'MİA Projesi, Katkı Sağlamak İçin Ortaya Atılmadı' - Son Dakika
Güncel

'MİA Projesi, Katkı Sağlamak İçin Ortaya Atılmadı'

\'MİA Projesi, Katkı Sağlamak İçin Ortaya Atılmadı\'

CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, İzmit Sanayi Sitesi'nde sanayi sitesi çalışanlarıyla kahvaltılı programda bir araya geldi.

10.03.2014 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, İzmit Sanayi Sitesi'nde sanayi sitesi çalışanlarıyla kahvaltılı programda bir araya geldi. Sirmen'e CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, CHP İzmit İlçe başkanı Selman Yıldırım, CHP'li meclis üyesi Fahri Örengül eşlik etti. Ev sahipliğini İzmit sanayi Sitesi Başkanı Muzaffer Gürfidan'ın üstlendiği programa sanayi sitesi çalışanları büyük ilgi gösterdi. MİA projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Gürfidan, "Sefa Başkan'dan yana bir sıkıntımız yok. 30 Mart'ta Türkiye'nin kurtuluşu için CHP'ye oy vermemiz gerekiyor. Bağdat yolunu 10 tane zigzaglı yol haline getirmişler. O yol aslında dümdüz. Burada amaç bizi 4'e bölmektir. Bunları bir şekilde ranta dönüştürüyorlar" dedi.

'MİA PROJESİ BİR SENARYODUR'

Muzaffer Gürfidan'ın ardından sözü CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen aldı. MİA projesiyle ilgili konuşan Sirmen, "İzmit Belediyesi olarak ihtiyaç ve dertlerinizi birlikte çözeceğiz. MİA projesiyle ilgili son gelişmelerin sizi de huzursuz ettiğini biliyorum. MİA projesi size katkı olsun diye ortaya atılmış bir proje değil. Öyle olsaydı hali hazırda ki yapı dikkate alınarak proje yapılırdı. Amacın başka olduğu belli oldu. Bazı bölgelere imar düzenlemesi yapmak oraları güçlü imara kavuşturmak için aslında yapılmış bir senaryodur. Önce sizlere danışılması gerekiyordu. Buranın oluru alındıktan sonra yapılacak bir projedir. Bir anda askıya çıkarıldı. Sizlerin itirazından sonra seçimden sonraya bırakıldı" dedi.

'ESNAF NEREYE GİDECEK'

Sözlerine devam eden Sefa Sirmen, "MİA projesi plansız ve düşüncesizce yapılmış bir projedir. CHP olarak böyle projelere karşı çıkmamız mümkün değil. Ama bir çalışma ve alt yapı yapılmamış. Burada ki esnaf nereye gidecek. Bu proje İzmit Belediye meclisinde görüşülmemiştir. İzmit Belediye Meclisi yetkisini Büyükşehir'e devretmiş. Böyle bir şey mümkün değildir. Böyle projeler gerçekleştirilirse biz gerçekleştiririz. Uluslararası fuar merkezi olan İnterteks Fuarı'nı yaptık. 10 yıldır düğünler toplantılar gibi ucuz şeyler yapılıyor. Bizim projemiz 35 bin metrekare tek çatı projedir" şeklinde konuştu.

'MİA ESNAFI BİTİRME PROJESİDİR'

Sirmen'in ardından söz alan CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, "Yeriniz değerlendi, herkesin gözü burada. Sandıkta sizin yerinizde gözü olanların gözünü çıkarın. Bu zenginlikten payı siz alacaksınız. Bunlar bu kadar becerikli değiller. Artık toplumum için bir şey yapmak istiyorum. Kendimi yetiştirdim. Biz hazırız. Kocaeli'yi bir metropol yapacağız. Buradan gitmeniz gerekiyorsa birlikte karar verip değerlendiririz. MİA projesi sadece sizi değil İzmit'te ki esnafı bitirme projesidir. Hangi partiden olursanız olun bize destek verin" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'MİA Projesi, Katkı Sağlamak İçin Ortaya Atılmadı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement