MHP'nin Samsun Kurtuluş Mitingi - Son Dakika
Politika

MHP'nin Samsun Kurtuluş Mitingi

MHP\'nin Samsun Kurtuluş Mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin rejim değişikliğinin kıyısında olduğunu, Başbakan'ın barut fıçısının yanında çakmakla dolaştığını ileri sürdü.

26.10.2013 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin rejim değişikliğinin kıyısında olduğunu, Başbakan'ın barut fıçısının yanında çakmakla dolaştığını ileri sürdü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Milli Değerleri Koru ve Yaşat' açık hava toplantıları kapsamında Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan "Kurtuluş Mitingi'nde vatandaşlara hitap etti. Kürsüye çıkan Devlet Bahçeli'nin vatandaşları selamladığı esnada "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganları atıldı.

Mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "1919 yılının şartlarını kıyasladığımızda, soruyorum sizlere; yine küresel çevreler, büyükelçileri eliyle, mesela 'şöyle yapın, bundan silah almayın' diyerek, içişlerimize karışmıyorlar mı? Yine işbirlikçiler dört koldan ihanet yarışına girmiyorlar mı? Yine sanal sorunlarla yeni bölünmelerin ve kamplaşmaların önü açılmıyor mu?

Yine dinimiz adice siyasete alet edilmiyor mu? Yine haktan, hukuktan ve özgürlükten bahsedilerek vatanımız belirsizliğe, insanımız tehditlere mahkum bırakılmıyor mu? Oyun hep aynıdır. Üstelik taraflar tanıdık, senaryo bildiktir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, tıpkı Damat Ferit gibi, Kürdistan'a rıza gösterdiğini, kapalı kapılar arkasında destek sözü verdiğini iddia eden Bahçeli, "Geçmişin tüm teslimiyetçileri Başbakan'ın şahsında dirilmiştir. Damat Ferit Toroslar'ın ötesi, Sevr Anlaşması Fırat'ın doğusu, Başbakan da Sivas'ın ötesi olarak bu vatan coğrafyasını kafalarda ayırmış, taksim etmiş ve dilimlemiştir. Başbakan Erdoğan ve hükümeti teröristlerle ihanet mesaisindedir. PKK 'süreç bitti' yaygarası koparırken, Başbakan hala devam ettiğini iddia etmektedir. PKK; 'vururuz, iç savaş çıkartırız, saldırırız, bedel ödetiriz' dedikçe, Başbakan, bahar havasından, barış ikliminden bahsetmektedir. PKK hain taleplerini sürekli güncelleyip, silahını üzerimize doğru çevirdikçe; Başbakan umuda, güvene, sorunların samimiyetle, soğukkanlılıkla ele alınmasına vurgu yapmaktadır. ya bu Başbakan tam bir yalancı ve şuursuzdur ya da PKK terör örgütü bulanık suda balık avlama derdindedir. Ancak gelişmeler katillerin boş durmadığına, silahtan vazgeçmek gibi bir niyetlerinin olmadığına, sınır ötesine de çıkmadığına ayan beyan işaret etmektedir. Başbakan Erdoğan hedef şaşırtmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Sayın Başbakan Siirt'in Aydınlar ilçesinin ismini Tillo, Tunceli'nin ismini Dersim olarak değiştirmeye ramak kalmışken, Samsun'un ismini de 'Amisos' yapacak mısın?" diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Değerli Samsunlular soruyorum sizlere, Başbakan'ın sözde demokratikleşme paketinde, demokrasi adına bir şey görüyor musunuz? Paketlerle PKK'ya taviz verilmesini onaylıyor musunuz? Süreç ihanetinin, yıkım projesinin, müzakere ahlaksızlığının sizlerin hayrına olduğuna inanıyor musunuz? Peki, Başbakan ve hükümetinin Türk olmayı kabahat olarak göstermesini, Türklüğü hakir görmesini, Türk milletini 36 etnik parçaya ayırmasını doğru buluyor musunuz? Milleti 36 parçadan ibaret gören Başbakan Erdoğan; dün bu konuyla ilgili olarak aynen şunları söylemiştir, 'Aklımıza geldiği kadarıyla 36, şu anda bize verilen bilgileri söylüyorum, etnik grup var.' Sayın Başbakan bu 36 etnik grup ve hatta daha fazlası varsa, sana diyorum ki, bunları biliyor da açıklamıyorsan namert kere namertsin. Kimlerden ibarettir bu 36 etnik grup? Sen kendini bu 36'nın içinde mi, yoksa ihtiyatta beklettiğin etnik gruplardan birisinde mi görüyorsun? Türk milletini 36'ya ayırmaktan özel bir zevk mi alıyorsun? Bu kapsamda, tek millet olmaktan nasıl ve hangi zeka seviyesiyle bahsediyorsun? Sayın Erdoğan sana Samsun'dan sesleniyorum, gel bu 36'yı açıkla, gel bu kez namertlikten kurtul, daha fazla da uzatma, sündürme ve tahribat verme."

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Bahçeli, " Osmanlı'yı yıkan küresel aktörler, 94 yıl sonra yeni bir oyun için kendilerine maalesef yeni bir teslimiyet hükümeti bulmuşlardır. Başbakan Erdoğan ve hükümeti anayasa yoluyla son vuruşu yapmak istemektedir. Türk milletinin dokunulmaz ve devredilmez hakları lime lime doğranmak üzeredir. Türkiye Cumhuriyeti rejim değişikliğinin kıyısındadır. Başbakan barut fıçısının yanında çakmakla dolaşmaktadır. Bu şahsın dün Cumhuriyetle ilgili sözleri de tam bir ucubedir. Başbakan, 'yan gelip yatmakla cumhuriyetçi olunamayacağını, cumhura, cumhuriyete hizmet etmekle cumhuriyetçi olunacağını' iddia etmektedir. Cumhuriyetin tescilli, markalı ve sicilli hasmı şimdi kalkmış bu alanda nutuk atmaktadır. 11 yıldır Türkiye Cumhuriyeti'ni perişan etmek, kevgire çevirmek, kuruluş ruhunu tırpanlamak isteyen birisi ne çabuk yaptıklarını unutmuş ve bir de zeytinyağı gibi üste çıkmaya başlamıştır" diye konuştu.

"Gezi Parkı'ndaki gençlerin kurduğu çadırlara şafak vakti saldıran sen mi demokratsın?" diyen Bahçeyi şöyle devam etti:

"Söz de yol yapmak maksadıyla, ODTÜ'ye bayram gecesi iş makineleriyle baskın yapan sen ve zihniyetin mi cumhurun fikrine saygı duymaktan ve cumhura hizmetten bahsediyorsun? Lütfen dikkat ediniz, Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, yol için cami yıkacaklarını söylemiştir. Sayın Erdoğan, bir yanda yol için cami yıkmayı göze alıyorsun, diğer yanda BOP yoklamasında yok yazılmamak için kilise açıyorsun. Bir yanda yol için cami yıkmayı kafaya takıyorsun, diğer yanda Akdamar Adası'nda, milletimizin vergileriyle kilise onarıyor ve tantanayla kurdelesini kesiyorsun. Bir yanda cami yaparak göz boyuyorsun, diğer yanda kiliselere, azınlık vakıflarına milletin toprağını kimseye sormadan, danışmadan keyfince bağışlıyorsun. Sayın Başbakan şunu unutma ki, yol uğruna cami yıkıyorsan, yoldaşın cani başı için cumhuriyeti havaya uçurmaktan da asla çekinmezsin. Bu nasıl bir iştir, bu ne büyük bir günahtır? Başbakan'ın bu sözünü başka birisi kullanmış olsaydı, emin olunuz ki, ne kafirliği, ne İslam düşmanlığı, ne de münafıklığı kalırdı? Başbakan Erdoğan caminin aynı zamanda medeniyet olduğunu bilmeyecek kadar gözü ve bahtı bağlanmıştır. Giydiği papaz cübbeleri aklını karıştırmıştır. İslam'la kandırması ayağına dolaşmıştır. Başbakan Erdoğan BOP'a kendi öyle vermiş, kendisini öyle adamıştır ki, asıl yüzü belirmeye, asıl niyeti ortaya çıkmaya başlamıştır. Şimdi siz söyleyiniz, Başbakan ve hükümetinin son kullanım tarihi dolmuş mudur? Başbakan ve hükümetine karşı sabrınız tükenmiş midir? Önce 30 Mart 2014 tarihindeki mahalli idareler seçimlerinde bu iktidar uyarılmalıdır. Arkasından da Başbakan'ın Cumhurbaşkanı olma hayalleri suya düşmelidir. Nihayetinde milletvekilliği genel seçimlerinde, 'beraber yürüdük bu yollarda' diyerek cami yıkmaya bile niyetlenen, PKK'ya şerefini kaptıran, BOP'a ruhunu ipotek ettiren cahiliye devri artıklarından kurtulmak başlıca amaç olmalıdır. Bu kutlu mücadeleye her şeyinizle girmeye kararlı mısınız? Başbakan ve hükümetinden kurtularak, Türkiye'yi ve Türk milletini kurtarmaya, Samsun'dan kurtuluş meşalesini tutuşturmaya söz veriyor musunuz? İşte Samsun budur. Samsun'a da bundan başkası yakışmayacaktır." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'nin Samsun Kurtuluş Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement