Mhp, Osmangazi Belediye Başkan Adayını Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Mhp, Osmangazi Belediye Başkan Adayını Tanıttı

Mhp, Osmangazi Belediye Başkan Adayını Tanıttı

Milliyetçi Hareket Partisi, Osmangazi belediye başkan adayı Avukat Zafer Karakılıç’ı kamuoyuna tanıttı.

23.12.2013 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi, Osmangazi belediye başkan adayı Avukat Zafer Karakılıç'ı kamuoyuna tanıttı.

Muradiye'de Darüzziyafe Restoran'da düzenlenen toplantıda, belediye başkan adayı Karakılıç, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Küçük yaşlardan itibaren parti teşkilatlarında bulunduğunu belirten Karakılıç, "Teşkilat bakımından sürpriz bir aday değilim. Çocukluk yıllarımda ocakta dergi dağıtarak bu camiayla tanıştım. Partimize yönelik popüler olmadığıma dair söylentiler var. Partimizin böyle bir politikası olsa şarkıcı ya da türkücü bir aday gösterirdi. Ayrıca kendi mesleğimde gayet tanınan bir kişiyim. Partimiz liyakat olarak beni uygun gördü ki, bugün buradayım" dedi.

Mevcut yerel yönetimi tenkit eden Karakılıç, "Belediyenin borcu olmadığını açıklayarak övünüyorlar. Borç, çalışan bir belediyenin olmazsa olmazıdır. Siz bu argümanla övünüyorsanız, ironik olarak çalışmadığınızı dile getiriyorsunuz demektir. Öte yandan günü kurtarmayı kendisine şiar edinmiş, plansız hareket eden bir yönetim şekli sergiliyorlar.. Önceliği olmayan yerlere para harcıyorlar. Akpınar gibi ulaşım, park, yol meselesi olmayan bir bölgeye, Bursa'nın dar sokaklı mahalleleri dururken 400 milyonluk bir yatırım yersizdir. Bu çeşit bölgelerde dönüşüm tabii olmalı, fakat bu belli bir sıralama dahilinde yapılmalıdır" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm ve turizm merkezli düzenlemelerle Osmangazi'ye yeni bir soluk getirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Zafer Karakılıç, "1. derecede deprem bölgesinde bulunan Bursa'mızda, kentsel dönüşümün ne kadar elzem bir konu olduğu hepimizin malumu. İlk olarak Osmangazi Belediyesi bünyesinde jeoloji ve jeofizik mühendislerinden oluşan bir birim kurmayı düşünüyoruz. Acilen deprem risk haritaları çıkarılarak, binalar buna göre şekillendirilip revize edilecek. Bu süreç dahilinde uzanabildiğimiz her mahalleye depremde acil müdahale malzemeleri bulunan bir bina inşa edeceğiz. Bu planlamaların neticelerine göre kentsel dönüşümü gerçekleştirmek istiyoruz. Daha sonra en zaruri gördüğümüz konu ise turizmdir. Osmanlı'nın kurucu başkenti olan şehrimizin yeteri kadar rağbet gördüğünü düşünmüyoruz. Hanlar bölgesi, Tophane yamaçları ile Arap Şükrü Sokağı gibi tarihi dokumuzu en iyi yansıtan mevkilerimizi yeniden elden geçirecek, Bey Sarayı'nı gün yüzüne çıkararak turizmin Bursa'da yeniden canlandırmayı hedefliyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mhp, Osmangazi Belediye Başkan Adayını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement