MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay'dan Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Sert Eleştiri - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay'dan Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Sert Eleştiri

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay'dan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sert eleştiri Akçay: " Davutoğlu bu günkü konumu itibariyle partisinin politikalarından, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin Milli, Güvenlik Kurulu'nun aldığı kararlardan, devletin uyguladığı politikalardan tam aksine...

18.10.2017 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay'dan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sert eleştiri

Akçay:

" Davutoğlu bu günkü konumu itibariyle partisinin politikalarından, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin Milli, Güvenlik Kurulu'nun aldığı kararlardan, devletin uyguladığı politikalardan tam aksine görüşler serdederek, kendi kendine vazife çıkartarak, aldırtmaya çalıştığı pozisyon provokatör pozisyonudur"

" 15 Temmuz'dan itibaren partisinin hiç bir kampanyasına destek vermeyen bizzat kendisidir. Anayasa referandumuna 'evet' diyemeyen bir zattır. Şimdi savrulduğu yer, bir yerlerden aldığı sufleyi seslendiriyor"

"Bölgemizde yaşananlarla ilgili söylemleri Amerika Birleşik Devletleri'nin, Barzani'nin, FETÖ cenahının söylemidir"

ANKARA - Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na tepki göstererek, " 15 Temmuz'dan itibaren partisinin hiç bir kampanyasına destek vermeyen bizzat kendisidir. Anayasa referandumuna 'evet' diyemeyen bir zattır. Şimdi savrulduğu yer, bir yerlerden aldığı sufleyi seslendiriyor" dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Akçay, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile eski Başbakan ve AK Parti Konya milletvekili Ahmet Davutoğlu arasındaki polemikle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akçay, Davutoğlu'nu 28 Şubat'ın hangi tarihte ve hangi hükümetin görev yaptığını bilmemesini eleştirerek, "Sayın Davutoğlu bu günkü konumu itibariyle partisinin politikalarından, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin Milli, Güvenlik Kurulu'nun aldığı kararlardan, devletin uyguladığı politikalardan tam aksine görüşler serdederek, kendi kendine vazife çıkartarak, aldırtmaya çalıştığı pozisyon provokatör pozisyonudur. Söylediği sözlerin hiç bir dayanağı, mesnedi yok. 2012 yılında Sayın Genel Başkanımızın Kerkük'e ziyaret için vize başvurusunu dahi becerememiş bir Dışişleri Bakanı'dır. Kendisi de Kerkük'e Erbil üzerinden gitmiştir. 17-25 Aralık hadiseleriyle ilgili olarak partisini savunmuş mu? 15 Temmuz'dan itibaren partisinin hiç bir kampanyasına destek vermeyen bizzat kendisidir. Anayasa referandumuna 'evet' diyemeyen bir zattır. Şimdi savrulduğu yer, bir yerlerden aldığı sufleyi seslendiriyor" değerlendirmesini yaptı.

Davutoğlu'nun Barzani'nin savunuculuğunu yaptığını öne süren Akçay, "Bölgemizde yaşananlarla ilgili söylemleri Amerika Birleşik Devletleri'nin, Barzani'nin, FETÖ cenahının söylemidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin şu anda iş başında bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti Milli Güvenlik Kurulu'nun ve bölgede uyguladığı politikanın söyleminin aksine söylemdir" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun Bahçeli'nin odasındaki 17-25 Aralık tarihine ayarlı saat ile ilgili sözlerini hatırlatan gazeteciye Akçay, "Kendi partisini savunmadan, 17-25'ten taarruza kalkışmasını yaman çelişki olduğunu ifade ediyorum" şeklinde konuştu.

Akçay, uygulanan politikanın milli bir politika olduğunun altını çizerek, "Bir devlet politikasıdır ve hükümet bu politikayı uyguladı diye her ne olursa olsun muhalefet etmemiz mi gerekiyor? Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak görüşümüz ve politikalarımızla örtüşmektedir. O nedenle de bugün Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin aldığı kararları veyahut uygulamaları, Türk Silahlı Kuvvetleri belli uluslararası hukuk çerçevesinde yapmış olduğu çalışmaları destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay\'dan Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu\'na Sert Eleştiri
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay'dan Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Sert Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erdoğan: İstanbul'u işporta pazarına düşürmek ihanettir
    16:42 Erdoğan: İstanbul'u işporta pazarına düşürmek ihanettir

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehir halkına hizmet için tahsis edilen kaynakları yağmalayıp başka amaçlar için deste deste savurmak bu şehri üzer. İstanbul'u üzmemek gerekir.

  • Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:42 Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Kentte esnaf ziyaretlerinde bulunan Davutoğlu, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. Amasya Muhacirler Derneğini ziyaret eden Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, seçimlere çok az bir süre kaldığını, 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini söyledi.

  • Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldüren sanık hakkında müebbet hapis istemi
    16:38 Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldüren sanık hakkında müebbet hapis istemi

    Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Erkan Baykut hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamladıktan sonra hazırlanan iddianamede, olayın detayları ve sanığın ifadelerine yer verildi. Sanık ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı için destek istedi
    16:37 CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı için destek istedi

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu için vatandaşlardan destek istedi. Nazlıaka, CHP'nin halkı eşitleme, güçlendirme, özgürleştirme, toplumu dönüştürme ve halkı yaşatma anlamında beş alanda somut olarak insan hayatına dokunduğunu söyledi. CHP Çorum Belediye Başkan adayı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu'nun belediye başkanı seçilmesiyle Çorum Belediyesine İzmir, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin destek olacağını anlatan Nazlıaka, tüm belediyelerin dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

  • Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu
    16:35 Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret ederek genel durum hakkında bilgi aldı ve istişarelerde bulundu. Ayrıca AK Parti ve MHP teşkilatlarının seçim stantlarını ziyaret eden Bakan Özhaseki, vatandaşlara fidan dağıttı. Cuma namazını Kütahya Ulu Cami'de kılan Bakan Özhaseki, Tavşanlı ilçesinde miting yapmak üzere yola çıktı.

  • Tunceli'de sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
    16:34 Tunceli'de sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkanları için eğitim düzenlendi. Eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.


Advertisement