MHP Grup Başkanvekili Usta: "Kemal Beyin Aday Olması Lazım Ama Bunu Yapacak Cesareti Gösterecek mi... - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvekili Usta: "Kemal Beyin Aday Olması Lazım Ama Bunu Yapacak Cesareti Gösterecek mi...

MHP Grup Başkanvekili Usta: "Kemal Beyin Aday Olması Lazım Ama Bunu Yapacak Cesareti Gösterecek mi...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Kemal beyin aday olması lazım ama bunu yapacak cesareti gösterecek mi bilmiyorum.

26.04.2018 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Kemal beyin aday olması lazım ama bunu yapacak cesareti gösterecek mi bilmiyorum. Meral Akşener'i çok şanslı görmüyorum. Özellikle milliyetçi, ülkücü camiadan ayrılıp İP'e geçenler PKK ile birlikte olmayı nasıl içlerine sindirecekler" dedi.Usta son dönemde gündemde olan Abdullah Gül adaylığı ile ilgili ise "Böyle bir ittifakın içerisinde, bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yapmış bir kişinin bulunacağını zannetmiyorum" dedi.

MHP'de 27. Dönem Milletvekilli aday adaylık başvuru süreci bugün itibariyle başladı. MHP Genel Merkezine gelerek aday adaylık başvurusunu gerçekleştiren MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Usta, "Bizim Milliyetçi Hareket Partisi olarak adayımız sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Diğer partilerin aday çıkarması normaldir. Biz özellikle ana muhalefet partisi liderinin aday olması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü yönetime talip ve ana muhalefet partisisiniz. Bu sebeple Kemal beyin aday olması lazım ama bunu yapacak cesareti gösterecek mi bilmiyorum. Diğer taraftan da İP'in adayı olacaktır. Ben demokratik bir yarış olmasını diliyorum. Fakat inşallah birinci turda bizim adayımızın seçimi kazanacağını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Özellikle milliyetçi, ülkücü camiadan ayrılıp İP'e geçenler PKK ile birlikte olmayı nasıl içlerine sindirecekler"

Meral Akşener'in şansını nasıl görüyorsunuz? sorusunu cevaplayan Usta, "İşin doğrusu çok şanslı görmüyorum. Milletin takdiridir elbette. Fakat karşı tarafta tam bir curcuna var. HDP var, CHP var İP Partisi var ve ondan sonra daha küçük sol partiler falan var. Bunların hepsi nasıl yan yana gelecek. Özellikle milliyetçi, ülkücü camiadan ayrılıp İP'e geçenler PKK ile birlikte olmayı nasıl içlerine sindirecekler. Yurt dışından ciddi bir destek var. FETÖ terör örgütü de bu yapıyı destekliyor. Burada muhafazakar ve milliyetçi olduklarını söyleyen arkadaşlarımızın biraz daha dikkatli durup düşünmesini tavsiye ediyorum. Dolayısıyla bu curcunadan bir şey çıkacağına çok fazla ihtimal vermiyorum. Milletimiz bu tutarsızlığı görecektir. Karşı taraftan aday kim olursa olsun ben pek şanslı görmüyorum. Takdir yine de milletindir" diye konuştu.

"Böyle bir ittifakın içerisinde, bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yapmış bir kişinin bulunacağını zannetmiyorum"

Abdullah Gül konusuna da değinen Erhan Usta, şunları kaydetti:

"Böyle bir ittifakın içerisinde, bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yapmış bir kişinin bulunacağını zannetmiyorum. Kendi itibarı açısından da bu çok doğru olmayacaktır. Ben bunu ihtimal dahilinde güçlü ihtimal olarak görmüyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkanvekili Usta: 'Kemal Beyin Aday Olması Lazım Ama Bunu Yapacak Cesareti Gösterecek mi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz
    20:45 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da bir otelde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, turizmi çeşitlendirmek için kültür, tarih, sağlık, doğa, inanç, gastronomi, spor gibi alanlarla çalıştıklarını belirtti. Ersoy, ayrıca yerel yönetimlerin Antalya'nın turizm potansiyelini artırmak için daha başarılı çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı
    20:35 Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya'da transfer yolcular dahil 16 milyonu aşkın ziyaretçiyle rekor kırarak tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştık. İnşallah bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız" dedi.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.


Advertisement