MHP'nin İzmir Merkezli Bölge İstişare Toplantısı - Son Dakika
Politika

MHP'nin İzmir Merkezli Bölge İstişare Toplantısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bunların ittifakı millet değil zillettir.

10.06.2018 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bunların ittifakı millet değil zillettir. 24 Haziran'da zillet kaybedecek, hak ettiği demokratik cezayla tanışacaktır. Kim kiminle beraber, kim hangi değerleri savunuyor, kim milletin ve devletin yanında kim değil artık bellidir. Kimler PKK/PYD/ YPG ile ele ele tutuşuyor, kimler Pensilvanya'ya selam çakıyor geldiğimiz bu aşamada malumdur." dedi.

Partisinin İzmir, Manisa, Uşak, Denizli, Aydın ve Muğla il teşkilatları ve milletvekili adaylarının katılımıyla, Kültürpark 3. Nolu Hol'de düzenlenen İzmir Bölge İstişare Toplantısı'na katılan Bahçeli, Sevr lobisinin faal, ihanet kulisinin yoğun olduğunu belirtti.

Türk milletinin çağlara damga vuran büyük bir millet olduğunu kaydeden Bahçeli, istikbalin emanetçileri olarak sorumluluklarının ve vazifelerin şuurunda olduklarını, ancak bunun farkında olmayan, sözde millet ittifakına da müsamaha göstermeyeceklerini ifade etti.

"Milletimize sahip çıkmaya hazır mısınız? Geleceğinize sahip çıkmaya hazır mısınız? Vatana, millete, bayrağa sahip çıkmaya hazır mısınız?" diye soran Bahçeli, "O halde bunun yolu, tam iki hafta sonra, tertemiz vicdanlarınızla sandıkta üç hilale vuracağınız evet mühründen geçmektedir. Cumhurbaşkanı adayımız bellidir, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bunun yanı sıra TBMM'de çok güçlü bir MHP grubunun tesis ve tecellisi ise yürütmenin denge ve denetimi için hayati önem ve değere sahiptir." ifadelerini kullandı.

"Mutlaka sandıklara gidin"

Bahçeli, 24 Haziran'da mutlaka sandığa gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Eğer tarihi demokrasi görevi ihmal edilirse fırsatçılara gün doğacak, sandık neticeleri şaibe ve soru işaretleriyle tartışmaya açılacaktır. Bu doğru değildir. Bu meşru da değildir. Sandığa gideceğiz, Türkiye'nin geleceğine oy vereceğiz. Sandığa gideceğiz, Cumhur İttifakı'na destek vereceğiz. Sandığa gideceğiz, çözülmemizi bekleyen, düşmemizi gözleyen, birbirimize girmemizi projelendiren husumet yuvalarına, haysiyet yoksunlarına tarihi bir ders vereceğiz." diye konuştu.

"Türkiye'yi düştüğü darboğazdan çekip çıkaracak mısınız? Karar anı geldiğinde hem Sayın Erdoğan'a hem de Milliyetçi Hareket Partisi'ne aynı anda mührü vuracak mısınız?" diye soran Bahçeli, "İradeniz iddialarımıza güç veriyor, heyecanımıza heyecan katıyor. Size güveniyorum, sizlere sonuna kadar inanıyorum." dedi.

"Milli değiller"

Sözde Millet İttifakı'nda toplanan partilerin hezeyan içinde olduğunu belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

"FETÖ'ye itirazları yoktur. PKK'yla ilgili tepki ve kaygıları duyulmamıştır. Hepsi birden ağız birliği etmişçesine terörist Demirtaş'ın hayranı kesilmişlerdir. Sözde Kürt sorununu tanımak için kolları sıvamışlardır. Türkiye düşmanlarının taşeron ve temsilciliğine talip olmuşlardır. Milli değiller. Dürüst değiller. İradeli değiller. Adam gibi adam olmaktan da çok uzaklar. Bu itibarla bunların ittifakı millet değil zillettir. 24 Haziran'da zillet kaybedecek, hak ettiği demokratik cezayla tanışacaktır.

Kim kiminle beraber, kim hangi değerleri savunuyor, kim milletin ve devletin yanında kim değil artık bellidir. Kimler PKK/PYD/YPG ile ele ele tutuşuyor, kimler Pensilvanya'ya selam çakıyor geldiğimiz bu aşamada malumdur. Zillet ittifakı ahlaki açıkta, samimiyet noksanlığında, sadakat ve vatana sevgi zafiyetinde rakipsizdir. Açıldıkça açılıyorlar, dikiş ve yama tutmuyorlar. Buna karşılık milli kurumları kapatmak için de çağrı ve vaatte bulunuyorlar. TİKA'yı kapatacaklarmış. TRT'yi satacaklarmış. Yerli otomobil üretilmesine izin vermeyeceklermiş. Hızlı treni kaldıracaklarmış. Biz istikrar diyoruz. Güçlü gelecek diyoruz. Çağın standartlarının üzerinde biz Türkiye istiyoruz. 2023'ün lider ülkesi Türkiye olsun inancıyla yürüyoruz. Bunlar kapatılan, geleceği karartılan, milli değerleri dağıtılıp savrulan Türkiye hayaliyle yaşıyorlar. Biz, sınır güvenliğini sağlamış, terör tehdidini bertaraf etmiş, toplumsal huzur ve refahı sağlamış beka içinde bir Türkiye'ye doğru yürüyelim diyoruz. Bunlar El-Bab'da ne işiniz var, Afrin'e girmeyin, Menbiç'e yanaşmayın, Kandil'e dokunmayın diyorlar. Biz, şehidin şühedanın hakkı var, onların kanına girenlerden soracak bir hesabımız var diyoruz. Zillete bulaşanlar, Edirne Kapalı Cezaevi'ni tavaf edip, özgürlük ve tahliye nutukları atıyorlar."

Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin teminatı

Türk milletinin Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin teminatı olduğunu bildiğini aktaran Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fakat Türk ve Türkiye düşmanları boş durmuyor. Siyaseti kullanıyorlar. İş birlikçilerini tembihliyorlar. Ekonomik tetikçilerini devreye sokuyorlar. Küresel baskı ve dayatmalarla sonuca gitmeyi umuyorlar. Toplumsal kutuplaşma ve çatışma ortamı üzerinden hedeflerine ulaşmayı arzuluyorlar. Ancak unuttukları bir şey var, Türk milleti kahramanlığına kahramanlık ekleyecek günlerin hasretiyle yanıp tutuşuyor.

IŞİD'in arkasında mevzilenip saldırdılar. Fırat Kalkanı Harekatıyla darmadağın ettik. PYD/YPG'yi kalkan yapıp üzerimize saldırdılar. Afrin'de Zeytin Dalı Harekatıyla silindir gibi ezdik geçtik. Ümit ve inancım odur ki teröristlerin kökü kurutuluncaya kadar terörle mücadele devam edecektir ve bu Türk devletinin namus borcudur. Milliyetçi Hareket Partisi de her daim devletinin ve milletinin yanındadır, destekçisidir. Kandil'e doğru sefere çıkan Mehmetlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum. Rabbim onları beka ve vatan müdafaası için çıktıkları yolda muzaffer eylesin duasını bu mübarek günde dile getiriyorum. Bir gece ansızın Kandil'de görünerek, kanlı ve vahşet tepesine Türk bayrağını dikmek artık mecburiyettir, şeref ve vatan görevidir. Kahramanlarımızın direncini kırmak, moralini bozmak için sıraya girenler de başaramayacaklar, amaçlarına ulaşamayacaklardır."

"Yunanistan hükümeti haddini bilsin"

Bahçeli, Hüseyin Nihal Atsız'ın "Türklerin Türküsü" adlı eserinin bir bölümünü okuyarak, "Ne Kandil tanırız. Ne Sincar'a göz yumarız. Ne Mahmur ne de Menbiç'e tahammül ederiz. Vatanımıza göz diken kim varsa hesap ve planlarında boğarız." dedi.

Yunanistan'ın MHP'nin propaganda ve tanıtım filminden rahatsız olduğunu aktaran Bahçeli, "Niye, çünkü Kıbrıs Türk toprağı olarak gösteriliyormuş. Bu akılsız ve ahmaklara sorarım, ne yapacaktık, nasıl gösterecektik? Üstüne basa basa ilan ve ifade ediyorum, Kıbrıs Türk'tür, Türk'ün yurdudur, Türk kalacaktır. Ege adaları üzerinde oyun oynayan Yunanistan hükümeti haddini bilsin, dedelerinin denizin dibinde can çekiştiği günleri sakın ha unutmasın. Aynısını yapacak, Yunan emellerine Ege'yi mezar edecek irade hamdolsun yaşıyor, sonsuza kadar da yaşamaya devam edecek." diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP'nin İzmir Merkezli Bölge İstişare Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu
    00:24 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schwabe'nin davetiyle Fransa'nın Strazburg kentine gitti. Özel, grup toplantısına katıldı, üyelerle görüştü ve eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

  • ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi
    00:23 ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi

    ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'nın Scranton kentine yaptığı ziyarette İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik harekâtında görev yapan amcasının savaş anıtını ziyaret etti. Biden, amcasının uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti. Askeri kayıtlar ise uçağın Pasifik üzerinde kaybolduğunu gösteriyor.


Advertisement