MHP'li Bülbül: Haksız Fiyat Artışları ile Vatandaşımızı ve Devletimizi Zor Duruma Sokmaya Çalışan Ahlaksızlar Tespit Edilip İfşa Edilmeli ve Hukuken... - Son Dakika
Güncel

MHP'li Bülbül: Haksız Fiyat Artışları ile Vatandaşımızı ve Devletimizi Zor Duruma Sokmaya Çalışan Ahlaksızlar Tespit Edilip İfşa Edilmeli ve Hukuken...

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, 2023 Bütçe Teklifi görüşmelerinde “Bu süreçte piyasada hakim durumda bulunan ve bu hakim durmalarını kötüye kullanan yapıların üzerine kararlılıkla gidilmesi son derece önemlidir. Haksız fiyat artışları ile vatandaşımızı ve devletimizi zor duruma sokmaya çalışan ahlaksızlar tespit edilip ifşa edilmeli ve hukuken kendilerinden hesap sorulmalıdır” dedi.

05.12.2022 17:32  Güncelleme: 20:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, 2023 Bütçe Teklifi görüşmelerinde "Bu süreçte piyasada hakim durumda bulunan ve bu hakim durmalarını kötüye kullanan yapıların üzerine kararlılıkla gidilmesi son derece önemlidir. Haksız fiyat artışları ile vatandaşımızı ve devletimizi zor duruma sokmaya çalışan ahlaksızlar tespit edilip ifşa edilmeli ve hukuken kendilerinden hesap sorulmalıdır" dedi.

MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, TBMM Genel Kurulu'nda bugün başlayan 2023 yılı Merkezi Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerinde konuştu. Bülbül şunları ifade etti:

"MHP GRUBU OLARAK BÜTÇE KANUN TEKLİFİNİ OLUMLU BULUYOR VE DESTEKLİYORUZ"

"MHP grubu olarak bütçe kanun teklifini olumlu buluyor ve destekliyoruz. Küresel enflasyonun 2001'deki 4,7 seviyesinden 2022 sonunda yüzde 8,8'e yükseleceği, 2023'te ise yüzde 6,5'e gerileyeceği tahmin edilmektedir. Dünyada emtia fiyatlarında görülen artışların yanı sıra gıda ve dayanıklı mal fiyat artışları nedeniyle enflasyonda artışın meydana geldiği görülmektedir. Dünyada yaşanan bu gelişmeler doğal olarak ülkemizde enflasyonun artışına olumsuz yönde etki etmiştir. Bu doğrultuda tüketici enflasyonu 2021 içerisinde artış eğilimi sergilemiştir. 2022'de ise Rusya- Ukrayna Savaşı nedeniyle artan enerji ve gıda fiyatları enflasyonun daha fazla oranda artmasına neden olmuştur. 2022 sonunda Merkez Bankası tahminleri doğrultusunda TÜFE yıllık artışının baz etkisinin yanı sıra döviz kuru gelişmelerinin birikimli etkisindeki gerileme ve gıda fiyatlarında beklenen düzeltme etkisiyle enflasyonda düşüşün gerçekleşmesi beklenmektedir.

"HAKSIZ FİYAT ARTIŞLARI İLE VATANDAŞIMIZI VE DEVLETİMİZİ ZOR DURUMA SOKMAYA ÇALIŞAN AHLAKSIZLAR İFŞA EDİLMELİ VE HESAP SORULMALIDIR"

Böyle bir dönemde özellikle piyasada stokçuluk olarak bilinen faaliyetlerin önüne geçilmesi ve haksız fiyat artışlarının engellenmesi amacıyla ilgili bakanlıklarımız eliyle denetim faaliyetlerinin artırıldığını görmekteyiz. Bu süreçte piyasada hakim durumda bulunan ve bu hakim durmalarını kötüye kullanan yapıların üzerine kararlılıkla gidilmesi son derece önemlidir. Haksız fiyat artışları ile vatandaşımızı ve devletimizi zor duruma sokmaya çalışan ahlaksızlar tespit edilip ifşa edilmeli ve hukuken kendilerinden hesap sorulmalıdır. Ekonomik refah ve gelir dağılımdaki adaletsizliğin sebebi olan enflasyonun etkisinin azaltılması hususunda atılacak her türlü adımı destekleyeceğimizi buradan bir kez daha tekrar etmek istiyoruz.

" EYT, TAŞERONLARIN KADROYA ALINMASI GİBİ KONULARDA YAPILAN ÇALIŞMALARA KATKIDA BULUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhur İttifakı olarak vatandaşımızın ekonomik ve sosyal ihtiyaç ve taleplerine cevap vermek için de azami gayret sarfetmekteyiz. Asgari ücretten ve çalışanların asgari ücret tutarındaki gelirlerinden vergi alınmaması, basit usulde vergilendirilen esnafımızdan vergi alınmaması, 3600 Ek Gösterge düzenlemesi, gazilerin haklarındaki iyileştirilmeler, sağlık çalışanlarına yıpranma payı hakkı verilmesi ve yardımcı sağlık personelinin istihdamının yaygınlaştırılması, kadına şiddet ve çocuk istismarının önlenmesi, kadına  ve çocuğa karşı suçlarda cezaların ağırlaştırılması, hayvanların korunması, tohum, fide ve ilaç gibi girdilerin vergi yükünün düşürülmesi gibi partimizin de taahhütleri arasında yer alan bir çok düzenleme 27'nci Yasama  Dönemi içerisinde  Cumhur İttifakı'nın oyları ile Gazi Meclis'imizde kabul edilmiştir. Yine MHP olarak yakın zamanda hayat geçirilmesini beklediğimiz Emeklilikte Yaşa Takılanların mağduriyetinin giderilmesi, kamuda kadro alamayan taşeron işçiler 4B'li fahri ve geçici statüde çalışanların kadroya geçirilmesi, emekli, aylıklarındaki eşitsizliklerin giderilmesi, şehit ailelerinin ekonomik ve sosyal haklarının daha da iyileştirilmesi gibi düzenlemelerin de vatandaşımızı memnun edeceğine inanmakta ve bu doğrultuda yapılacak olan çalışmalara katkıda bulunmaya devam edeceğimizi ifade etmekteyiz.

"NE İDÜĞÜ BELİRSİZ, KRİZLERİ DAVET EDEN SİSTEM VAATLERİ İLE TÜRKİYE'NİN KAYBEDECEK 1 DAKİKASI BİLE BULUNMAMAKTADIR"

Yüksek faizin üretin, yatırım, istihdam ve büyümeye dayalı ekonomini dostu olmayacağını düşünmekteyiz. Yatırımların ve istihdamın artması için özellikle arz cephesinde bir rahatlama meydana gelebilmesi için uygulanan politikada özellikle faizlerin düşük sevide olması oldukça önemlidir. Faiz ve kur sarmalına hizmet eden lobilere fırsat vermeden ülkemizin üreterek büyümesi hususunda yatırımcılarımız devletimize güvenmeli ve yapılacak yatırım girişimleri devletimizde desteklenmelidir. Ülkemizin parlamenter sistemde yaşanan hükümet kurma tartışmalarında olduğu gibi yeniden bir siyasi belirsizliğin içine girmesi ve istikrarsız bir sürece evrilmesi söz konusu olmamıştır, olmayacaktır. Türkiye'nin lider ülke olma hedefine, yürüme azmine ket vuracak, zaman kaybettirecek hiçbir köhne girişime milletimiz tarafından rağbet edilmeyecektir. Ne idüğü belirsiz, krizleri davet eden sistem vaatleri ile Türkiye'nin kaybedecek 1 dakikası bile bulunmamaktadır. Önümüzdeki süreçte özellikle yeni anayasa çalışmaları kapsamında MHP ve Cumhur İttifakı olarak ortak bir mutabakatın oluşması ve Türkiye'de bu uzlaşı ve istişare zemininin yerleşip gelişmesinde katkı bulunmaya devam edeceğimizi tekraren ifade ediyoruz.

"ÜLKEMİZİN GÖÇMEN KAMPI HALİNE GELMESİNİ, DEMOGRAFİMİZİN BOZULMASINI KABUL ETMEMİZ ASLA SÖZ KONUSU OLAMAZ"

Ülkemizin göçmen kampı haline gelmesini, demografimizin bozulmasını kabul etmemiz asla söz konusu olamaz. MHP olarak bu doğrultuda ülkemizde geçici barınma statüsünde bulunan Suriyelilerin ülkelerine sağ salim, güvenli ve gönüllü şekilde dönmeleri gerektiğini tekraren belirtiyoruz. Demografik geleceğimizin teminat altına alınması için atılan her türlü adımın destekçisi olduğumuzu da ifade ediyoruz. MHP olarak milli enerji stratejisi doğrultusunda 85 milyon vatandaşımızın ve gelecek nesillerimizin hak ve menfaatleri için atılan adımların hayati önemde olduğunu biliyor ve bu adımları destekliyoruz."

MHP\'li Bülbül: Haksız Fiyat Artışları ile Vatandaşımızı ve Devletimizi Zor Duruma Sokmaya Çalışan Ahlaksızlar Tespit Edilip İfşa Edilmeli ve Hukuken...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'li Bülbül: Haksız Fiyat Artışları ile Vatandaşımızı ve Devletimizi Zor Duruma Sokmaya Çalışan Ahlaksızlar Tespit Edilip İfşa Edilmeli ve Hukuken... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.


Advertisement