MHP'nin Ordu Mitingi - Son Dakika
Politika

MHP'nin Ordu Mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Türkiye hiç böyle bir ihanete şahit olmamıştı.

02.04.2017 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Türkiye hiç böyle bir ihanete şahit olmamıştı. Türk milleti, binlerce yıllık tarihinde 15 Temmuz gibi bir afet ve felakete maruz kalmamıştı." dedi.

Bahçeli, partisince Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "Kiralık tetikçi PKK'yı cinayet nöbetine soktular. Yetmedi, IŞİD'i devreye aldılar. Tutmadı, Suriye'nin PKK'sı PYD- YPG'yle saldırdılar. Bu da olmadı, 15 Temmuz'da FETÖ iblisini harekete geçirdiler." ifadesini kullandı.

Anadolu topraklarının işgal edilmeye kalkışıldığını dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış dar bir terörist kadro ülkemizi bombaladı. Türkiye Büyük Millet Meclisini ateş altına aldılar. Milli kurum ve kuruluşları zalimce, alçakça mermiye boğdular. 15 Temmuz'da 248 vatan evladımızı şehit ettiler. 2 bin 193 kardeşimizi yaraladılar. Bu namussuz, şerefsiz teröristler özel hareket polislerimizin canına kast ettiler. Ha PKK, ha FETÖ, ha DHKP-C ha FETÖ, ha haçlı saldırıları ha 15 Temmuz yıkımı, aralarında hiç fark yoktur."

"15 Temmuz'da devletimizi kaybedebilirdik. Vatanımızdan olabilirdik." diyen Bahçeli, "Milletimizin bin yıllık beraberliği sona erebilirdi. İç savaş çıkabilirdi. Türkiye esarete girebilirdi. Tehdit bu kadar ileri düzeydeydi. Tehlike bu denli feci boyuttaydı. Türkiye hiç böyle bir ihanete şahit olmamıştı. Türk milleti, binlerce yıllık tarihinde 15 Temmuz gibi bir afet ve felakete maruz kalmamıştı." diye konuştu.

Bahçeli, FETÖ'nün, yıllar içinde devletin her kademesinde yuvalandığına dikkati çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplumun en ücra noktalarına sızıp günden güne büyüdü, palazlandı. Türk Silahlı Kuvvetlerinden emniyete, üniversitelerden adalete, sivil toplum kuruluşlarından medyaya olmak üzere toplam sekiz alana FETÖ virüsü bulaştı, saldırı için pusuya yattı. Bu terör örgütü, planlaması küresel güç merkezlerince yapılmış, dinler arası diyalog safsatasıyla derinleşmiş, kirli istihbarat oyunlarıyla güçlenmiş suç ve cinayet makinesidir. İslam'ı kullandılar, sömürdüler. İman taklidi yapıp imansızlıkta rekor kırdılar. Hoca kılığına girip, gözyaşı döküp, beddua seansları düzenleyip, himmet kuyruğundan geçip haysiyetsizliğin uyruğu oldular. FETÖ'nün başındaki Pensilvanyalı hainle, ilk haçlı seferini başlatan Papa arasında fark yoktur. Bunların içi cani, dışı adidir. Bunların görünüşü vaiz, gerçeği vandaldır."

"15 Temmuz'un azmettiricisi kimdir, failler nerededir?"

ABD ve Avrupa'nın, FETÖ'nün avukatlığına soyunduğunu kaydeden Bahçeli, "Niye? Çünkü suç ortaklığı gün gibi ortaya çıkacaktır. ABD suçluları, hainleri, darbecileri görmezden gelmektedir. Ne var ki asıl suçlu, asıl katil, asıl hunhar suikastçı Pensilvanya'dadır. Gülen Türkiye'ye neden iade edilmemektedir? ABD niçin ülkemizin taleplerini kulak ardı yapmaktadır?

Biz bunu nasıl okuyalım, nasıl yorumlayalım? Almanya'ya baksanız o da aynı havadadır. Tencere dibin kara, seninki benden kara, durum budur." dedi.

Bahçeli, "Almanya Anayasa Koruma Teşkilatı Başkanı, FETÖ'cülere yönelik delillerin yetersiz olduğunu yüzsüzce iddia etmektedir. Delil 15 Temmuz'dur. Delil 248 şehidimizin dökülmüş kanıdır. Belge tüm Türkiye'dir. Alman yetkililer yine diyor ki, Türkiye dışında hiç kimse darbe girişiminden FETÖ'nün sorumlu olduğuna inanmıyormuş. O zaman 15 Temmuz'un azmettiricisi kimdir, failler nerededir? Mahkemelerde ifade veren teröristlerin Pensilvanya'yı işaret etmeleri duyulmamış mıdır? Darbe gecesi İstanbul Büyükada'da hangi ülke ajanları Türkiye'nin yıkımı için tezgah kuruyordu?" değerlendirmesinde bulundu.

15 Temmuz'da FETÖ izini silmeye çalışanlar kimlerse, darbe ihale ve tembihini yapan alçakların da onlar olduğuna vurgu yapan Bahçeli, "Türkiye'nin bu kadar zalim karşısında tek yürek olması mecburiyettir. Biriz, beraberiz, sonuna kadar da zorba ve düşmanlığa karşı aynı saftayız." ifadesini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP'nin Ordu Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement