olma hayalleri suya düşmelidir"

Vatandaşlara, "Başbakan ve hükümetinin son kullanım tarihi dolmuş mudur, Başbakan ve hükümetine karşı sabrınız tükenmiş midir" diye soran Bahçeli, iktidarın 30 Mart 2014 tarihindeki mahalli idareler seçimlerinde uyarılmasını istedi.

Bahçeli, "Arkasından da Başbakan'ın cumhurbaşkanı olma hayalleri suya düşmelidir. Nihayetinde milletvekilliği genel seçimlerinde, 'beraber yürüdük bu yollarda' diyerek cami yıkmaya bile niyetlenen, PKK'ya şerefini kaptıran, BOP'a ruhunu ipotek ettiren cahiliye devri artıklarından kurtulmak başlıca amaç olmalıdır" diye konuştu.

- "Türk milliyetçileri vatanı böldürmeyecektir"

Kurtuluş mücadelesinin Samsun'dan başlatıldığını hatırlatan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile başlayan istiklal seferberliği 3,5 yıl sonra başkent Ankara'da sonuçlanmış ve tarihe mühür vurmuştur. Milli Mücadele süreci, millet sevgisinin, aklın ve en önemlisi sabrın sınandığı milliyetçi bir şaheserdir. Bunu yaşatmak bizlerin boynunun borcudur. Üç gün sonra 90. yıl dönümünü kutlayacağımız Cumhuriyet'i ilk günkü heyecan ve saygınlığıyla muhafaza etmek, daha da kökleştirip sağlam esaslara bağlamak bizlerin en önemli vazifelerindendir. Milli egemenliğin dayandığı ilke ve esasları güçlendirme, milli mücadelenin baş tacı, kubbe taşı olan Cumhuriyet'i gelecek kuşaklara ulaştırma konusunda son derece azimli ve iradeliyiz. Türk milliyetçileri vatanı böldürmeyecektir, milleti alt etnik parçalara dağıttırmayacaktır."

Vatandaşlardan sandıkta Cumhuriyete sahip çıkmalarını ve Milliyetçi Hareket'e destek vermelerini isteyen Bahçeli, "Sandıkta Türk kimliğine, bayrağa, vatana, millete ve kardeşliğe, milli servetimize, geleceğinize sahip çıkınız. Bütün bunları tek tek düşünün ve Milliyetçi Hareket'e destek verin ki, Başbakan'dan hesap soralım, hırsızların hakkından gelelim, terörün kökünü kazıyalım, yolsuzluk damarını keselim ve devri sabıkları adalete yaka paça teslim edelim" diye konuştu.

Sözlerine, merhum Hüseyin Nihal Atsız'ın dizeleri ile devam eden Bahçeli, vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı da kutladı.

(bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement