MHP'li Başkan Kılıç'ın Tutukluğuna Devam - Son Dakika
Güncel

MHP'li Başkan Kılıç'ın Tutukluğuna Devam

MHP\'li Başkan Kılıç\'ın Tutukluğuna Devam

Edremit Belediye Başkanı Kılıç ile aynı davada yargılanan H.T, M.E. ve işadamı R.A'nin tutukluluğuna devam kararı alındı.

21.03.2013 06:46  Güncelleme: 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde belediye ile bağlı şirketi Edremit İnşaat Ticaret Turizm ve Tanıtım LTD Şti.'ye (ED-BEL) yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan Edremit Belediye Başkanı MHP'li Tuncay Kılıç ile aynı davada yargılanan H.T., M.E. ve işadamı R.A.'nin tutukluluğuna devam kararı verildi. Başkan Kılıç'ın oğlu Fatih Oğuzhan Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi ise tahliye bırakıldı.

Edremit Cumhuriyet Savcılığı, 1 Ekim 2011 tarihinde, 'rüşvet', 'zimmet', 'ihaleye fesat karıştırma' ve '3628 Sayılı Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na Muhalefet' suçlarına yönelik Edremit Belediyesi'ne operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ve oğlu Fatih Oğuzhan Kılıç, ED-BEL şirket Müdürü H.T., şirketin muhasebe Müdürü A.U.Ö. şirket çalışanı M.E. ve Z.G. Edremit Belediyesi ile iş yapan, ihalelere girip arsa alan bir şirketin ortaklarından R.A. A.A., M.A. ve A.A. tutuklandı. 11 kişi hakkında ise tutuksuz yargılanmak üzere dava açıldı.

Şüphelilerin, Edremit Belediyesi'nin ihalelerinin, ilçede faaliyet gösteren bir gruba ve yine bir grubun çalışanlarının ve akrabalarının ortak olduğu şirketlere gayrimeşru yollarla verdiği, ihaleye konu edilen bazı işlerin şartnamede belirtilenlerden eksik ve kalitesiz yapıldığı iddia edildi. Yine aynı kişilere Edremit Belediyesi'ne ait olan, özellikle ilçenin merkezi yerlerinde ve Akçay beldesinde bulunan bazı gayrimenkullerin belediye iştiraki Ed-Bel şirketine devredilerek, bu şirket üzerinden özel hukuk hükümleri bahane edilip gerekli rekabet ortamı sağlanmaksızın gizlice değerlerinin altında devredildiği, bunun karşılığında bir kısım belediye görevlileri ve yakınları ile Ed-Bel görevlilerine rüşvet olarak çeşitli menfaatler sağlandığı ileri sürüldü.

Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'nın geçen Ocak ayında, şüpheliler hakkında hazırlayıp gönderdiği 43 sayfalık fezleke Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da kabul edildi. Burhaniye Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Başkan Tuncay Kılıç'ın 'rüşvet' suçundan 8 yıla, diğer sanıkların ise 'ihaleye fesat karıştırmak'tan 12 yıla kadar hapisleri istendi.

İKİNCİ DURUŞMA MAYIS'TA

Burhaniye Ağır Ceza Mahpkemesi'nde görülen, 10'u tutuklu 11'i tutuksuz 21 kişinin ilk kez hakim karşısına çıktığı dava, saat 09.00'da başladı, saat 21.45'e kadar sürdü. Balıkesir'in MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok'un da destek vermek için geldiği duruşmaya, sanıkların birinci derece yakınlarının dışında kimse alınmadı. Duruşma öncesinde gazetecilere açıklama yapan Başkan Ok, "Tahliye bekliyoruz. Arkadaşlarımızın özgürlüklerine kavuşmalarını istiyoruz" dedi. İlk duruşmadan çıkan karara göre, Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, ED-BEL şirket Müdürü H.T., şirket çalışanı M.E. ve işadamı R.A.'nın tutukluklarına devam kararı verildi. Başkan Kılıç'ın oğlu Fatih Oğuzhan Kılıç'ın da aralarında bulunduğu şirketin muhasebe Müdürü A.U.Ö. şirket çalışanı Z.G., Edremit Belediyesi ile iş yapan, ihalelere girip arsa alan bir şirketin ortaklarından A.A., M.A. ve A.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırıkıldı.

16 Mayıs tarihine ertelenen ikinci duruşmada, 4'ü tutuklu, 17 kişi ise tutuksuz yargılanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Başkan Kılıç'ın Tutukluğuna Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement