MHP Grup Başkanvekili Vural: "Gizliyse, Siz Nasıl Okuyorsunuz?" - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvekili Vural: "Gizliyse, Siz Nasıl Okuyorsunuz?"

MHP Grup Başkanvekili Vural: "Gizliyse, Siz Nasıl Okuyorsunuz?"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te eski 4 bakan ile ilgili fezlekelerin okunmamasına ilişkin, “Meclis Başkanı gizlilikten bahsediyor.

20.03.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te eski 4 bakan ile ilgili fezlekelerin okunmamasına ilişkin, "Meclis Başkanı gizlilikten bahsediyor. Birincisi Cumhuriyet Savcılığı dosyayı niye gönderiyor? Gizliyse, siz nasıl okuyorsunuz?" dedi.

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in yaptığı basın toplantısına değinerek, fezlekelerle ilgili olarak Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü ile milletvekillerine verilmiş hakların engellendiğini ve yargısal süreci engelleme çabasına girildiğini savundu. Vural, fezlekelerin Meclis'te okunmaması ile ilgili olarak, "Milletin iradesine, milletvekillerine bir engelleme çıkarmaktır. Bu toplantıdan önce Danışma Kurulu toplantısında çağrı sırasında Meclis Başkanı'na 'Bu sunuşu nasıl yapacağınızı söyler misiniz' dedim. 'E canım bakacaklar, yapacaklar' demek suretiyle bu konuda kendi sunuşunu bile bizden saklaması doğrudan doğruya Meclis Başkanı'nın çoğunluk iradesinin yönlendirmesi arzusu üzerine taktik bir adım attığını açık bir şekilde ortaya koyuyor. Meclis Başkanı, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin başkanı değil, TBMM'nin başkanıdır. TBMM Başkanı'nın milletvekillerinin haklarını kısıtlama yetkisi yoktur" ifadelerini kullandı.

Vural, daha önce Meclis'e gelen fezlekelerin milletvekillerinin incelemesine açıldığını kaydederek şunları söyledi:

"Kimi kandırıyorsunuz? Sayın Meclis Başkanı, siz bu dosyayı, fezlekeyi TBMM'de milletvekillerinin takdirine sunmadınız, engelliyorsunuz. Peki siz hangi sıfatla dosyayı okudunuz? Sizin benden farkınız nedir? Sizin bürokratlarınızın benden farkı nedir? Ayın 27-28'inde gelen bu dosyayı hangi sıfatla inceliyorsunuz? Senin muttali olduğun bilgiyi benden engelleyen hangi madde var? Senin genel sekreterin, hukuk müşavirin hangi sıfatla dosyaları incelemiştir de bana kapatıyorsunuz? Ben milletin vekiliysem, siz de milletin vekilisiniz. Siz Meclis Başkanısınız, Anayasa ve İç Tüzük gereğince yapacaksınız? Meclis Başkanı gizlilikten bahsediyor. Birincisi Cumhuriyet Savcılığı dosyayı niye gönderiyor? Gizliyse, siz nasıl okuyorsunuz? Masal okumayın millete. Meclis Başkanı bundan önce Meclis başkanlarının yaptığı iş ve eylemlerin dışında bu fezleke ve dosyayı Türk milletine kapatmışlardır."

AK Parti'nin Türk bayraklı seçim reklamını da eleştiren Vural, "Biliyorsunuz ay yıldızlı bayrağımızı da bu Babil Kulesi'ni korumak için araç olarak kullandılar ve YSK biliyorsunuz bu reklamı durdurdu. Ama dün akşam yayınlandı. YSK yasaklıyor, ama yayınlandı. AKP, reklamında Türk bayrağının ve İstiklal Marşı'nın kullanılmasına cüret etmiştir. Ne kadar zorda olduğu belli" diye konuştu.

Vural, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bozkurt işareti yaptığına dair bir görüntünün televizyonda yayınlanmasına yönelik olarak ise şunları kaydetti:

"Recep Tayyip Erdoğan da, Kemal Kılıçdaroğlu da bunlar ikiz herhalde. Bunlar kendi siyasi anlayışlarını topluma sunamadıkları için toplumun gerçekten güvendiği bu simgeleri bir siyasi araç olarak kullanmaktan kaçınmıyorlar." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkanvekili Vural: 'Gizliyse, Siz Nasıl Okuyorsunuz?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement