Mhp'li sözlü: fetö'nin projesini engellediğimiz için intikam alıyorlar - Son Dakika
Politika

Mhp'li sözlü: fetö'nin projesini engellediğimiz için intikam alıyorlar

Mhp\'li sözlü: fetö\'nin projesini engellediğimiz için intikam alıyorlar

ADANA Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 'Altın Çocuk' projesini engelleyerek kurdukları Gençlik Merkezleri'nin mevcut yönetim tarafından intikam almak için kapatıldığını iddia etti.

10.09.2019 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADANA Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 'Altın Çocuk' projesini engelleyerek kurdukları Gençlik Merkezleri'nin mevcut yönetim tarafından intikam almak için kapatıldığını iddia etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Başdanışmanı görevine getirilen, Adana Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Otel'de düzenlediği toplantısında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar'ın iddia ettiği suçlamalara yanıt verdi. 5 yıllık Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı icraatları sıralayan Sözlü, "Hizmet dönemimizde 154 otobüs aldık. Şu anda Büyükşehir Belediyesi'nin 300 otobüsü var. Ancak 200'ü tatil yapıyor. 100 otobüsle Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma hizmeti veriyor. Makine, araç kiralamasından tasarruf sağladıklarını söylediler. Evinizdeki çeşmeyi, musluğu kapatın, ihtiyaçlarınızı gidermeyin tasarruf edersiniz. Tatil etmek tasarruf etmekse diyoruz ki; buyurun siz tasarruf etmeye devam edin. Bugün belki bir algı oluşturduğunuza inanıyorsunuz ama zaman her şeyin ilacıdır. Bizim bu kiraladığımız araçları genelde yine gidip bizim kiraladığımız firmalardan kiralıyorlar" dedi.

FETÖ'NÜN 'ALTIN ÇOCUK' PROJESİNE İZİN VERMEDİK'

Sözlü, FETÖ'nün 'Altın Çocuk' projesinin göreve geldikleri dönemde karşılarına geldiğini ancak kendilerinin buna izin vermediğini söyledi. Bir süre önce kapatılan Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezleri'nin nasıl kurulduğunu anlatan Sözlü, "O dönem 'Altın Çocuk' projesi kapsamında etüt merkezlerinin, personellerinin ücretleri belediye tarafından karşılanıyor. Oraya kitap-kırtasiye yardımı yapılıyor. Orada çalıştığı söylenen personelin kurs hocalarının ücretleri belediye tarafından ödeniyor. O dönem FETÖ diye bir şey yok. Biz bunu o dönem FETÖ ile mücadele adına değil, yasalar adına bu haksız kazancı ödemedik. 'Altın Çocuk' projesini kapattık. Bu kirli yapılanmalara gençlerimizi kaptırmayalım diye samimi, Cumhuriyet değerlerine sadık, yapılan projenin karşılığı değerini ölçtüğümüzde Adana Büyükşehir Belediyesi'nin en verimli projelerinden birini hayata geçirdik ve Gençlik Merkezleri'ni açtık. Gençlik Merkezi, görevimiz içerisinde tam 60 bin öğrenciyi mezun etmiş ve hem Anadolu, Fen Liseleri'ne hazırlıkta hem de yüksek öğretime hazırlıkta yüzde 81,1 başarı oranıyla eğitimde fırsat eşitliğini yakalamakta zorlanan ailelerin çocuklarına katkı koymuştur" dedi.

İNTİKAM ALDILAR

Başkan Zeydan Karalar'ın meclis toplantısında 25 tane sahte diplomalı öğretmen olduğunu ve sahte diplomalı olmayan öğretmenlerle Gençlik Merkezleri'ne yeniden başlayacaklarını söylediğini belirten Sözlü, şunları söyledi:

"Bu 25 öğretmenin sahte diplomalı olduğunun tespiti için mahkemelere gerek yok. Mezun oldukları okullara sorarsınız bu kadar basit. Ama bunları kapatmak o gerekçenin arkasına sığınarak kapatmak yanlış iştir. Bunun iki sebebi var. Birincisi başkan, Milliyetçi Hareket Partili, milliyetçi olduğuna inandığı insanların hiç birine tahammül edememektedir. Bir milliyetçi kıyımı yapmaktadır. İkincisi ise son dönemde işbirliği yaptıkları Gençlik Merkezleri'miz FETÖ'nün 'Altın Çocuk' projesindeki Gençlik Merkezleri'nin tarafımızdan bizzat kapatılması üzerine belediyemiz tarafından dönemimizde kurulmuştur. Cumhuriyetine sadık Atatürkçü öğretmenler tarafından çocuklarımız yetiştirilmiştir. Son seçimlerde FETÖ, HDP, PKK ve İYİ Parti ile işbirliğine giren CHP'li i belediye ittifakının ortaklarına karşı sorumluluğunu yerine getirerek, FETÖ'cü 'Altın Çocuk' projesini sonlandırdığımız için bizden intikam almakta. Diğer ortağına verdiği söz karşılığında da Birinci Hukuk Müşavirliği'ne ise HDP'li bir avukatı getirmiştir."

KUYULARI İNCELEME ÇAĞRISI

Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) tarafından açılmamış su kuyularına para ödenerek kamu zararı oluşturulduğu iddialarına ise, "Bu müteahhit üzerinden yürüyorlarsa hak edişleri ödenmemiştir, herhangi bir kamu zararı söz konusu değildir. Ama Zeydan Bey için bu iddiası konusunda açılmamış dediği kuyular konusunda biz ASKİ'de çalışan arkadaşlarımızın yapmış olduğu işlere güveniyoruz. Bu kuyuları da yerinde var mı, yok mu? İncelenmek üzere basın mensuplarını da çağırsın. Devlet Su İşleri, jeoloji mühendislerinden de alacağı yetkili kişilerle sahaya gidelim, yerinde inceleyelim, sponsorlu haysiyet cellatlığını da ortadan kaldıralım. Ayrıca açılmadığı iddia edilen kuyuların 25'i Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı operasyonları sonrası temizlenen bölgelere açılmıştır. Buranın koordinatlarını da istediler. Ancak askeri bir proje olduğu için bunları kendilerine verilmesi mümkün değil. Çünkü bir tarafta FETÖ diğer tarafta HDP var. Bunun belgeleri Adana Valiliği'nde mevcuttur" diye konuştu.

YEDİGÖZE BARAJI İDDİASI

Başkan Zeydan Karalar'ın ASKİ'nin Yedigöze Barajı'ndan su getirme projesinin '1.8 milyar liraya mal olacaktı' iddialarına da yanıt veren Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zeydan Başkan, bu projenin 285 milyon liraya yapılacağını iddia ediyor. Bizim projemiz İller Bankası onaylı. 'Hodri Meydan' diyorum, 285 milyon liralık bir projesi var ise açıklasın. Bir daha Adana halkının karşısına çıkmayacağım. '1.8 milyar liraya mal olacaktı' iddiaları gerçekle bağdaşmıyor. Bir başka iddiası var o da su depolarının durum tespit çalışması ve coğrafi bilgi sistemine entegrasyonu projesinin hiç yapılmadığını söylüyor. Bu işlemin yapıldığının belgeleri ASKİ'de mevcut. Bu iddiaları öne sürmeden önce araştırmalıydı. ASKİ'ye 4 ayda 160 milyon TL de para kazandırdıklarını da iddia ediyor. Peki o zaman neden personelin maaşını ödeyemiyor?"

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Mhp'li sözlü: fetö'nin projesini engellediğimiz için intikam alıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı
    11:36 Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı

    Antalya Valisi Hulusi Şahin, 31 Mart yerel seçimlerinde 6 bin 40 sandıkta 1 milyon 925 bin 946 seçmenin oy kullanacağını ve 11 bin 520 personelin görev alacağını açıkladı. Şahin, güvenlik önlemlerinin sıkı bir şekilde alındığını ve kolluk görevlilerinin takviyelerle hazır olduğunu belirtti. Antalya'da seçmen iradesinin bağımsız, huzurlu ve sorunsuz bir şekilde sandığa yansıyacağı bir seçim beklediklerini ifade etti.

  • Karaman'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:35 Karaman'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim başkanlığında yapılan toplantıda, seçim süreci, oyların sayımı ve güvenliği konularında alınacak tedbirler ele alındı. Vali Sarıibrahim, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesini temenni ederek, ülkeye hayırlı olmasını diledi. Toplantıya, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Belediye Başkan Yardımcısı ve kurum müdürleri katıldı.

  • BBC, İstanbul seçimlerini analiz etti: Cumhur İttifakı'nın adayı avantajlı
    11:35 BBC, İstanbul seçimlerini analiz etti: Cumhur İttifakı'nın adayı avantajlı

    BBC, yerel seçimlere sayılı günler kala İstanbul'u mercek altına alarak, Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum ile CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun yarıştığı İstanbul'un önemine dikkat çekti. Analizde, muhalefetin birlik içinde olmadığı ve bu nedenle Cumhur İttifakı'nın adayının avantajlı olduğu belirtildi.

  • Edirne'de yasa dışı yollarla yurda giren 9 düzensiz göçmen yakalandı
    11:33 Edirne'de yasa dışı yollarla yurda giren 9 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde yapılan denetimlerde, yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 9 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı.

  • Hekimhan'da Cumhur İttifakı Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    11:31 Hekimhan'da Cumhur İttifakı Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Hekimhan'da cumhur ittifakının MHP'li belediye başkan adayı Memet Tabaroğulları, seçim çalışmalarına hız vererek esnafları ve vatandaşları ziyaret ediyor. Destek amaçlı MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ve AK Parti eski milletvekillerinden Öznur Çalık da Tabaroğulları'na eşlik ediyor. Hekimhanlılar, Tabaroğulları'nın projelerini heyecanla dinliyor ve cumhur ittifakının hizmetlerine kavuşmayı bekliyor.

  • Kemer Belediye Başkanı Yaşlılara İftar Yemeği Verdi
    11:30 Kemer Belediye Başkanı Yaşlılara İftar Yemeği Verdi

    Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 'Yaşlılar Haftası' dolayısıyla Kemer'de yaşayan yaşlı vatandaşlara iftar yemeği verdi. Başkan Topaloğlu, yaşlı vatandaşlarla sohbet etti ve ihtiyaçlarını sordu.

  • CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan, 'para sayma' görüntülerine ilişkin ifade vermek üzere İstanbul Adalet Sarayı'na geldi
    11:29 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan, 'para sayma' görüntülerine ilişkin ifade vermek üzere İstanbul Adalet Sarayı'na geldi

    CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada şüpheli sıfatıyla yer alan CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan, İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek ifade vermek üzere Savcılığa gitti.

  • Edirne'de FETÖ ve PKK üyesi 13 zanlı yakalandı
    11:27 Edirne'de FETÖ ve PKK üyesi 13 zanlı yakalandı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen faaliyetler sonucunda, Yunanistan'a kaçmaya çalışan 13 terör örgütü mensubu yakalandı. Yakalanan zanlılardan 8'i FETÖ üyesi, 5'i ise PKK üyesi olarak belirlendi. Zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Edirne'de Son Bir Haftada 124 Aranan Şüpheli Yakalandı
    11:23 Edirne'de Son Bir Haftada 124 Aranan Şüpheli Yakalandı

    Edirne Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada çeşitli suçlardan aranan 124 şüpheliyi yakaladığını açıkladı. Emniyet ve asayişin sağlanması için çalışmaların devam edeceği belirtildi.


Advertisement