MHP'li Yeniçeri: Devlet ve Yasaların Maymunlaştırıldığı Bir Dönem - Son Dakika
Güncel

MHP'li Yeniçeri: Devlet ve Yasaların Maymunlaştırıldığı Bir Dönem

MHP\'li Yeniçeri: Devlet ve Yasaların Maymunlaştırıldığı Bir Dönem

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "AKP, teröristlerin devletin yasalarına uymadığını ve uymayacaklarını görünce, devleti teröristlerin ihtiyaçlarına uydurmak zorunda kalmıştır.

11.07.2014 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "AKP, teröristlerin devletin yasalarına uymadığını ve uymayacaklarını görünce, devleti teröristlerin ihtiyaçlarına uydurmak zorunda kalmıştır. AKP iktidarı, devlet ve yasaların maymunlaştırıldığı bir dönem olarak tarihteki yerini alacaktır" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Yeniçeri, bakanların Genel Kurulu'da sordukları soruları yanıt vermediğini iddia ederek, "Bakanlara, (TBMM Genel Kurulu'nda bakanlar sorulara nasıl yanıt verir) dersinin verilmesi lazım. İlk dersin de Efkan Ala'ya verilmesi lazım" diyerek şöyle devam etti:

"İktidar, Suçu suç olmaktan çıkaran yasalar çıkarıyor. Genel Kurul'da kabul edilen çözüm paketine ilişkin kanun, AK Parti'nin PKK ile yaptığı yasa ve Anayasa dışı ilişkileri, daha doğrusu suçları yasal çerçeve altına almayı amaçlamaktadır. AKP, teröristlerin devletin yasalarına uymadığını ve uymayacaklarını görünce, devleti teröristlerin ihtiyaçlarına uydurmak zorunda kalmıştır. AKP iktidarı, devlet ve yasaların maymunlaştırıldığı bir dönem olarak tarihteki yerini alacaktır.

HDP, karşılıklı olarak yani hem PKK hem de TSK silah bıraksın, koruculuk sistemi kalksın, karakol, baraj, yol yapılmasın, müzakereleri yerli-yabancı heyetler takip etsin, bölgeden çıkarılan petrolün yarısı bölgedeki belediyelere aktarılsın diyor. Ey Tayyip Erdoğan, ey AKP, ey bakanı, bu istekler ne anlama geliyor, farkında değil misiniz? Zeka propleminiz mi var iktidar? Entellektüel bir şey sizden beklemiyoruz da... İnsan zekaları aşağıdan yukarıya şöyle sıralanır: İdiot, embesil, moron; onun üzerinde normale gelir. Ulan embesil zekalılar size soruyorum; bu taleplerin ne anlama geldiğini anlamıyor musunuz? (Barış kardeşlik gelecek) diyorsun. Girit'e barış geldi, bak Girit'le ilgili hiç bir sorun yok. Kırım'a barış geldi? Niye? Teslim oldu herkes bitti. Kavga oluyor mu, anneler ağlıyor mu? Ağlamıyor. Vatan gittikten sonra hiç bir sorun olmaz. Çanakkale'de, Sakarya'da anneler niye ağladı?"

Yeniçeri, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün vizyon belgesini açıklayacağının" hatırlatılması üzerine de "Bu Başbakan'dan Türkiye kurtulmalıdır. Türkiye, daha fazla gerilmeyi, kutuplaşmayı kaldıracak durumda değildir. Türkiye'nin suhulete, sükunete, düzgün bir üsluba ve siyasete ihtiyacı vardır. Başbakan Neron ötesi, Sezar ötesi yetkiler istiyor. Bunun için de baskıcı bir yapının oluşturulması gerekiyor. Bu baskıcı yapı da o vizyon belgesinin üreteceği bir sonuç olacaktır" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'li Yeniçeri: Devlet ve Yasaların Maymunlaştırıldığı Bir Dönem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement