MHP'li Başkan: Müjdeli haber Karadeniz'de gaz hidrat ve doğal gazın varlığıyla ilgili olabilir - Son Dakika
Güncel

MHP'li Başkan: Müjdeli haber Karadeniz'de gaz hidrat ve doğal gazın varlığıyla ilgili olabilir

MHP\'li Başkan: Müjdeli haber Karadeniz\'de gaz hidrat ve doğal gazın varlığıyla ilgili olabilir

MHP Antalya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Abdurrahman Başkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın açıklayacağı müjdeli haberle ilgili tahmin yürüttü.

20.08.2020 12:05  Güncelleme: 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Antalya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Abdurrahman Başkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın açıklayacağı müjdeli haberle ilgili tahmin yürüttü. Başkan, müjdeli haberin Karadeniz'deki Tuna Havzası'nda bulunan gaz hidratların ve doğal gazın varlığıyla ilgili olabileceğini söyledi.

MHP Antalya İl Başkanlığı tarafından ilçe kongreleri gündemli basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan ve İl Başkanı Hilmi Durgun, basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi de olan Abdurrahman Başkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yarın açıklayacağı müjdeyle ilgili konuştu. Başkan, müjdeli haberin Karadeniz'deki Tuna Havzası'nda bulunan doğal gaz ihtimalinin olabileceğini söyledi.

'ÇOK ÖNEMLİ BİR GAZ YATAĞI VAR'Bu konuda birçok tahminin yürütüldüğünü belirten Milletvekili Başkan, "Bundan bir ay önce gaz hidrat dediğimiz oluşumlar Karadeniz'in 150 metre altında oksijenin olmadığı yerde buz kristalleri dediğimiz gaz hidrat var. Bir metreküp gaz hidrat 164 metreküp metana karşılık gelen çok önemli bir gaz yatağı var. Bununla ilgili olarak bir ay önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza bir sunum yaptık. Tuna Havzası'nın potansiyeli, gaz hidratların ve oradaki doğal gazın varlığıyla ilgili bir toplantı yaptık. ve büyük bir ihtimalle de Tuna Havzası'nda bulundu. Doğal gaz olma ihtimali var" dedi.'ÖNEMLİ ENERJİ OYUNCUSU OLACAK 'Türkiye'nin geleceğinin çok aydınlık olduğunu belirten Abdurrahman Başkan, Karadeniz, Marmara ve Akdeniz'in gaz hidrat oluşumu açısından çok zengin olduğunu vurguladı. Buz kristalleri arasında sıkıştırılmaz gaz hidratların doğal gaz olduğunu belirten Başkan, "O gazı sağma teknolojisi araştırılıyor. Eminim ki bu 10 yıllık bir süreci kapsayacak. Önümüzdeki 20 yıl içerisinde Türkiye'nin önemli bir enerji oyuncusu olacağını düşünüyorum. Hem ihtiyacını gidermesi gibi hem de dünyanın birçok ülkesine de gaz satan bir ülke olacağına inanıyorum. Ülkemizin Marmara dahil olmak üzere Akdeniz'de de gaz hidrat oluşumu son derece yüksektir. Azerbaycan'daki Hazar Denizi'ndeki gibi Karadeniz'in de petrol havzası olacağını söyleyebilirim" diye konuştu.'EKONOMİK BOYUTU ÇOK YÜKSEK'

Abdurrahman Başkan, "Bir piknik tüpü büyüklüğündeki bir gazın yaklaşık olarak 12 gün boyunca yandığını düşünün. Ekonomik boyutu ise çok yüksek, bir metreküpü 164 metreküp metan gazına eş değer. Sıkıştırılmış, ziplenmiş gaz diyoruz. İşte suyun içerisinden o gazı çıkarıp ve bunu sağma teknolojisi. Bununla ilgili Japonya, Güney Kore ve Çin çalışıyor. Şu an Meksika'da bununla ilgili ciddi bir mesafe alınmış durumda" ifadelerini kullandı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Başkan: Müjdeli haber Karadeniz'de gaz hidrat ve doğal gazın varlığıyla ilgili olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gümüşhacıköy Kaymakamı Okulları Ziyaret Etti
    16:29 Gümüşhacıköy Kaymakamı Okulları Ziyaret Etti

    Gümüşhacıköy Kaymakamı Baha Büyükkaymakcı, Gümüş İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek okullarda incelemelerde bulundu. Büyükkaymakcı, okul müdürü Yusuf Kılıç'tan ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı ve öğretmenleri başarılarından dolayı tebrik etti. Öğrencilerle de sohbet eden Büyükkaymakcı, kitaplara olan ilgisinin başarısının temelini oluşturduğunu belirtti ve öğrencilere okumayı ve merakı teşvik etti.

  • Kuşadası'nda eğlence mekanına tüfekle ateş açıldı, 6 kişi gözaltına alındı
    16:29 Kuşadası'nda eğlence mekanına tüfekle ateş açıldı, 6 kişi gözaltına alındı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan tartışmanın ardından bir grup müşteri av tüfekleriyle mekana ve havaya ateş açtı. Polis, kimlikleri belirlenen 6 şüpheliyi operasyonla gözaltına aldı.

  • Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası
    16:29 Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın aldığı duyumlar sonucu başlattığı inceleme sonucu ortaya çıktığı belirtilen gizli dinleme ve izleme cihazlarıyla ilgili soruşturma süreci başlatıldı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddialarına yönelik inceleme başlattı.

  • Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor
    16:28 Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın ilk yarışları yarın yapılacak. Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlikler, kentin renkli bir atmosfer kazanmasını sağlayacak. Organizasyona 29 ülkeden 140'ı yabancı olmak üzere toplam 380 sporcu katılacak.

  • Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tokat'a Mobil Mutfak Aracı Gönderdi
    16:27 Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tokat'a Mobil Mutfak Aracı Gönderdi

    Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremler sonrasında bölgeye Mobil Mutfak Aracı gönderdi. Günde 5 bin kişiye sıcak yemek dağıtılacak.

  • Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri
    16:26 Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri

    Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası yapılan incelemelerde, 500 ihbardan 50 yapı incelendi ve 5 yıkık, 15 ağır hasarlı yapı tespit edildi. Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, hasarlı yapıların çoğunlukla 1999 öncesi yapılan binalar olduğunu belirtti ve ülkemizin deprem bölgesi olduğunu vurguladı. Kamu binalarında ise herhangi bir hasar görülmediği açıklandı.

  • Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    16:24 Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Bilecik'in Osmaneli İlçesinde Kaymakam Yüksel, köy ve mahalle muhtarları ile tanışma ve istişare toplantısı düzenledi. Kaymakam Yüksel, muhtarlara yeni görevlerinde başarılar diledi ve vatandaşların sorunlarını aktarmalarını istedi. Yeni Belediye Başkanı Bekir Torun da muhtarların önemine vurgu yaparak iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.


Advertisement