MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

"MHP'yi tuzağa düşüremeyen AKP, bayraklarımızı kullanarak duruşunu sulandırmaya çalışıyor."

17.06.2013 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

-"MHP'yi tuzağa düşüremeyen AKP, bayraklarımızı kullanarak duruşunu sulandırmaya çalışıyor. Orada üç hilal ve bozkurtu taşıyanlar AKP'li lejyonerlerdir"

-"Çözüm nerede kaybedilmişse orada bulunur. Demokraside kaybetmişsek demokraside bulacağız"

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sanal düşmanlık ve sanal hedeflerle toplumu bibirine düşman etmek istediğini öne sürdü.

Başbakan Erdoğan'ın milletine karşı savaş açtığını iddia eden Vural, "Kendisinin ne kadar iyi bir Başbakan, kendisine karşı olanların ne kadar kötü olduğunu anlatan siyasetçiyle dünya ilk kez karşı karşıya" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, nafile düşmanlar yaratarak kendini şövalye ilan ettiğini savunan Vural, "Bu saatten sonra kendisinden şövalye olmaz. Olsa olsa 90'lı çocuklar tarafından müzik ve mizahın gücüyle karizması çizilmiş üçüncü sınıf diktatör heveslisi olur. Başbakan, ülkeyi kaosa sürüklemek için elinden geleni ardına koymuyor. Türkiye'nin temel meselesi Erdoğan'ın hırsı, ülkenin huzuruna ve barışa vurduğu sektedir" diye konuştu.

Erdoğan'ın gösteri yapanlara "Devlet sizin oyuncağınız değil" dediğini anımsatan Vural, "Peki, devlet senin oyuncağın mı? Bu devlet, miletin devletidir. Devlet senin oyuncağın olarak, millete zulüm aracı olarak kullanılamaz" dedi.

Vural, Gezi Parkı odaklı gelişmelerin, çözüm sürecinde AK Parti aleyhine dönen rüzgarı durdumak için Başbakan Erdoğan, terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan ve BOP tarafından planlandığını iddia ederek, Öcalan'ın Gezi Parkı eylemini desteklediğini açıklamasına rağmen Doğu ve Güneydoğu illerinde neden tek bir tepki bile ortaya konulmadığını sordu.

Diyarbakır'da "Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı" sonuç bildirgesi açıklandığını anlatan Vural, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da paralel devlet yapılanmasının zemininin hazırlandığını söyledi. Vural, "Doğu ve Güneydoğu'da PKK ve KCK'nın bu şekilde yapılanmasını sağlayan AKP, batıda PKK aracılığıyla kitlelerin ajite ettirilmesine göz yumuştur. Bu kadar pis bir oyun tarihte yazılmamıştır" diye konuştu.

Gezi Parkı'na ilk müdahale talimatını kimin verdiğinin cevaplanmasını isteyen Vural, "Bu olaylar olurken MOSSAD Başkanı'nın Türkiye'de ne işi var? Kiminle iş tutuyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

-MHP bayrağının kullanılması-

Oktay Vural, AK Parti'nin Ankara mitinginde MHP bayrağı açılmasını da eleştirerek, şöyle devam etti:

"Üç hilali bayrağımızı istismar edecek kadar paniklemiş ruh halindedir. MHP'yi tuzağa düşüremeyen AKP, bayraklarımızı kullanarak duruşunu sulandırmaya çalışıyor. Orada üç hilal ve bozkurtu taşıyanlar AKP'li lejyonerlerdir. O bayraktan medet umanlar siyasi soykalardır. Başbakan'a buradan sesleniyorum; senin mitingine, sana bozkurt değil, ancak çakal yakışır. Sen kurtlarla dans edemezsin, çakallarla dans etmeye devam et. Senin ağzına MHP değil, PKK yakışır. Üç hilal ecdadımızın sembolüdür, sana ancak 7 kollu şamdan yakışır. Üç hilal iman, ahlak ve adalettir, sana ancak para, küfür ve zulüm yakışır. Sana ağaç yeşili değil, dolar yeşili yakışır."

-"Hepimiz kaybederiz"-

Vural, milletin gözyaşı ve kanı üzerinden siyaset kurgusu yapmanın doğru olmadığını ifade ederk, herkesi iş işten geçmeden aklını başına almaya çağırdı. Vural, "Bundan milletimiz kazanmaz, hepimiz kaybederiz" dedi.

Halkın fırsatçılara imkan vermemesi gerektiğini belirten Vural, "Bugün dikta potansiyeli olan zihniyetle karşı karşıyayız. Baskıların, diktatörlüklerin mağduru her zaman millet olmuştur. Bugün Türkiye'yi yönetenlerin dikta potansiyelini gerçeğe dönüştürmek için kulanmak ve sıçrama tahtası yapmak istediği bu sürecin mağduru hepimiz olacağız" diye konuştu.

- "Ordu göreve yaklaşımıyla aynı"-

Soruları da yanıtlayan Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Gezi Parkı olaylarında gerekirse TSK'nın devreye girebileceğine ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Doğu ve Güneydoğu'da PKK'ya karşı TSK'nın gözünü kapatanlar, yeni görev alanları veriyor. Bunlar tehlikeli söylemler. Bu, 'Ordu göreve' yaklaşımıyla aynıdır. Sivil otorite demek ki Türkiye'de huzuru sağlayamıyor" şeklinde görüş belirtti.

Çarşı Grubu üyelerinin bazılarının terör örgütü suçlamasıyla gözaltına alınmasını nasıl değerlendirdiği sorulan Vural, "Kulüpleri kapatacaklar anlaşılan" dedi. Vural, gözaltılara en güzel cevabı Çarşı Grubunun kendisinin vereceğini ifade etti.

Vural, eylemcilere mesajının olup olmadığının sorusunu yanıtlarken, "Sokaklar çözüm yolu değil. Sokakların karanlığı Türkiye'yi karanlığa götürür. Çözüm nerede kaybedilmişse orada bulunur. Demokraside kaybetmişsek demokraside bulacağız. Sokakların demokrasisi yoktur. Provokatörlerin, kışkırtmacıların alanıdır orası. Sokaklar kirli ve pis projelerin uygulayıcıları için ajitasyon merkezi. İnsanları sokağa döken zihniyete karşı çok uyanık olunması gerekiyor" diye konuştu.

Siyasetçilerin milleti tahrik etmekten vazgeçmesini isteyen Vural, "Er meydanında mücadelemizi yapalım. Kin ve nefret tohumlarıyla huzur biçilmez" dedi.

Oktay Vural, polisin dünkü olaylarda kimyasallı su kullandığının iddia edilmesi üzerine, "Bu nasıl bir zulümdür? Bomba yapıp üzerine çiviler koymak gibi.  İnsanlarımız bunu hak etmiyor" diye konuştu. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
    04:47 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri, Başkan Atay'a desteklerini açıkladı ve teşekkür etti.

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu
    03:35 AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart'ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.


Advertisement