MHP'nin Bayburt Mitingi - Son Dakika
Yerel

MHP'nin Bayburt Mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Erdoğan ömür boyunca kendisini ve ailesini güvence altına almak için başkanlık arayışındadır.

30.05.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Erdoğan ömür boyunca kendisini ve ailesini güvence altına almak için başkanlık arayışındadır. 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk sürecinden yakayı kurtarmak için Türkiye'ye komplo kurmaktadır" dedi.

Bahçeli, partisince Saat Kule Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, vatandaşların ekonomik sorunlar yaşamasına aldırmadığını iddia ettiği Erdoğan'ın, Ankara'da dev bir saray yaptırdığını belirterek, "Bu sarayı hukuktan kaçırdı. Bu sarayı aydınlıktan kaçırdı. Bu sarayı helalden kaçırdı ve bu sarayın ismi kaçak ve karanlık saray oldu çıktı" ifadesini kullandı.

"Erdoğan sarayına 1 milyar 370 milyon lira harcadı" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizden aldı, bin yüz elli odalı fildişi kulesine yatırdı. Sizden aldı, ayakkabı kutularına sakladı. Sizden kopardı, aylık sabit gideri 21 milyon lira olan sırça köşküne, binbir gece masallarını aratmayan sarayına gömdü ve dedi ki 'itibardan tasarruf olmaz' ve dedi ki 'milletin evidir'. Nasıl bir millet evidir ki hep Erdoğan ve yandaşları oturmaktadır. Çoğunuzun evi yoktur, olanın masrafı çoktur. Kiralar boynunuzu bükmektedir. Gelin görün ki Erdoğan sarayda yaşamaktadır. Bir zamanlar 'kimsesizlerin kimsesiyim' diyen adam, şimdi kindarların kutbu, haram yiyenlerin koruyucusudur."

Erdoğan'a cumhurbaşkanlığının yetmediğini, ısrarla başkanlık istediğini öne süren Bahçeli, "Sanki Türkiye'nin her meselesi bitmiş ve halledilmiştir de geriye bir tek başkanlık sistemi kalmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, başkanlığın diktatörlük kapısı olduğunu savunarak, şöyle devam etti:

"Başkanlık istikrarsızlık kaynağıdır. Başkanlık bölünmenin ve parçalanmanın karar mercidir. Erdoğan ömür boyunca kendisini ve ailesini güvence altına almak için başkanlık arayışındadır. 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk sürecinden yakayı kurtarmak için Türkiye'ye komplo kurmaktadır. Hakim ve savcılar, hırsızlar tarafından mesleklerinden ihraç edilmektedir. Polisler, rüşvetçiler tarafından cezaevine atılmaktadır. Hırsız kovalamakta, masum kaçmaktadır. Tam bir hukuk cinayeti yaşanmaktadır. Keşmekeşlik had safhadadır. Adalet boğazlanmaktadır. Vicdan katledilmekte, insaf yıkıma uğramaktadır. Kaybeden Türkiye, kazanan Erdoğan ve çetesidir. Kaybeden Türk milleti, kazanan haramzadeler ve hainlerdir. Kaybeden Bayburt, kazanan hak ve hukuka darbe vuranlardır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirilerini sürdüren Bahçeli, "Anayasada tarafsız olması açık açık yazılmış cumhurbaşkanı, sanal açılış törenleri ve devletin imkanlarıyla korsan ve paralel miting yapar mı? Yine anayasaya göre devletin başı olan cumhurbaşkanı, bir partinin fiili eşbaşkanı gibi hareket edebilir mi? Türkiye cumhuriyetinin ve Türk milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanı, muhalefetle kavgaya tutuşup iktidar partisini kollayabilir mi" diye konuştu.

Bahçeli, asgari ücreti bin 400 liraya çıkaracaklarını söylediklerini belirterek, "(Kurusıkı atıyorlar, ekonomi krize girer) diyor. Bu konuda kararlıyız diyoruz, 'istihdam düşer, ülke batar' diyerek bizi eleştiriyor. Davutoğlu iş adamlarını toplayıp asgari ücretle ilgili teklifimize itiraz edilmesini istiyor. Asgari ücretle çalışan kardeşlerim, duyun sesimi, Erdoğan ve Davutoğlu sizlerin rahata ulaşmanızı istemiyor. Hırsız ve rüşvetçileri görmüyorlar, asgari ücretle çalışan kardeşlerimizin helaline göz dikiyorlar. Bu iktidar hakikaten ve ahlaken dibe oturmuştur. Davutoğlu'nun suyu ısınmış, Erdoğan'ın yörüngesi kaymıştır" ifadesini kullandı.

Tüm Bayburtlulara seslendiğini dile getiren Bahçeli, "Hırsıza, arsıza, namussuza, yağmacıya, düzenbaza, istismarcıya, işbirlikçiye, soyguncuya, israfa karşı bizimle yürüyün. Birlikte atacağımız her adım daha mutlu ve huzurlu bir Türkiye'ye doğru yol alıştır. Daha müreffeh, daha zengin, daha kaygısız bir hayata yöneliştir. Daha adil, daha hakkaniyetli bir döneme başlangıçtır. Daha dik baş, daha tok karın, daha mutlu yarına ilerleyiştir. AKP'ye oy veren kardeşim, ülkemiz kötüye gidiyor. Artık siyasi taassup ve tarafgirlikle hareket edecek vakit kalmamıştır" diye konuştu.

Bahçeli, AK Parti'nin aldığı oyları kötüye kullandığını, Türkiye'yi harabeye çevirdiğini iddia ederek, şunları söyledi:

"AKP'ye destek veren kardeşim, ülken için, milletin için, vatanın için, geleceğin için bu defa birlikte yürüyelim. Bunlarda hayır yoktur, bunlarda ümit yoktur, bunlarla huzur yoktur. CHP'ye oy veren vatandaşlarım, çağrım sizleredir; gelin bu defa bizimle yürüyün. Kararsız duran, henüz tercihini yapmamış kardeşim, boşuna zaman kaybetme, MHP bil ki seninle senin yanındadır. O halde bizimle yürümek, MHP'yi iktidara taşımak için oy verecek misiniz? 7 Haziran'da mührünüzü üç hilale heyecanla vuracak mısınız? Bayburt'un kiminle yürüyeceği çok şükür belli olmuştur. Bayburt'un talihi açık, geleceği aydınlıktır."

"Ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceğiz"

Devlet Bahçeli, MHP iktidarında yoksullukla savaşacaklarını, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceklerini dile getirerek, "Devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceğiz. Ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceğiz. Üreten Ekonomi Programımızla sanayinin, iş adamlarımızın, aç ve açıkta kalan milyonlarca masum vatandaşımızın sorunlarını gidereceğiz. Ekonomi büyüyecek, insanımız refah ve zenginliğe ulaşacaktır. Türkiye, MHP iktidarıyla milli varlığına, tarihi misyonuna sahip çıkarak bugün içinde bulunduğu ataletten kurtulacaktır" dedi.

Emeklilere mart ayında bin 400, eylül ayında bin 400 lira olmak üzere yılda 2 bin 800 lira emekli destek ödeneği vereceklerini ifade eden Bahçeli, "Asgari ücretlilere, büyük şehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım imkanı sunacağız. Kamu çalışanlarımızın çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödenekleri emekli aylıklarına yansıtacağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini çözeceğiz. Mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede, ÖTV ve KDV'yi tamamen kaldıracağız. Çiftçilerimizin belini büken mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceğiz. Canlı hayvan kaçakçılığını önlemek, et ve sütte garanti fiyat uygulamak için tedbir alacağız. Erdoğan itiraz etse de Davutoğlu bunalsa da asgari ücreti net bin 400 liraya çıkaracağız" diye konuştu:

"Gerçek manada intibak düzenlemesi yapacağız"

Bahçeli, imamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacaklarını kaydederek, şöyle devam etti:

"Cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak şekilde kabul edecek ve devlet yardımının önünü açacağız. Köy ve mahalle muhtar maaşlarının en az asgari ücret kadar yükselmesi, yani en az bin 400 lira olması için gereğini yapacağız. Esnaf ve sanatkarlarımız yeni iş yeri açtılarsa onları beş yıl süreyle gelir vergisinden muaf tutacağız. İlave olarak, kendi nam ve hesaplarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısı beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanacaktır. Şoför esnafımızın aldığı yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacağız. Esnaf, Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarını iyileştireceğiz. Gerçek manada intibak düzenlemesi yapacağız."

İşsizlerin üzülmemesini isteyen Bahçeli, şunları söyledi:

"Üreten Ekonomi Programımızla her yıl 700 bin insanımıza iş sağlayacağız, sorunlarınızı bitireceğiz. Bugüne kadar kim, hangi ad altında, hangi tutar ve miktarda yardım alırsa alsın, anasının ak sütü gibi helali olan sosyal yardım ve desteklerden kesinlikle mahrum bırakılmayacaktır ve de bu yardımları refah artışı kapsamında yükseltip yüzleri güldüreceğiz. Aylık 200 kilovatsaatin altında elektrik tüketen ve ödeme gücü olmayan vatandaşlarımıza yüzde 75 indirim yapacağız. 18 yaşını doldurmuş ve başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyen engellilerimizin aylıklarını 600 liraya, 18 yaş altı engelli aylığını ise 400 liraya çıkaracağız. Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine iş vereceğiz. İş sağlanana kadar, asgari ücretin yarısı kadar, yani 700 lira aile desteği adı altında ödeme yapacağız. Şehit yetimlerimizin tamamına iş sağlayacağız. Kamuya ait atıl arazileri yoksullarımıza tahsis etmekle kalmayacak, istihdam oluşturmak amacıyla büyük ya da küçükbaş hayvanları bedelsiz dağıtacağız."

Bahçeli, evi olmayan muhtaç ailelere sosyal konut sağlayacaklarını veya 250 lira kira yardımı yapacaklarını dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Hilalkart uygulamasına geçeceğiz. Öğretmenlerimizin 3600 ek göstergeden yararlanmalarının önünü açacağız. Atanamayan öğretmen çilesine son verip tüm mağduriyetleri gidereceğiz. Yuva kuracak gençlerimize 10 bin lira tutarında, iki yıl vadeli, faizsiz kredi imkanı sağlayacağız. Devletin asli ve sürekli hizmetlerinde çalıştırılan taşeron işçilere kadro vereceğiz. Kamuda sözleşmeli, geçici, 4/B'li, 4/C'li, vekil ve benzeri şekilde istihdam edilenlerin alayını kadrolu yapacağız ve şüphesiz bölücülüğün ve terörün kökünü kazıyacağız. 7 Haziran, büyük milletimizi tıpkı asırlar öncesinde olduğu gibi lider ülke Türkiye ülküsüne götürecek yolun başlangıcı olacaktır."

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP'nin Bayburt Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement