MHP Osmaniye Milletvekili Türkoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Osmaniye Milletvekili Türkoğlu Açıklaması

"İktidar partisinin hedeflediği HSYK'yı tamamen kontrol altına almak ve yargıda kendileri aleyhine gelişebilecek davaları kaynağında önlemektir"

09.09.2014 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, "İktidar partisinin hedeflediği HSYK'yı tamamen kontrol altına almak ve yargıda kendileri aleyhine gelişebilecek davaları kaynağında önlemektir" dedi.

Türkoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Şişli'de meydana gelen 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazasına değindi.

İş kazalarının 21. yüzyılda hala can almasının, çalışma hayatı standartları açısından uygulamada hedeflenen amaçlara ulaşılamadığını gösterdiğini ifade eden Türkoğlu, denetimlerin insan hayatı açısından önemine işaret etti.

Türkoğlu, 2013 yılında asansör denetimlerine ilişkin TBMM'ye Meclis Araştırma açılması için önerge verdiklerini, bu önergenin iktidar partisi milletvekillerinin oylarıyla gündeme alınmadığını de söyledi.

AK Parti iktidarının denetim ve teftişte hoşlanmadığını, buna ilişkin mekanizmaları etkisiz hale getirdiğini ileri süren Türkoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu ihmaller ve ihanetler maalesef AKP döneminde çok sık gördüğümüz ve sıradanlaşmış olaylar haline gelmiştir. AKP'nin hukuk tanımaz denetimden kaçan anlayışı yanı başımızda Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki inşaatta da devam etmektedir. İnşaatının durdurulması için İdare Mahkemesi kararı verilen yeni başbakanlık binasının inşaat ruhsatı var mıdır? İnşaatın kontrolü nasıl yapılmaktadır? İş güvenliği açısından denetim yapılmakta mıdır? Bugüne kadar o inşatta yaralanmalı ya da ölümlü iş kazası olmuş mudur?"

Kazanın meydana geldiği inşaatın sahibinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okul arkadaşı olduğunun herkes tarafından bilindiğini ifade eden Türkoğlu, "Tayyip Erdoğan'a ve AKP'ye bu kadar yakın olan bir firmanın denetlenmesi ne kadar mümkün olur, bunu takdirlerinize sunuyorum" dedi.

Türkoğlu, benzer ihmallerin bina yalıtım malzemeleri ve buna ilişkin işlemlerde de yaşandığını ileri sürerek, benzer faciaların yaşanabileceğini, süratle önlem alınması gerektiğini vurguladı.

-"Etik dışı bir davranış"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Türkoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın HSYK seçimleri öncesinde hakimlerin ve savcıların maaşlarına zam yapılacağı yönünde açıklama yaptığının ifade edilerek, değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Bu etik dışı bir davranış. hiç ahlaki değil. İktidar partisi HSYK seçimleri ile direkt ilgilenmektedir" karşılığını verdi.

Açıklamanın seçimler öncesinde yapılmış olmasına dikkati çeken Türkoğlu, "İktidar partisinin hedeflediği HSYK'yı tamamen kontrol altına almak ve yargıda kendileri aleyhine gelişebilecek davaları kaynağında önlemektir. Yaptıkları teklif ahlak dışı" dedi.

Buna ilişkin kanun teklifinin Meclis'in çalışma takvimi açısından HSYK seçimlerinden sonra yasalaşabileceğine de dikkati çeken Türkoğlu, "Hakim ve savcılara şunu söylüyorlar; 'seçimde sonuçlar bizim lehimize olmazsa avucunuzu yalarsınız' demek istiyorlar. Niyetleri bir şantaj yaparak, tabirimi hoş görün, hakim ve savcılara havuç göstererek HSYK seçimlerini etkilemek. bu ahlaki değil" ifadelerini kullandı.

Türkoğlu, Torba Kanun görüşmelerinde madde ihdası ile Ümraniye ve Ataşehir ilçelerinin hudutlarının değiştirilmesine ilişkin soruyu yanıtlarken de "Bu mahalle değişikliğinin bu saatte TBMM gündemine getirilmiş olması AKP'nin arka planda başka şeyler sakladığına işaret ediyor. Orada bir rant var ve AKP bu rantı kendisine bağlı bir belediyeye taşımak istiyor" diye konuştu.

Bir başka soru üzerine TİB Başkanlığı'nın istediği trafik bilgilerini mahkeme kararı olmaksızın almasına ilişkin madde ihdasını da değerlendiren Türkoğlu, bunun da kabul edilemez bir uygulama olduğunu savundu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Osmaniye Milletvekili Türkoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement