MHP'li Türkkan, Kocaeli'de İlim Yayma Cemiyetine Kiralanan Deprem Konutlarını Sordu - Son Dakika
Güncel

MHP'li Türkkan, Kocaeli'de İlim Yayma Cemiyetine Kiralanan Deprem Konutlarını Sordu

Mhp Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin TOKİ'den devraldığı deprem konutlarından 40'nın İlim Yayma Cemiyeti'ne kiralandığı iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

24.09.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin TOKİ'den devraldığı deprem konutlarından 40'nın İlim Yayma Cemiyeti'ne kiralandığı iddiasını Meclis gündemine taşıdı. Türkkan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, deprem konutlarının başka bir kişi veya kuruluşa devrinin mümkün olamayacağını belirterek, bununla ilgili bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağını sordu.

Lütfü Türkkan Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, 1999 Marmara depremi sonrasında TOKİ'nin Kocaeli'nde depremzedeler için yaptığı 1378 konuttan 240'ının kamulaştırma karşılığında Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devredildiği hatırlatılarak, "09.02.2005 tarihinde ise TOKİ ile Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalanmıştır. Protokolün 5'inci maddesi gereği deprem konutlarının konut ihtiyaçlarının karşılanması ve yapılması zorunlu olan kamulaştırma işlemlerinin haricinde kullanılması, başka kişi veya kuruluşa tahsis edilmesi yasaktır" deniliyor.

Yapılan protokole rağmen konutlardan 40'ının İlim Yayma Cemiyeti'ne yurt olarak kullanılmak üzere ihaleyle kiralanıp kiralanmadığını soran Lütfü Türkkan, önergesinde İçişleri Bakanı Ala'nın protokolden haberi olup olmadığını, bu konuda bir yaptırım uygulayıp uygulamayacağını sordu. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Türkkan, Kocaeli'de İlim Yayma Cemiyetine Kiralanan Deprem Konutlarını Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement