MHP'li Yalçın'dan Yaşar Okuyan'a Tepki - Son Dakika
Politika

MHP'li Yalçın'dan Yaşar Okuyan'a Tepki

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Genel Başkanımız ve partimiz aleyhine algı oluşturmak, milletin benimseyip bağrına bastığı Cumhur İttifakını karalamak maksadıyla haksız eleştirilerde bulunanlar tayfasına, aydınlık yanaşması ve yeni CHP yancısı Yaşar Okuyan da katılmıştır" dedi.

22.05.2018 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Genel Başkanımız ve partimiz aleyhine algı oluşturmak, milletin benimseyip bağrına bastığı Cumhur İttifakını karalamak maksadıyla haksız eleştirilerde bulunanlar tayfasına, aydınlık yanaşması ve yeni CHP yancısı Yaşar Okuyan da katılmıştır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın partisine yönelik eleştirilerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Seçimlerin 24 Haziran tarihine alınması üzerine MHP'nin aday adaylığı başvurularının başladığı günden itibaren hummalı bir çalışma içine girdiğini belirten Yalçın, büyük bir titizlikle aday listesinin üzerinde çalışıldığını ve geçici sıralamanın Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin onayına sunulduğunu ifade etti. Yalçın, adayların belirlenmesinde liyakat, ilke ve fikriyatıyla sadakat, mensubiyet şuuru ve vefa gibi milliyetçi-ülkücü hareketin siyasi düsturları arasında yer alan temel beşeri değerlerden oluşan çok sayıda kriterin gözetildiğini bildirerek, "Bilhassa terör örgütü FETÖ ile iltisakı veya ilişkisi bulunan kimselerin listeye dahil edilmemesine azami itina gösterilmiştir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milletvekili Aday Belirleme Komisyonu çalışmalarının yanı sıra hukukçulardan oluşan güvenlik soruşturması grubu ile aday adaylarıyla ilgili bizzat tahkikat yaptırmıştır. Bu bağlamda; MHP listesinde İstanbul 2. bölge 3. sıradan aday gösterilen bir hanımefendinin, eşi hakkındaki FETÖ iltisakı iddiaları üzerine talebimiz doğrultusunda milletvekili adaylığından istifa etmiştir" ifadelerini kullandı.

"Takatlerinin son damlalarını karalama kampanyalarına harcıyorlar"

Yalçın, Bahçeli'nin 2009 yılından bu yana FETÖ ile mücadelede başı çeken siyasi lider olduğuna işaret ederek, "Genel Başkanımız; 15 Temmuz'dan sonra da FETÖ ile mücadelenin yol ve yöntemleri konusunda iktidarı sürekli uyarmıştır. Halk desteğiyle anayasal temellere oturan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve bu sistemin milli mutabakatla hayata geçirilmesi ihtiyacının sonucunda iktidar partisi ile gerçekleştirilen Cumhur İttifakı, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanının sağduyulu fikirlerinin ve uyguladıkları siyasetlerinin ışığında vücut bulmuştur. Cumhur İttifakı o kadar çabuk benimsenmiştir ki hem FETÖ başta olmak üzere bütün terör örgütleriyle mücadele hem de birlik ve beraberliğimiz için halk nezdinde doğal bir siyasi reçete, kaçınılmaz bir el birliği ve milli mutabakat zemini olarak rağbet görmüştür. Cumhur İttifakının, erkene alınan Cumhurbaşkanlığı Seçimiyle Genel Seçimlerde ipi açık ara önde göğüsleyeceğini anlayan şer cephesi ve bilumum Devlet Bahçeli aleyhtarları ise telaşa kapılmışlar, tükenmekte olan takatlerinin son damlalarını beyhude karalama kampanyalarına harcamaya başlamışlardır" değerlendirmelerinde bulundu.

"Aydınlık yanaşması ve yeni CHP yancısı Yaşar Okuyan da katılmıştır"

Bahçeli'nin "kader mahkumlarına af" önerisini anımsatan Yalçın, bu konunun da Cumhur İttifakı aleyhindeki saldırılara vesile kılınmaya çalışıldığına işaret etti. Yalçın, şunları kaydetti:

"Genel Başkanımız ve partimiz aleyhine algı oluşturmak, milletin benimseyip bağrına bastığı Cumhur İttifakını karalamak maksadıyla haksız eleştirilerde bulunanlar tayfasına, aydınlık yanaşması ve yeni CHP yancısı Yaşar Okuyan da katılmıştır. Okuyan, hamakat ve belahet krizine girdiği için Devlet Bahçeli'nin son birkaç yıldaki siyasi çıkışlarının sebep ve gerekçelerini bir türlü idrak edememiş, en azından ülkede olan bitenleri bile algılayamamıştır. CHP'nin 15 milletvekili transferiyle politikanın namusunu kirletmesine aydınlık güruhu bile dayanamazken Yaşar Okuyan'ın destek verip ana muhalefetin yancılığını tercih etmesi; erken seçimler, Cumhur İttifakı, af meselesi gibi konularla ilgili bön ve akılsız çıkışları; 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' ata sözünü teyit etmiştir."

"Düşük profilli, alçak seviyeli martavalcılar sofrası"

"MHP mensubiyeti bedenine 5 numara bol gelmiş; layığını, kalıbını, libasını aydınlıkçılar güruhunun saflarında bulmuş; ancak orada bile uzun süre tutunamamış, tükenmiş bir politikacı eskisinin MHP'yi ve onun saygın liderini eleştirmesi; sadece garabet değil, edepsizlik ve hadsizliktir" diyen Yalçın, "Doğal olarak da hem MHP camiasında hem de kamuoyunda -Aydınlıkçılar güruhu ve CHP'liler hariç- hemen herkesin aklına, müflis politikacı Okuyan'ın partimize ve Genel Başkanımıza yönelik yersiz eleştirileri için 'Sana mı düştü?' sorusu gelmiştir. Bu zavallı şahıs boşuna çırpınmaktadır. MHP ve Liderimiz Devlet Bahçeli hakkında kelam edeceklerin listesine, girdiği her kabın şeklini alan Yaşar Okuyan kıratındaki oportünist ve çapsızların son sıradan bile dahil olabilmesi mümkün değildir. Okuyan'ın politika mutfağında kendine yer bulabileceği yegane mevki; düşük profilli, alçak seviyeli martavalcılar sofrası olabilir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement