MHP Hatay Milletvekili Çirkin Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Hatay Milletvekili Çirkin Açıklaması

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, gazeteci İsmet Berkan'ın Özel Kuvvetler Komutanlığı ile ilgili yazılarına dikkati çekerek, "Sayın İsmet Berkan hemen bunu fırsat biliyor ve Seferberlik Tetkik Kurulu hakkında, Özel Kuvvetler hakkında söylemediğini bırakmıyor.

16.03.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, gazeteci İsmet Berkan'ın Özel Kuvvetler Komutanlığı ile ilgili yazılarına dikkati çekerek, "Sayın İsmet Berkan hemen bunu fırsat biliyor ve Seferberlik Tetkik Kurulu hakkında, Özel Kuvvetler hakkında söylemediğini bırakmıyor. Yani onu çalan zihniyetle, Sayın İsmet Berkan'ın hiçbir farkını göremiyoruz" dedi.

Çirkin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Seferberlik Tetkik Kurulu ve Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ait olduğu iddia edilen bilgi ve belgelerin yayımlanmasını, "devletin kalbi sayılan bu kurumun sırlarının deşifre edilerek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yıpratılması" olarak değerlendirdi.

Söz konusu kurumun 1952 yılında kanunlarla kurulduğunu belirten Çirkin, "Kanun dışı bir kurum değil. İki birime ayrıldığını görüyoruz; Seferberlik Daire Başkanlığı ve Özel Kuvvetler. Seferberlik Daire Başkanlığı plan proje yapan, Özel Kuvvetler de bunun operasyonel uygulayıcısı olan bir ordu birimi. Bunun kanununda da temel amaç, ülkenin herhangi bir toprak parçasının işgal edilmesi neticesinde eğer orada Türk Silahlı Kuvvetleri fiili olarak yoksa bu kurum tarafından organize edilecek olan bir gayri nizami harple bu vatan toprağının işgalden kurtarılması. Yani her devlete ve özellikle kanlı Ortadoğu coğrafyasında Türkiye'ye lazım olan bir kurum" diye konuştu.

"Bu kuruma, hatırlarsınız, Bülent Arınç sözde suikasti bahane edilerek girilmek isteniyor" diyen Çirkin, İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde, "buradaki bilgilerin alınmaması için gayret gösterildiğini ve Genelkurmay'da bir kasaya kilitlendiğini" söyledi. Çirkin, söz konusu evrakın daha sonra Genelkurmay Başkanı Necdet Özel döneminde savcılığa teslim edildiğini belirterek, "Ondan sonra da devletin sırları ortalığa saçılıyor, işporta malzemesi oluyor" ifadesini kullandı.

-"Özel Kuvvetler savaş döneminde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kalbidir"

Çirkin, "vatan toprağına yönelik herhangi bir işgal durumunda, gayri nizami harpte yardımcı olacak kişilerin listesi" olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bir de işgal kuvvetlerine yardımcı olabileceği muhtemel olan kişilerin de listesi vardır. Şimdi bunlar çarpıtılıyor. Eğer bu listeler ortada uçuşuyor ve yabancı ülkelerin eline geçmişse, şimdi artık vatanseverler hedef, vatan haini olması muhtemel, şüpheli olan insanlar da o toprak parçası işgal edildiği zaman korunması gereken adam durumuna gelecek. Böyle bir şey var mı? Böyle bir aymazlık olabilir mi? Özel Kuvvetler sadece TSK'nın değil, savaş döneminde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kalbidir. Kahraman subaylarla doludur. PKK'nın en çok korktuğu devlet, ordu birimidir.

Sayın İsmet Berkan hemen bunu fırsat biliyor ve Seferberlik Tetkik Kurulu hakkında, Özel Kuvvetler hakkında söylemediğini bırakmıyor. Yani onu çalan zihniyetle, Sayın İsmet Berkan'ın hiçbir farkını göremiyoruz. Liberal olmak, milli olmaya engel değildir. Sayın İsmet Berkan'ı safını belli etmeye davet ediyoruz. Liberal olabilirsiniz ama hiç olmazsa milli bir liberal olun. AKP bundan kendini sıyıramaz. Sayın Cumhurbaşkanı kendini bundan sıyıramaz. Bunların hepsi gözlerinin önünde oldu. Ne zaman sözde paralel ile mücadele etmek akıllarına geldi, bu meseleyi gündeme getirmeye başladılar.

'Silahlar gömülmüştür, şurada silahlar vardır' diyor Sayın İsmet Berkan. Elbette olacak. Kim verecek gayri nizami harbi, hangi silahla verecek? Bu kurumlar savunmasız değildir. Yüz binlerce bağlısı vardır ve demokratik kurumlardır."

Özel Kuvvetler'in antidemokratik dönemlerde rol almadığına dikkati çeken Şefik Çirkin, "Hepimizin antidemokratik olduğunu kabul ettiğimiz 28 Şubat'ta Seferberlik Dairesi var mıdır, Özel Kuvvetler var mıdır? Peki bu Balyoz, Ergenekon davalarında Seferberlik Daire Başkanlığı, Özel Kuvvetler var mıdır? En ufak bir ipucu dahi bulunamamıştır" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Hatay Milletvekili Çirkin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement