MHP Myk Üyesi Pınarbaşı: "Khk Açıktır. Kararname, 15-16 Temmuz Olayları ile İlgilidir" - Son Dakika
Güncel

MHP Myk Üyesi Pınarbaşı: "Khk Açıktır. Kararname, 15-16 Temmuz Olayları ile İlgilidir"

MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Başbuğ Pınarbaşı, "Kanun Hükmünde Kararname açıktır.

30.12.2017 22:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Başbuğ Pınarbaşı, "Kanun Hükmünde Kararname açıktır. Kararname, 15-16 Temmuz olayları ile ilgilidir. Bunda bir takım sebepler aramak, bunu bir yerlere çekmek çok iyi niyetli görünmemektedir." dedi.

Ülkü Ocakları Vakfı Çorum temsilciliği tarafından düzenlenen "Alparslan Türkeş" konulu konferansa katılmak üzere kente gelen Pınarbaşı, basın toplantısı düzenledi.

696 Sayılı KHK'nin 121. maddesi ile ilgili tartışmalara değinen MHP'li Pınarbaşı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 100 yıl sonra aynı kıskaca alınmak istediğini, ancak birilerinin buna karşı verilen mücadelenin farkında olmadığını söyledi.

Kendisinin de bir hukukçu olduğunu anımsatan Pınarbaşı, "Kanun Hükmünde Kararname açıktır. Kararname, 15-16 Temmuz olayları ile ilgilidir. Bunda bir takım sebepler aramak, bunu bir yerlere çekmek çok iyi niyetli görünmemektedir. Çünkü devletin ve milletin bu mücadelesi, hayra bir mücadeledir." dedi.

Niyet okumak yanlış

Partisinin hükumetin dış politika ve terörle mücadelesinini desteklediğini de belirten Pınarbaşı, şöyle devam etti:

"Kanun Hükmünde Kararname de ne olduğu açıktır ama siz eğer yanlış anlamak istiyorsanız, size ne söylenirse söylensin, yanlış anlayabilirsiniz. O sizin niyetinize bağlıdır. Niyet okumaya gerek yok. Hükumet de, Milliyetçi Hareket Partisi de kanun hükmünde kararnamenin ne amaçla çıkarıldığını bilmektedir. Örgüt ve yapıların karşısında durabilmek için çıkartılmış bir kararnamedir. Yanlış anlamamak gerekir diye düşünüyorum. Her şeyden bir kötü mana çıkarmak, doğru bir şey değildir."

MHP Myk Üyesi Pınarbaşı: "Khk Açıktır. Kararname, 15-16 Temmuz Olayları ile İlgilidir"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP Myk Üyesi Pınarbaşı: 'Khk Açıktır. Kararname, 15-16 Temmuz Olayları ile İlgilidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement