MHP'nin 10. Olağan Büyük Kurultayı - Son Dakika
Güncel

MHP'nin 10. Olağan Büyük Kurultayı

MHP\'nin 10. Olağan Büyük Kurultayı

MHP Gnel Başkan adayı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Türkiye'nin güçlü bir MHP'ye ihtiyacı olduğunu savundu.

04.11.2012 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Gnel Başkan adayı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Türkiye'nin güçlü bir MHP'ye ihtiyacı olduğunu savundu.

Aydın, partisinin Ankara Spor Salonu'ndaki 10. Olağan Büyük Kurultayı'ndaki konuşmasına lehte ve aleyhte yapılan alkışlar nedeniyle bir süre ara vermek zorunda kaldı.

Konuşmasında AK Parti'yi eleştiren Aydın, hükümetin "yandaş basın" yarattığını, özellikle bürokrasideki milliyetçi, ülkücü kadrolara savaş açtığını, devleti "çete" gibi yönettiğini, sahte raporlar hazırlattığını iddia etti.

Habur'da yaşananların ardından Oslo görüşmelerine ilişkin ses kayıtlarının ortaya çıktığını vurgulayan Koray Aydın, "İhtilal yapacaklar" diye "askerlerin sürek avıyla içeri atıldığını ve mıntıka temizliği" yapıldığını öne sürdü.

Aydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile masaya oturmaması gerektiğini ifade etti.

Yeni anayasanın, anlattığı tablonun tamamlayıcısı olduğunu, böylece Türk kavramının alt kültür haline getirileceğini ve Türk milletinin varlığının ortadan kaldırılacağını ileri süren Aydın, bunlar gerçekleşmeden harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

Böyle bir duruma kayıtsız kalamayacaklarını bildiren Aydın, "Türkiye'nin güçlü bir MHP'ye ihtiyacı var" dedi.

"Ülkücü ülkücünün kardeşidir diyerek birbirimizi kucaklamalıyız" ifadesini kullanan Koray Aydın, ülkücü harekette bir gün bile bulunmuş herkesi kucaklayacaklarını söyledi.

Birey temelli bir hareketin başlayabilmesi için partiye üyelik sistemini değiştireceklerini bildiren Aydın, en az 3 milyon kişiyle ön seçim yapacaklarını ve kimsenin Ankara'da parti genel merkezinde, katlarda dolanmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Partideki mevcut yapının "bir kişiyi korumak isteyenlerin sistemi" olduğunu iddia eden Aydın, bu yapının küskünler yarattığını savundu.

Aydın, her seçimde oylarını artıran iktidarın maskesini indirmek için seferberlik ruhuna ihtiyaç olduğuna işaret ederek, "Başkalarının balkon konuşmalarını dinlemek değil iktidar olmak zamanı" dedi.

Muhabir: Ekip

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP'nin 10. Olağan Büyük Kurultayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement