MHP'li Karakaya: "Chp Hükümet Olma İhtimalini Sonsuza Dek Yok Etti" - Son Dakika
Politika

MHP'li Karakaya: "Chp Hükümet Olma İhtimalini Sonsuza Dek Yok Etti"

MHP\'li Karakaya: "Chp Hükümet Olma İhtimalini Sonsuza Dek Yok Etti"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, “CHP, yeni sistemle birlikte hükümet olma ihtimalini kendi eliyle sonsuza dek yok etmiştir” dedi.

24.04.2017 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, "CHP, yeni sistemle birlikte hükümet olma ihtimalini kendi eliyle sonsuza dek yok etmiştir" dedi.

Adana'da Asım Savaş Spor Salonu'nda gerçekleşen Sarıçam İlçe 12. Olağan Kongresinde konuşan Mevlüt Karakaya, MHP'nin daha da güçlenerek yoluna devam edeceğini söyledi. Karakaya, "Bugün 'Partili cumhurbaşkanlığı olur mu?' diyenler, 2007'de Meclisi tıkayarak cumhurbaşkanını seçtirmeyenler ve seçim sistemini değiştirenlerdir. Bugün en çok bağıranlar bunun müsebbibidirler. Biz MHP olarak hiçbir zaman, hiçbir kişinin veya kurumun istekleri doğrultusunda hareket etmedik. MHP'nin tek bir referansı vardı, o da Türk milletidir. MHP; Türk devletinin, Türk milletinin bekası için ne gerekiyorsa onu yapar. Geçtiğimiz referandum da, devletimizin, milletimizin bekası adına yapılan bir tercih ve bir duruştu" diye konuştu.

"MHP'yi itibarsızlaştırmak istiyorlar"

Mevlüt Karakaya, öncesinde olduğu gibi referandum sonrasında da MHP'ye saldırıların arttığını ifade ederek, "Türk milletiyle, Türkiye Cumhuriyeti'yle, bayrağımızla, ezanımızla hesabı olan herkes MHP'ye saldırıyor. 16 Nisan akşamında tezgah hazırdı. Haber programlarında yalan sanal grafikler bile hazırlanmış. Daha sonuçlar netleşmeden, sanki sandık başına hangi partili geldi, hangi partili hangi tercihi yaptı, izlemişler gibi MHP'li seçmenin MHP Genel Başkanı'nın, MHP'nin arkasında durmadığı yalanını uydurdular. MHP'yi, klavye kahramanlarından, her ortama ayak uyduran birkaç yüz kişiden ibaret sanıyorlar. 7 Haziran'da 7.5 milyon seçmenin tercih ettiği, bunun üç katı potansiyeli bulunan MHP'yi itibarsızlaştırmak istiyorlar. MHP'li seçmenin sayın Genel Başkanımızın, genel merkezin arkasında durmasaydı, hangi sonucun çıkacağını da çok iyi bilen bu yüzsüzlerin, sayın Cumhurbaşkanını, siyasi iktidarı etnik bölücülerle tekrar işbirliği yapmaya yönelik kirli tuzağını bu millet gayet net görüyor" ifadelerini kullandı.

"Artık dün dünde kaldı" diyen Karakaya, "Şimdi yeni bir sisteme uyandık. Türkiye, hükümet etme sistemini kökten değiştirmiştir. Türkiye, bu değişikliği milli ve üniter devlet yapısı üzerinde cumhurbaşkanlığı sistemi olarak değiştirmiştir. Bugün bu değişikliğin rejim değişikliği olduğunu söyleyenler, Türkiye'yi böleceğini söyleyenler, önümüzdeki günlerde ne kadar haksız olduklarını, yanıldıklarını anlayacaklar" şeklinde konuştu.

"CHP kendi eliyle o ihtimali yok etti"

"Bu sistemde yok olanlar olabilir" ifadesini kullanan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, şu görüşleri dile getirdi:

"Dün, kendi siyasi miyopluğu yüzünden Mecliste cumhurbaşkanını seçtirme imkanını ortadan kaldıran CHP, artık bugün yeni sistemle birlikte hükümet olma ihtimalini kendi eliyle sonsuza dek yok etmiştir. Bugün hiç kimse; hükümet olmak için de, mecliste iktidar olmak için de tek başına hayaller kurmasın. MHP'ni denkleme katmadan, MHP'yi hesaba almadan hiç kimse ne Meclis'te ne de hükümet için hayal kursun. Birileri 'MHP bitecek, iki partili sisteme geçilecek, MHP bundan sonra bu siyasi yaşamda yeri yok' diyerek edepsizlik, terbiyesizlik yapıyorlar. Yeryüzünde, bu coğrafyada bir tek Türk kalıncaya kadar MHP var olmaya ve Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet var olması için, güçlenerek yoluna devam edecektir." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Karakaya: 'Chp Hükümet Olma İhtimalini Sonsuza Dek Yok Etti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement