Mhp: Medeni Kanun Çağdaş Medeniyet Yolunda En Önemli Adımlardan - Son Dakika
Güncel

Mhp: Medeni Kanun Çağdaş Medeniyet Yolunda En Önemli Adımlardan

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Türk Medeni Kanunu'nun kabul edilmesinin çağdaş medeniyet yolunda en önemli adımlardan biri olduğunu bildirdi.

17.02.2012 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Türk Medeni Kanunu'nun kabul edilmesinin çağdaş medeniyet yolunda en önemli adımlardan biri olduğunu bildirdi.

Demirel, Türk Medeni Kanunu'nun kabul ediliş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, milli mücadelede kazanılan başarının ardından başlatılan reformların toplumsal hayatın gelişmesinin yolunu açtığını bildirdi. Din ve cinsiyet ayrımı yapılmadan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her bireyin eşit yükümlülüklerle beraber eşit haklara sahip olmasının sağlandığını belirten Demirel, "Değişen dünya ve gelişen yaşam koşulları neticesinde günün ihtiyaçları göz önüne alınarak Milliyetçi Hareket Partisi'nin koalisyon ortağı olduğu 57. Hükümet döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 22 Kasım 2001'de kabul edilen yeni Türk Medeni Kanunu, 1 Ocak 2002'de yürürlüğe girmiştir" dedi.

MHP'li Ruhsar Demirel, yapılan düzenlemeyle; Evlilik birliğini eşlerin birlikte yönetme, Evlenme ile birlikte istediği takdirde kadının eşinin soyadı ile birlikte önceki soyadını da kullanabilme, Evlilikte çocuğun velayetini birlikte kullanma, Makul sebeple eşinden ayrı yaşayanlara nafaka isteme, Oturulacak konutu birlikte seçme, Başka bir mal rejimini seçilmemişse 'edinilmiş mallara katılma' yani malları paylaşma hakları tanındığını, meslek veya iş seçiminde eşten izin alma zorunluluğunun kaldırıldığını belirtti.

Ruhsar Demirel, "17 Şubat 1926'da Türk Medeni Kanunu'nun kabul edilmesi ile toplumsal hayatta kadın erkek eşitliğini sağlayabilmek adına büyük bir adım atılmış ve bugün sürdürmekte olduğumuz toplumsal cinsiyet eşitliği çabalarının en önemli hukuki dayanağı oluşturulmuştur" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mhp: Medeni Kanun Çağdaş Medeniyet Yolunda En Önemli Adımlardan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement