MHP'li Büyükataman: İktidar Yeni Mondros İmzalamak İçin Bölücülerle Masaya Oturdu - Son Dakika
Güncel

MHP'li Büyükataman: İktidar Yeni Mondros İmzalamak İçin Bölücülerle Masaya Oturdu

MHP\'li Büyükataman: İktidar Yeni Mondros İmzalamak İçin Bölücülerle Masaya Oturdu

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman Erzurum Xanadu Otel'de; "Erzurum'da yapılacak olan 22 Haziran 2013 tarihli "Birlik" mitingi"ne ilişkin basın açıklaması yaptı MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, bugün Türkiye'nin, tarihinin en karanlık...

14.06.2013 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman Erzurum Xanadu Otel'de; "Erzurum'da yapılacak olan 22 Haziran 2013 tarihli "Birlik" mitingi"ne ilişkin basın açıklaması yaptı MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, bugün Türkiye'nin, tarihinin en karanlık günlerinden birini yaşadığını belirterek, "Emperyalist güçlerin güdümündeki iktidar, yeni sivil bir "Mondros' imzalamak için bölücülerle masaya oturmuştur. Türk milliyetçileri tarafından hak ettiği yere, tarihin en kirli raflarına kaldırılan Sevr projesini olduğu yerden çıkarıp yeniden hayata geçirecek düzenlemeler Meclis kürsüsünden fütursuzca savunulmaktadır. Böyle badireli bir dönemde, Türk milletinin birlik ve beraberliği, Kurtuluş Savaşı öncesinin kaos ortamında doğan ihtiyaçtan bile daha büyük bir önem arz etmektedir" dedi.

-MHP'NİN ERZURUM BİRLİK MİTİNGİ 22 HAZİRAN'DA-

MHP Genel Sekreteri Sayın İsmet Büyükataman Erzurum Xanadu Otel'de; "Erzurum'da yapılacak olan 22 Haziran 2013 tarihli "Birlik" mitingi"ne ilişkin basın açıklaması yaptı. MHP'nin bağımsızlığın son kalesi, bin yıllık kardeşliğin köprüsü ve toprak bütünlüğünün teminatı, Türk milletinin kalp atışı olduğunu kaydeden Büyükataman, 9 ilde planlanan mitinglerden "Birlik" temalı dördüncü mitingi 22 Haziran Cumartesi günü saat 16.00'da Erzurum İstasyon Meydanı'nda yapacaklarını bildirdi. Milletin "AKP'de sonun başlangıcı olan" bu açık hava toplantılarına teveccühünün Türk milletinin geleceğe güven ve umut ile bakmasını sağladığını, millet düşmanlarının kalplerine korku saldığını kaydeden Büyükataman "Hangi siyasi görüşten olursa olsun, ay yıldızlı bayrağın altında yaşamaktan gurur duyan, birlik ve beraberlikten yana olan, toprak bütünlüğümüzü savunan, millet ve devlet bekasını düşünen her vatandaşımızı mitinglerimize davet ediyoruz" dedi. Büyükataman, "Dertler milletimizi yormuş, yıpratmış, yaralamıştır. Küfürü-hakareti, baskıyı, kibri lanetleyen herkesi provokasyona açık alanlar yerine Türk Milliyetçileriyle Erzurum'da buluşmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

-TIPKI ERZURUM, SİVAS KONGRELERİ GİBİ-

"Tıpkı Erzurum Kongresi'nde, Sivas Kongresi'nde, ilk Meclis'te bir araya gelen kardeşlerimiz gibi, bu ülkede yaşayan 76 milyon insanımızı Cenab-ı Allah'ın kutsal bir emaneti ve kutlu ceddimizin mirası olarak görmekte ve kucaklamaktadır" diyen Büyükataman, "Milliyetçi Hareket, Türkiye'nin bölünmesine, ortak değerlerimizin yok edilmesine ve milletimizin kardeş kavgasına sürüklenmesine hiçbir şart altında izin vermeyecektir" şeklinde konuştu.

Ülkenin niyet ve hedefi karanlık olan bir siyasi yönetim anlayışının elinde yaklaşık 11 yıldır bocalayıp bunaldığını kaydeden Büyükataman, "Bu 11 yıl içinde; Türkiye her alanda yorulmuştur. Türkiye her alanda savrulmuştur. Türkiye her alanda sınıra dayanmıştır. Türk milleti ümitsiz, bıkkın ve üzgündür. Geldiğimiz bugünkü aşama iç açıcı ve umut verici değildir. Yozlaşma, yoksulluk, yabancılaşma ve yalnızlık korkutucu seviyelere gelmiştir. Ahlaki gerileme toplum ve devlet hücrelerine fazlasıyla sirayet etmiştir" dedi.

-AYAKTA NE VARSA SABOTE EDİLDİ-

Dün düşünülmesi bile hayal olan konuların, dün konuşulması bile ayıp ve mahsurlu sayılan hususların AKP iktidarı eliyle gerçeğe döndüğünü, AKP iktidarıyla zemin bulduğunu anlatan Büyükataman, "İktidar partisinin dizginlenemez hezeyanları, dinmek bilmeyen şuursuzlukları ülkemizin geleceğini gölgelemiş, insanımızın ümitlerini kırmıştır. AKP hükümeti Türkiye'yi ayakta tutan ne varsa sabote etmiştir. Ehliyetsizlik, liyakatsizlik, milliyetsizlik, adaletsizlik ve ahlaksızlık geçer akçe olmuş ve devamlı alkış almıştır. Sonuç olarak AKP'nin yanlışları bir bir acı meyvesini vermiş ve umutların üzerini örtmüştür" iddiasında bulundu.

AK Parti'nin, bölücülerin oyuncağı haline gelip dayatılan ihanet taleplerini karşılamak için her bahaneye sığınmaya başladığını öne süren Büyükataman, "Bütün bu meselelerin yanında;11 yıllık AKP yönetiminde vatandaşımızın ekonomik sorunları had safhada artmıştır. İşsizlik ve yoksulluk her haneyi yakmıştır. Borçlar katlanmış, mutfaklar boşalmış, siftahlar kesilmiştir. Üretim durmuş, sanayinin çarkları paslanmıştır. Çiftçi üzgün, esnaf sıkıntılı, emekli bezgin, memur yılgın, işçi perişandır. Herkes şikayetçidir. Herkes dertlidir" dedi. Büyükataman şunları söyledi:

"-Türkiye'nin onurlu geleceğini hazırlamak için tarih ve millet önünde mücadele vermekte olan Milliyetçi Hareketin bu kararlılığı, mutlaka hedefine ulaşacaktır.

-Herkesle kucaklaşacağız, vatandaşımızla tanışacağız, buluşacağız ve mutlaka anlaşacağız. Başka çare ve çıkış yolu yok.

-Tıpkı 1919 yılının sıcak 23 Temmuz günü; vatan, bağımsızlık, hürriyet, şeref ve haysiyet için Erzurum'da buluşan kutlu ceddimiz gibi; içimizde Allah inancı, arkamızda şehitlerin duası, yanımızda milletimiz ve önümüzde ise Türk-İslam dünyasının dünden bugüne gelen fikir önderleri vardır.

-23 Temmuz 1919'da manda ve himayeye karşı tam bağımsızlık diyen şuur, 22 Haziran'da yapacağımız "Birlik' mitinginde ise teslimiyetçiliğe "Dur!' diyecek ve milliyetçiliği seçecektir.

-Bugün Türkiye, tarihinin en karanlık günlerinden birini yaşamaktadır. Emperyalist güçlerin güdümündeki iktidar, yeni sivil bir "Mondros' imzalamak için bölücülerle masaya oturmuştur. Türk milliyetçileri tarafından hak ettiği yere, tarihin en kirli raflarına kaldırılan Sevr projesini olduğu yerden çıkarıp yeniden hayata geçirecek düzenlemeler Meclis kürsüsünden fütursuzca savunulmaktadır. Böyle badireli bir dönemde, Türk milletinin birlik ve beraberliği, Kurtuluş Savaşı öncesinin kaos ortamında doğan ihtiyaçtan bile daha büyük bir önem arz etmektedir.

-Erzurum Birlik mitingi, Türk Devleti'ni parçalamak isteyen aktörlerin oyuncağı durumundaki, milli iradeyi ipotek altına alan ve onun tecelli yeri olan parlamentoyu baypas eden diktacı bir zümreyi uyarı gayesi taşımaktadır. Erzurum'da aziz Türk milleti, MHP'nin yola çıkardığı birlik ve bütünlüğümüzü koruma kervanına iştirake davet edilecektir." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'li Büyükataman: İktidar Yeni Mondros İmzalamak İçin Bölücülerle Masaya Oturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement