MHP lideri Bahçeli'den NATO'ya rest: Türkiye gerekirse ayrılma alternatifini gündeme almalıdır! - Son Dakika
Dünya

MHP lideri Bahçeli'den NATO'ya rest: Türkiye gerekirse ayrılma alternatifini gündeme almalıdır!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği süreci ile ilgili yaptığı açıklamada, Ankara kriterleri anında işleme konulması gerektiğini belirterek "Türkiye seçeneksiz, çaresiz değildir. Eğer şartlar çıkılmaz hale bürünürse NATO'dan ayrılmak bile alternatif bir tercih olarak gündeme alınmalıdır. NATO ile var olmadık, NATO'suz da yok olmayız." diye çok sert konuştu.

24.05.2022 11:22  Güncelleme: 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM'de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hedefinde, NATO üyesi olmak için başvuruda bulunan Finlandiya ve İsveç vardı.

"NATO İLE VAR OLMADIK"

Teröre destek vermeleri nedeniyle iki ülkenin üyeliğine Cumhurbaşkanı Erdoğan da karşı çıkarken, Bahçeli bu konuda NATO'ya da resti çekti. "NATO ile var olmadık" diyen Bahçeli, "Gerekirse NATO'dan ayrılmak bile gündeme alınmalı. NATO ile var olmadık" ifadelerini kullandı.

"İKİNCİ KANDİL DAĞI İSVEÇ'TEDİR"

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: "ABD Başkanı Biden bu iki ülkeyle sıcak ilişki halindedir ve tam destek açıklaması yapmıştır. Çünkü ABD ve İsveç arasında savunma, istihbarat ve askeri alanlarla köklü işbirliği süreci uzun bir süredir devrededir. Laf kalabalığı vardır ama sonuç yoktur. Asıl gündem Türkiye'nin endişesini görüşmek değil kalıcı olarak gidermektir. İsveç, PKK'nın önde gelen silah tedarikçileri arasındadır. Dökülen şehit kanlarında İsveç ve Finlandiya'nın parmak izini nasıl yok sayacağız? Hala sokaklarında teröristleri gezdiren bu devletlere nasıl anlayış göstereceğiz? İsveç bölücü terörün Kuzey Avrupa'daki kumanda odasıdır. İkinci Kandil Dağı, İsveç'tedir. Uzaktan bakılınca eline vurup ekmeğinin alınacağı bir ülke olduğumuzu mu zannetmektedirler.

"KİMSE TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETMEYE YELTENMESİN"

Türkiye'ye silah ambargosu uygulayan sabıkalı ülkelerle bir ve beraber olmamız akıl harcı mıdır? İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine engel çıkınca Türkiye'nin risk birimi 14 yılın üzerine çıkmıştır. Türkiye'nin sessiz kalması mı amaçlanmaktadır? Bu edepsizliği, bu tavrı görmezden mi gelelim? Buyurun emiriniz neyse onu yapalım mı diyelim? Türkiye, sömürgeleşmiş bir ülke olamayacaktır. Hiç kimse Türkiye'yi tehdit etmeye yeltenmesin. İsveç hükümeti terörizme mali imkan sağladı, yaralı hainleri tedavi ettirdi, Başbakan'ın bile göreve gelmesinde terör uzantılarının dahli görüldü. Türk milleti bu zillete nasıl tamam diyecek? Türk milletinin terazisi bu melanet ağırlığı nasıl çekecek?"

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

"Fiyat etiketlerinin kabarmasına yol açan kim varsa mahşeri vicdanda mahkumdur. Kiralarda yükselişe sessiz kalamayız. Vatandaşlarımızın memnuniyetsizliği bizim de memnuniyetsizliğimizdir. Ancak Türkiye'ye karşı kampanyayı da görmek lazımdır. Vatandaşlarımızın taleplerine kulak vermek mecburiyetindeyiz. Fırsatçıların yakasından tutmalıyız, bedelini ödetmeliyiz. Gıda fiyatlarındaki artışta kontrolü sağlayarak, denetimleri sıklaştırarak cebini düşünenleri rezil etmeliyiz.

"TASARLANMIŞ KAHRAMANLIKLARA KARNIMIZ TOK"

CHP'nin, İP'in, zillet ittifakının diğer ortaklarının felaket konusunda konuşmaları beyhudedir. Türk milleti bunlara aldanmayacaktır. Mazisinde karneyle ekmek verilen CHP'nin ve başındaki zatın konuşmaya yüzü yoktur. Şiddetli baskılara direneceğiz, milletimizin yanında yerimizi alacağız. Tasarlanmış kahramanlıklara karnımız toktur. Milli mücadelenin en zorlu zamanlarında kefen paralarını devletine bağışlayanların mirasçılarıyız. Ekmek yerine süpürge tohumunun yenildiği dönemleri unutmuş değiliz. Milli güvenliğimiz neyse ekonomik güvenliğimiz odur. Tarihten dersimizi aldık.

Sabırla, sebatla, metanetle, dayanışmayla bir ve beraberce zorlukları aşacağız. Kavga ve kutuplaşmadan beslenen ve yezidin izinden yürüyenleri mahcup edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıldönümü olan 2023 istiklal haysiyetimizin, istikbal hedeflerimizin daha ileriye taşınmasını sağlayacak tarihi eşiktir. 100 yıllık hayranlık uyandıran müktesebat, 2023'te perçinlenerek önümüzdeki yılların hamurunu yoğuracaktır.

"SULTAN ABDULHAMİT'İ KİM SEVMİYORSA ONLARA DİKKAT EDECEĞİZ"

1923'e gelene kadar pek çok ıstırap gelişmeler vardır. Her gün bir yerinden yara alan, saldırı ve suikasta maruz kalan Osmanlı İmparatorluğu'nun yönetiminde sorumsuz, işbirlikçi yöneticileri de vardı. Devşirilmiş ve iradesini teslim etmiş bir kısım, makus çöküşe hizmet etmiştir. Osmanlı'da tahta çıkan hiçbir padişah kendi çıkarını, devletinin ve milletinin üstüne görmemiştir. Sultan Abdulhamid ile tartışmalar yeniden alevlenmiştir. İstibdatla bir ananlar tarih cahili olmakla birlikte, tarihimize yabancıların gözüyle bakan sefillerdir. Abdulhamid'i kimler sevmiyorsa onlara dikkat edeceğiz. Onlar batının etki ajanlarıdır. Abdulhamid Han'ı seveni kadar, sevmeyeni vardır. Sevmeyenler bizim de sevmediklerimizdir. Ermeni çeteleri, sömürgeciler, casuslar, Türk ve İslam düşmanları sevmez.

Gafiller ne istiyorlar tarihimizden. Neyin istibdadından bahsediyorlar? Bilmedikleri, tanımadıkları büyüklerimizi hangi bilgi, belgelerle itham ederler. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugünün Abdulhamid'i olarak görülüyorsa bizce mahsuru yoktur, övgünün tezekkürüdür."

MHP lideri Bahçeli\'den NATO\'ya rest: Türkiye gerekirse ayrılma alternatifini gündeme almalıdır!

Son Dakika Dünya MHP lideri Bahçeli'den NATO'ya rest: Türkiye gerekirse ayrılma alternatifini gündeme almalıdır! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Azalea Wu: Ayrılamayız bahçeli efendi. İstedikleri bu zaten. Dedeağaçtaki yığınağı gördün kaç yıldır yığdılar bitiremediler. Gördüğün gibi o yığınak ne Rusya'yı korkutmak ne de Ukraynayı korumak içinmiş, bizim için bizim tepemize çökmek için fırsat bulamazsa eğer içimize doluşturduğu ABD beslemelerini kullanacak bir şekilde yine kendine fırsat yaratacak. Tehlikedeyiz akıllı olun. 1 0 Yanıtla
  • cemal aslan: NATO şehit olacak Türk askeri lazım. Tek yol TURAN ordusu. 0 0 Yanıtla
  • Mesut Ikinci: :) :) :) 0 0 Yanıtla
  • Güney Afrika'da Otobüs Kazası: 45 Ölü, 1 Yaralı
    22:50 Güney Afrika'da Otobüs Kazası: 45 Ölü, 1 Yaralı

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün köprüden uçuruma düştüğü ve alev aldığı iddia ediliyor. Ulaştırma Bakanı, kaza bölgesinde kapsamlı bir soruşturma yapılacağını söyledi.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, seçimin galibi Bassirou Diomaye Faye ile görüştü
    22:09 Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, seçimin galibi Bassirou Diomaye Faye ile görüştü

    Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, 24 Mart'taki cumhurbaşkanı seçiminin galibi Bassirou Diomaye Faye ile görüştü. Görüşmede, devir teslim törenine ilişkin detaylar ve Senegal gündemini meşgul eden konular ele alındı. Faye, seçimde oyların yüzde 54,2'sini alarak Senegal'in ve Afrika'nın seçilmiş en genç cumhurbaşkanı oldu. Ayrıca Faye, Senegal'de ilk turda seçilen ilk muhalif cumhurbaşkanı adayı olarak da tarihe geçti.


Advertisement