MHP'li Şandır'dan 'Kandil' Tepkisi - Son Dakika
Politika

MHP'li Şandır'dan 'Kandil' Tepkisi

MHP\'li Şandır\'dan \'Kandil\' Tepkisi

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "PKK dün Türk devletine meydan okudu v e hakaret etti."

26.04.2013 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "PKK dün Türk devletine meydan okudu v e hakaret etti. MHP olarak milletimizin tarihi açısından acı bir gün, zillet günü, utanç günü olarak görüyoruz, Mondros mütarekesinin benzeridir" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Şandır, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Kandil'in açıklamalarıyla ilgili " Türkiye Cumhuriyeti'ne bir meydan okumadır. Asla kabul edilemez, ciddiye alınamaz bir açıklama, zillet ve hezeyandır. MHP

olarak ülkemizi ve milletimizi bu duruma düşüren AKP

iktidarını milletimiz adına şiddetle kınıyorum" diyen Şandır, dün PKK'nın Türk devletine meydan okuduğunu ve hakaret ettiğini söyledi. AK Parti'nin Türk milletinin egemenlik haklarını savunamadığını belirten Şandır, "MHP olarak milletimizin tarihi açısından acı bir gün, zillet günü, utanç günü olarak görüyoruz. Mondros mütarekesinin benzeridir. Yaklaşık 100 yıl sonra Türk milletine küresel güçlerin taşeronu PKK tarafından bir dayatma yapılmıştır. Dün yapılan açıklamada ortaya konan 6 husus resmen savaşı kaybetmiş devlete karşı bir ateşkes mütarekesidir. Sanki Türkiye Cumhuriyeti savaşı kaybetmiş silahın susma şartları savaşın tarafı olarak Türk milletine dayatmıştır. Bu Mondros mütarekesinin yeni versiyonudur. Bu nedene milletimizi bu duruma düşüren AKP iktidarını milletimize şikayet ediyorum" diye konuştu.

Yaşanan sürecin Kürt devleti kurma süreci olduğunu savunan Şandır, "Aydın olma konusunda herkesi haysiyetli olmaya davet ediyorum" dedi.

Uluslararası hukukta bir devletin şimdiki süreçlerin yaşanarak kurulduğunu ifade eden Şandır, "Dün Damat Ferit hükümeti neyse bugünde AKP hükümeti aynı metodu ortaya koyuyor. Bu süreç bugün değilse yarın, 10 yıl sonra, 20 yıl sonra bu bölgede Kürt devletine dönüşecektir. Bu proje Kürt soylu vatandaşlarımızın talebi değil küresel güçlerin talebidir 100 yıl sonra yeniden Sevr dayatılmakta ve bu bölgede Kürt devleti kurdurulmaktadır. Kendi elimizle bin yıldır beraber yaşadığımız kardeşimiz bizden koparılmakta bu halka küresel güçlerin taleplerini gerçekleştirecekleri bir devlet kurdurulmaktadır. Bunun en büyük acısını Kürt soylu vatandaşlarımızın çekecektir. Dün yapılan açıklama Mondros mütareke anlaşmasını şartlarıyla birebir örtüşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti hudutları içerisinde Türk Silahlı Kuvvetlerine, bu bağımsız egemen devlete dayatılacak şart değil bu; savaşı kaybetmiş ateşkes isteyen devlete dayatılacak bir şarttır. Böyle bir zillet kabul edilemez. AKP iktidarı bu zilletin mimarlığın yapmaktadır" diye konuştu.

Terör örgütünün silahı bıraktığını koca bir yalan olduğunu söyleyen Şandır, "Bu süreç bir devlet kurma sürecidir. Bu küresel güçlere aittir. Küresel güçler Birinci Dünya Savaşı'nda kurmayı düşündükleri Kürt devletini kurmayı başaramadılar. O gün başarılamayan bu proje önce PKK üzerinde PKK başarılı olamayınca AKP üzerinde yapılma isteniyor. Şimdi PKK'nın kan akıtarak gerçekleştiremediğini AKP hükümeti siyaset üreterek gerçekleştirmeye çalışıyor. Bu proje Türk milletinin düşmanlarının projesidir. AKP Türk Milleti'nin düşmanlarına taşeronluk yapan iktidara dönüşmüştür. Kanın akmasını hiç kimse istemiyor analar ağlamasın ama kanın durması için kanı akıtana yalvarmak doğru değildir" dedi.

Şandır, Türkiye Cumhuriyeti'nin PKK terör örgütünü yok edecek güçte olduğunu, bunu geçmişte örneklerini bulunduğunu söyledi. İsrail mahiyetinde yeni bir Kürt devleti kurulmak istendiği savunan Şandır, "Bu süreç kanı durdurmayacak, gözyaşını dindirmeyecektir. Biz bu oyunu 6 defa yaşadık. Dün yaşanalar Mondros'un yeni bir yüzyılın ilk çeyreğinde yeniden dayatılmasıdır. Bunun arkasından gelecek olan Sevr dayatmasıdır. Çözüm süreci denilen bu sürecin adı dağılma sürecidir" şeklinde konuştu.

Şandır, herkesi bu sürece karşı tepkili olmaya davet etti. Basın toplantısında soruları da yanıtlayan Şandır, MHP'nin oy oranın arttırdığı, AK Parti'nin ise oy oranın koruduğuna ilişkin anketin anımsatılması üzerine, "MHP'nin oyunun artmasını normaldir bu gittikçe artacaktır. İzmir'de 1.5 milyon insan orada MHP'li oldukları için değil MHP'nin söylediklerine inandıkları için bayraklarını alıp geldiler. AKP'nin taşeronluğunda bu süreç devam ederse millet MHP'de toplanacaktır bunu hep beraber göreceğiz" dedi.

Şandır, Meclis'te kurulacak olan Çözüm Komisyonu'na neden katılmayacaklarını ilişkin soru üzerine ise komisyonun Öcalan'ın talebi üzerine kurulduğunu öne sürdü. Şandır, "MHP bu şer üçgeninin içinde yoktur ve hiçbir zaman da olmayacaktır" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Şandır'dan 'Kandil' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement