MHP'nin Kütahya Mitingi - Son Dakika
Yerel

MHP'nin Kütahya Mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenerek, "Madden ve fiziken kuruluşumuzdan 8 yıl öncesinde nerede olduğumuzu soran Davutoğlu'na aslında nerede bulunduğumuzu buradan açık açık söylemek istiyorum.

21.05.2015 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenerek, "Madden ve fiziken kuruluşumuzdan 8 yıl öncesinde nerede olduğumuzu soran Davutoğlu'na aslında nerede bulunduğumuzu buradan açık açık söylemek istiyorum. Biz Orhun'daki iradeyiz. Biz Malazgirt'teki zafer duasındayız" dedi.

Bahçeli, partisince Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Kütahya'nın milli ruh ve ahlakı zirveye çıkardığını ve buna da gözü gibi baktığını söyledi.

Tek dişi kalmış canavarın hükmünün geçmişte Kütahya'ya sökmediğini belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

"İnanıyorum ki bugün de sökmeyecek. AKP, HDP, PKK ve küresel komplo Kütahya'dan Osmanlı tokadını yiyecektir. Şimdi soruyorum; vatana sahip çıkıp bizimle yürüyecek misiniz? Bayrağa sahip çıkıp bizimle yürüyecek misiniz? Geleceğinize ve Kütahya'ya sahip çıkıp bizimle yürüyecek misiniz? Bu evetler, Kütahya'nın son kararıdır. Bu evetler, dirilişin, milli şahlanışın kararlı cevabıdır. Ne yazık ki AKP Kütahya'yı unutmuş, yalnızlığa itmiştir. Yalan, talan ve haram iktidarı Kütahyalı kardeşlerimi hayal kırıklığına uğratmıştır. Bir zamanlar Kütahya'nın umudu olan Eti Gümüş, Şeker Fabrikası, Azot Fabrikası, KÜMAŞ Manyezit İşletmeleri, TEDAŞ, Seyitömer Linyit İşletmesi, Seyitömer Termik Santrali birer birer satılmıştır. Kütahya'nın kaynakları kurutulmuştur."

Bahçeli, Kütahya'nın Batı illeri arasında göç veren tek yer olduğunu savundu.

Bu nedenle ilin 2007 seçimlerinde 6 olan milletvekili sayısının 4'e düştüğünü dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Yoksulluk Kütahya'dadır. İşsizlik Kütahya'yı mesken tutmuştur. Kütahya'da devlet hastanesi bile yoktur. Otoyol ve yüksek hızlı tren projelerinden dışlanmıştır. Kütahya'daki 61 belde belediyesi kapanarak köye dönüştürülmüştür. Kütahya'nın doğal kaynak, turizm ve ekonomik potansiyeli heba edilmektedir. AKP iktidarıyla geçen 4 bin 568 günde Kütahya hep kaybetmiş, hep zarar etmiştir. Yaşanılan milli buhranın neticesinde mali yapıda güçsüzlük, sermayede yabancılaşma, ekonomik yapıda teslimiyet, sosyal yapıda ihmal, siyasi hayatta ilkesizlik, milli kimlikte aşınma, ahlakta çöküş, hukukta iflas, adalette imha, dış politikada taviz ve itibar kaybı Kütahya'ya ağır şekilde fatura edilmiştir. Buna rağmen AKP, Kütahya'ya kulaklarını tıkamıştır. Davutoğlu farklı bir alemdedir ve gerçeklerden tamamen kopmuştur. Erdoğan ise başkanlık sistemiyle ilgili yasa dışı bir kampanya yürütmektedir. Sizler yoksulsunuz ama Erdoğan dolar milyarderidir. Sizler aç ve açıktasınız, Erdoğan har vurup harman savurmaktadır. Sizler çaresiz ve üzgünsünüz, Erdoğan ve havuzcular yetmez ama evet diyerek banka hesaplarını doldurmaktadır. Bu reva mıdır? Bu hak mıdır? Bu adil midir? Bu helal midir? Bu doğru mudur? Davutoğlu da başkanlık propagandasına memur edilmiş, başbakanlık görevini dinamitlemekle vakit geçirmektedir."

" Dumlupınar'daki meydan okumayız"

Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendilerine, 1961 yılında Başbakan Adnan Menderes asılırken nerede olduklarını, Kütahya'daki konuşmasında sorduğunu söyledi.

Bu tarihin, MHP'nin kuruluşundan 8 sene öncesi olduğunu anlatan Bahçeli, şunları ifade etti:

"Bizi bilen bilir, tanıyan hakkımızı verir. Madden ve fiziken kuruluşumuzdan 8 yıl öncesinde nerede olduğumuzu soran Davutoğlu'na aslında nerede bulunduğumuzu buradan açık açık söylemek istiyorum. Biz Orhun'daki iradeyiz. Biz Malazgirt'teki zafer duasındayız. Biz Söğüt'ten yayılan idrakiz. Biz meydanlardaki kahramanlıktayız. Biz Domaniç'te kuruluşumuzun temellerindeki harcız. Biz İstanbul'u fetheden faziletin içindeyiz. Biz saldırıya uğrayan Türklüğün yürek atışındayız. Biz Çanakkale'de destan yazan şuurdayız. Biz Samsun'a çıkan ilk adımın ardındayız. Biz Sakarya'da, Dumlupınar'daki meydan okumayız. Biz cumhuriyeti kuran yüksek azmin ta kendisiyiz. Çünkü biz Türk milliyetçisiyiz. Çünkü biz Türk milletiyiz. Davutoğlu Kandil'de olabilir. Davutoğlu İmralı'da dolaşabilir, masalar kurabilir. Davutoğlu Oslo'da bulunabilir, her şeyi alttan alabilir hatta ihanet ve melanet sürecindeki ana aktör de olabilir fakat biz Türkiye'nin yanındayız, biz anayasadan çıkarılmak istenen Türklüğün taraf ve müdafaasındayız."

Bahçeli, Başbakan Davutoğlu'nun dün Yozgat'ta, HDP binalarına yapılan saldırıların failinin tespit edildiğini açıkladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Fail tespit edildiyse, Başbakan'a düşen, bu suikastçinin kimliğini hemen açıklamasıdır. Davutoğlu neyi beklemektedir? Henüz yakalanmasa da bu failin bağ ve bağlantılarını deşifre etmelidir. 7 Haziran'ı sancılı ve kanlı bir ortama dönüştürmeyi amaçlayan bu hain kimdir, azmettiricileri kimlerden oluşmaktadır? 'MHP ile HDP paslaşıyor' diyerek bize aklınca kara çalmaya çabalayan Davutoğlu bir şey biliyor da söylemiyorsa yalancıdır, müfteridir."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP'nin Kütahya Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement