MHP'li Yeniçeri: Dış Politika, Rus Ruleti Gibi - Son Dakika
Güncel

MHP'li Yeniçeri: Dış Politika, Rus Ruleti Gibi

MHP\'li Yeniçeri: Dış Politika, Rus Ruleti Gibi

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Hükümetin dış politikasında hiçbir hesabının tutmadığını belirterek, "Türkiye'nin dış politikası Rus Ruleti gibi işliyorMHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Hükümetin dış politikasında hiçbir hesabının"...

25.09.2013 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Hükümetin dış politikasında hiçbir hesabının tutmadığını belirterek, " Türkiye'nin dış politikası Rus Ruleti gibi işliyorMHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Hükümetin dış politikasında hiçbir hesabının tutmadığını belirterek, "Türkiye'nin dış politikası Rus Ruleti gibi işliyor. Ne söyledilerse tam aksi çıktı" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, hükümetin çekilme ve çözüm sürecinin tıkanmasının yarattığı ağır baskıdan kurtulmak için demokratikleşme paketi hazırladığını iddia ederek, bu şekilde tartışmaların yönünü ve gündemi değiştirmeye çalışıldığını söyledi. Demokratikleşme paketinde Tunceli'ye Dersim adının verileceğinin söylendiğini hatırlatan Yeniçeri, "Bu durumda Karadeniz'e Pontus, Ege'ye İyonya, İstanbul'a Kostantinopol adlarının iade edildiğinde, AKP'nin buna bugünden cevap bulması gerekecektir" dedi.

Hükümetin dış politikasında hiçbir hesabının tutmadığını belirten Yeniçeri, "Türkiye'nin dış politikası Rus Ruleti gibi işliyor. Ne söyledilerse tam aksi çıktı" dedi. Yeniçeri, terör örgütü ve teröristin her çeşidinin Suriye'de, Türkiye'nin gözü önünde kan dökmeye devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Dünya üzerinde adı duyulmamış ne kadar terör örgütü varsa hepsi komşumuz Suriye'de kan döküyor. Suriye, terör örgütlerinin laboratuvarı haline geldi. Bu vahşi terör örgütlerinin en büyük hedeflerinden biri de Türkiye'dir. Başbakan Erdoğan'ın bölge ülkelerinin iç işlerine karışan konuşmaları, tehdit içeren açıklamaları bu örgütleri Türkiye'ye karşı her geçen gün biraz daha bilemektedir.

AKP'nin genelde Ortadoğu, özelde Suriye'de izlediği siyaset, Türkiye'yi terör örgütlerinin hedefi haline getirmiştir. Yasa dışı güçlerin istediği gibi girip çıktığı Türkiye'nin Suriye sınırı, otoritesizlik yönünden Peşaver'e dönüşmüş bulunmaktadır. Türkiye, kendi teröristleriyle mücadelede teslim bayrağını çekmiş bir iktidar tarafından yönetiliyor. Şimdi buna bir de Suriye'den ithal edilen teröristler ilave edilmiştir."

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Polisevi Sosyal Tesisleri'ne yönelik saldırıya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yeniçeri, "Olayı ilginç kılan, terörist eylemi gerçekleştiren militanlardan birinin Suriye'den diğerinin Yunanistan'dan Türkiye'ye gelip eylem yapabilmesidir. Yaya olarak gelip eylemi yapan ve yine yaya olarak kaçan teröristlerin üzerinden çıkan silahlar adete bir cephaneliği andırıyordu" dedi.

Derbi maçta yaşanan olaylara da değinerek "AKP'nin tribünlere ayar vermeye, taraftarları terbiye etmeye, kulüpleri sindirmeye yönelik faaliyetlerine" son vermesi gerektiğini söyleyen Yeniçeri, "İktidar, spora hem şiddetin hem de siyasetin bulaştırılmasından uzak durmalıdır. AKP'nin ayrıştırma ideolojisi spor kulüplerini adeta düşman gibi karşıt hale getirmiştir" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'li Yeniçeri: Dış Politika, Rus Ruleti Gibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement