MHP Seçim Bürosu Açılışındaki Silahlı Saldırı Davası - Son Dakika
Güncel

MHP Seçim Bürosu Açılışındaki Silahlı Saldırı Davası

Esenyurt'taki MHP seçim irtibat bürosu açılışında, İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Cengiz Akyıldız'ın öldürülmesi ve 7 kişinin yaralanması olayına karıştığı iddia edilen 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

16.11.2015 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenyurt'taki MHP seçim irtibat bürosu açılışında, İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Cengiz Akyıldız'ın öldürülmesi ve 7 kişinin yaralanması olayına karıştığı iddia edilen 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Sinan Arslan ile 3 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada, Cengiz Akyıldız'ın eşi Özlem Akyıldız, kızları Aslıhan Akyıldız, Nebahat Çobanoğlu ile kız kardeşi Nermin Akyıldız da hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Dilan Özdemir, olay yerine yakın bir markette çalıştığını, olaylar başlamadan önce küçük çocukların halay çekerek zafer işaretleri yaptığını gördüğünü ve daha sonra başkalarının onları kovaladığını anlattı.

Daha sonra miting aracına taşlar atıldığını ve bir grubun Barış Can'a saldırdığını belirten Özdemir, "40-41 yaşlarında biri Barış diye bağırdı. Bir kişi Barış'ın arkasından vurdu, yere düştü. Barış'ı kaldırırken bir el uzaktan silah sesi duydum. Silah sesini duyunca içeri girdim. Başka hiçbir şey görmedim" dedi.

Mahkeme Başkanı Ümit Kaptan da bilirkişinin görüntülerle ilgili kasetler için hazırlayacağı rapora ilişkin ek süre istediğini söyledi.

Duruşmada söz alan katılanların avukatı Atıf Şener ise davanın mümkün olduğu kadar hızlandırılması görüşünde olduklarını belirterek, davanın uzamasının mağdurlara zarar vereceğini ifade etti.

Bulabildikleri takdirde tanıkları kendilerinin duruşmada hazır edeceklerini aktaran Şener, görüntü tespiti sırasında videoların ek yerlerinde kesinti yapılıp yapılmadığı konusunun da belirlenerek rapora yansıtılmasını istedi.

Cumhuriyet savcısı İbrahim Baytekin de hakkında yakalama kararı bulunan sanık Emin Yılmaz'ın yakalanmasının beklenilmesini, duruşmaya katılmayan tanıkların dinlenmesini ve tutuklu sanık Sinan Arslan'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, bilirkişiye ek süre verilmesine ve eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu arada duruşma nedeniyle adliyede yoğun güvenlik önlemi alındı.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Esenyurt'ta 26 Ocak 2014'de MHP seçim bürosunun açılışı sırasında partinin seçim otobüsünün taşlanmasıyla başlayan olaylar sonucu Cengiz Akyıldız'ın silahla öldürüldüğü, Kemal Sağsöz'ün silah, Cihan Köç'ün demir sopa, Özkan Can, Erkan Kamil Tanrıverdi, Soner Özcan, Gencay Yılmaz ve Ramazan Türkmen'in de çeşitli aletlerle vurulmak suretiyle yaralandığı belirtildi.

Sanıkların ellerindeki aletlerle müştekilere saldırdıkları, bu sırada Sinan Arslan'ın tabanca ile ateş ederek Kemal Sağsöz'ü omzundan yaraladığı ifade edilen iddianamede, göğsüne bir mermi isabet eden Cengiz Akyıldız'ın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği aktarıldı.

İddianamede, şüpheliler Sinan Arslan, Mehmet Arslan, Abdullah Yılmaz ve Emin Yılmaz'ın Türk Ceza Kanunu'nun "kasten adam öldürme" suçunu düzenleyen 81. maddesi uyarınca müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Ayrıca sanıkların "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "kasten yaralama", "kasten öldürmeye teşebbüs", "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından toplam 52 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

Bu arada, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, olay tarihinde 18 yaşından küçük oldukları için dosyası ayrılan 6 sanık hakkında da iddianame hazırlanmıştı.

"Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak için kurulmuş silahlı örgüt adına suç işleme", "kasten öldürmeye yardım etmeye iştirak" ve "kasten yaralama" suçlarından 39 yıla kadar hapisle cezalarına çarptırılmaları istenen sanıkların dosyası, Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldükten sonra bu dosyayla birleştirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP Seçim Bürosu Açılışındaki Silahlı Saldırı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement