MHP Lideri Bahçeli: Erdoğan'dan Eşbaşkan Olur, Belediye Başkanı Olur, Başbakan Olur Ama... - Son Dakika
Güncel

MHP Lideri Bahçeli: Erdoğan'dan Eşbaşkan Olur, Belediye Başkanı Olur, Başbakan Olur Ama...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenirken, "12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmayacaktır.

22.04.2014 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenirken, "12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmayacaktır. Tayyip Erdoğan'dan eşbaşkan olur ve olmuştur, belediye başkanı olur ve olmuştur, başbakan olmuştur ne var ki cumhurbaşkanı olamaz ve olmamalıdır. 12. Cumhurbaşkanlığına pırıl pırıl bir isim herkesin 'aradığım burdur' diyebileceği değerli bir arkadaşımız aday olacaktır" dedi.

MHP Lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun iç açıcı olmadığını savunan Bahçeli, "Türkiye samimiyet fukarası, halk yoksunu bir iktidarın tahakkümü altındadır. Bu gidişat hayra alamet değildir. Ülke manzarası iç açıcı olmadığı gibi yakın vadede de birçok sıkıntının belireceğini göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken Cumhurbaşkanını halkın belirleyeceğine değinen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Yaz mevsimi gerek iklim şartları gerek siyasi nedenlerden dolayı oldukça sıcak geçecektir. Cumhurbaşkanı seçim takvimi Haziran ayı sonundan itibaren işlemeye başlayacaktır. Türkiye'de sanki cumhurbaşkanı değil AKP'ye genel başkan seçilecektir. 10 Ağustos'ta sanırsınız ki AKP'nin kurultayı seçilecektir. Sanki seçime 110 gün kala sandıklar kurulmuş, oylar verilmiş, seçim belli olmuştur. Cumhurbaşkanına AKP'nin karanlık odaları değil, Türk milleti karar verecektir. 12. Cumhurbaşkanı'nın kim olduğuna dair son sözü, AKP'nin Başkanlık Divanı, MYK'sı, milletvekilleri veya bir başka organı değil, aziz milletimiz söyleyecektir.

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmayacaktır. Devleti yıllardır zehirlemiş birisinden cumhurbaşkanı nasıl olacaktır. Türk milletinin birliğine nefret duyan hastalıklı bir ruhtan cumhurbaşkanı nasıl çıkacaktır? Kanundan kaçan 12 yıldır anayasa suçu işleyen devlet organlarını çatıştıran birisinden cumhurbaşkanı olması nasıl beklenecektir.

AKP kaynaklı etkili bir blokaj yapılıyor Gül'e. Erdoğan kararını vermiştir, prosedür gereği etrafına danışmıştır. Başbakan kardeşine oyun oynamakta, ayağına çelme takmaktadır.

Hele ki terleyen, koşan aktif cumhurbaşkanından bahsetmesi seçilmesi hâklinde yetkilerini tam olarak kullanacağını iddia etmesi Gül'ü rencide eden ve başarısızlığını rumuzlu sözlerle yüzüne vuran çirkin söylemlerdir.

Brütüslüğü dört ayaklı koltuk uğruna kadim arkadaşına da reva görmüştür.

Başbakan kararını vermiştir vermesine ama AKP'nin başına kimin geleceğini, Başbakanlık makamına hangi ismin layık olduğunu henüz netleştirememiştir. Bu konuda parti içinde de uyum sağlanamamış.

Başbakan erken davranmakta, planladığı yurtdışı seyahatleriyle Köşk'e aday olduğunu işaretlerini veriyor. Gül'ün Kütahya'da söylediği sözler bir yönüyle gönlünden cumhurbaşkanlığı geçtiğini göstermektedir. Fakat Başbakan'ın cumhurbaşkanlığına adaylığına sımsıkı sarılması, ben olacağım kimseye yedirmem göndermeleri Gül'ü sancılı bir duruma sokmuştur.

Cumhurbaşkanı olacak kişi önce Türk milletini zihnen ve ahlaken kabullenecektir. Cumhurbaşkanlığında geçmişinde akçeli işlere bulaşmamış tertemiz bir kişi bulunmalıdır. Recep Tayyip Erdoğan'dan eşbaşkan olur ve olmuştur, belediye başkanı olur ve olmuştur, başbakan olmuştur ne var ki cumhurbaşkanı olamaz ve olmamalıdır. Türk milleti kendisini ancak Başbakanlığa kadar taşımış ancak bu kadarına rıza göstermiştir. Bundan sonrası kendisi adına karanlıktır.

12. Cumhurbaşkanlığına pırıl pırıl bir isim herkesin 'aradığım burdur' diyebileceği değerli bir arkadaşımız aday olacaktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP Lideri Bahçeli: Erdoğan'dan Eşbaşkan Olur, Belediye Başkanı Olur, Başbakan Olur Ama... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement