MHP'li Karakaya, Başbakan Yıldırım'a Şehir Hastanelerini Sordu - Son Dakika
Güncel

MHP'li Karakaya, Başbakan Yıldırım'a Şehir Hastanelerini Sordu

MHP\'li Karakaya, Başbakan Yıldırım\'a Şehir Hastanelerini Sordu

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Türkiye genelinde aralarında Adana ve Mersin'in de bulunduğu çeşitli illerde kurulan 29 şehir hastanesini TBMM'ye taşıdı.

11.05.2017 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Türkiye genelinde aralarında Adana ve Mersin'in de bulunduğu çeşitli illerde kurulan 29 şehir hastanesini TBMM'ye taşıdı. Karakaya Mersin'deki önceki aylarda hizmete giren, Adana'da ise Eylül ayında açılması planlanan şehir hastaneleriyle ilgili önergesinde Başbakan Binali yıldırm'ın yanıtmalası istemiyle şu soruları sordu.

"Toplam projelerde yatırım tutarı içindeki kamunun payı yüzde kaçtır? Toplam projelerde özel sektörü temsilen kaç firma bulunmaktadır? Şehir hastanelerinin tamamını özel sektör mü işletecektir, işletme süresi kaç yıl olacaktır? Projeler için yapılan borçlanma tutarı ne kadardır? Hazine bu tutarın ne kadarına garantör olmuştur? Projelerin konumlandırıldığı araziler kime, kimlere aittir? Bahse konu araziler kamuya aitse, ücretsiz mi verilmiştir? Şehir hastanelerinin açıldığı yerlerde, mevcut kamu hastaneleri kapatılacak mıdır, yoksa hizmete devam edecek midir?"

ÖDENECEK KİRA NE KADAR?

Mevlüt Karakaya'nın önergesindeki ayrıca şu sorular yer aldı:

"Mevcut kamu hastaneleri kapatılacaksa eğer; sahip olduğu araç-gereç ve ekipmanları, teknik cihaz ve donanımları ne yapılacaktır? Sahip olunan kadrolu, sözleşmeli personelin durumu ve bunların tümünün sosyal hakları ne olacaktır? Şehir hastanelerinin her birinin toplam maliyeti ve bu hastanelere ödenecek yıllık ve toplam kira bedelleri ne kadardır, toplamda ödenecek kira bedelleri yatırım tutarının yüzde kaçıdır? Şehir hastanelerini işleten firmalara vergi ve harçlardan muafiyet sağlanacak mıdır?"

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Karakaya, Başbakan Yıldırım'a Şehir Hastanelerini Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement