Miami Yatırım İçin Çok Uygun Bir Şehir" - Son Dakika
Ekonomi

Miami Yatırım İçin Çok Uygun Bir Şehir"

Miami Yatırım İçin Çok Uygun Bir Şehir"

ABD'nin Florida eyaletinde gayrimenkul yatırımları yapan Miami Epic Group Kurucusu Zeynel Biter, Türk yatırımcılara Miami'de yatırım yapma önerisinde bulunarak, "Miami'de hem vergiler düşük hem de konut fiyatları diğer büyük şehirlerin çok gerisinde.

02.06.2017 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Florida eyaletinde gayrimenkul yatırımları yapan Miami Epic Group Kurucusu Zeynel Biter, Türk yatırımcılara Miami'de yatırım yapma önerisinde bulunarak, "Miami'de hem vergiler düşük hem de konut fiyatları diğer büyük şehirlerin çok gerisinde. Miami yatırım için çok uygun bir şehir." dedi.

Biter, Raffles Otel'de düzenlediği "Miami-Orlando Gayrimenkul Yatırım Fırsatları ve Yatırımcı Vizesi" semineriyle Miami'deki yatırım fırsatları hakkında bilgi verdi.

Miami'nin ABD'nin giriş kapısı niteliğinde olduğunu belirten Biter, Türk yatırımcıları Miami'de gayrimenkul yatırımı yapmaya çağırdı.

Gelen taleplere göre Türk yatırımcıların Florida eyaletinde Miami'den sonra en fazla West Palm Beach, Orlando, Tampa ve Naples'ta yatırım yaptığını anlatan Biter, Miami'de 10 binin üzerinde Türk'ün bulunduğunu tahmin ettiğini söyledi.

Miami'nin yabancı yatırımcıların bir numaralı tercihi konumunda olduğunu belirten Biter, " Paris, Amsterdam, Tokyo ve New York gibi popüler şehirler sayıldığında Miami de bu listede yer alır. İşin güzel yanı ise Miami'de hem vergiler düşük hem de konut fiyatları diğer büyük şehirlerdekinin çok gerisinde. Çünkü eyalet gelir vergisi yok. Senelik emlak vergisi satış rakamının yaklaşık yüzde 2'si kadar. Miami yatırım için çok uygun bir şehir. Bölgelere göre değişiklik göstermekle beraber daha önce yapılmış bir yatırımdan örnek verecek olursak, 87 bin dolara aldığımız bir evden bin 150 dolar kira getirisi kazanmaktayız." diye konuştu.

- "EB-5'te bir ev almıyorsunuz, projeye ortak oluyorsunuz"

ABD'den vize almanın Donald Trump'ın başkanlığa gelmesinden sonra zorlaştığını ifade eden Biter, bu ülkede yatırım yaparak yatırımcı vizesi ve oturma izni almanın mümkün olduğunu söyledi.

ABD'de oturma izni sağlayan E-2 ve Employment Based 5th Preference (EB-5) vizeleri hakkında bilgiler veren Biter, şöyle konuştu:

"EB-5, İstihdam Esasına Dayalı 5. Tercih anlamına gelmektedir. Göçmen yatırımcıların bu programdaki başarısı, kalıcı bir ABD vizesi (Green Card) ile sonuçlanır. Yeşil Kart, kendileri ve ayrıca ilk dilekçenin dosyalanma tarihi itibarıyla 21 yaşın altındaki nitelikli aile üyeleri için de kalıcı vize anlamına geliyor. ABD için başarı ise, programdaki göçmen yatırımcıların en az 10 kişilik istihdam sağlayacak, çeşitli faktörlere bağlı olarak bir milyon dolar veya 500 bin dolar değerinde bir yatırım yapmasıdır. EB-5'te siz bir ev almıyorsunuz, projeye ortak oluyorsunuz. EB-5'te mortgage kredisi kullanamıyorsunuz."

- "E-2 vizesi iş kurmak isteyen girişimciler için mükemmel bir seçenek"

Biter, E-2 vizesine ilişkin olarak da "E-2 Karşılıklı Yatırım Anlaşması kapsamında yatırımcı vizesi Amerikan işletmelerine mali yatırımda bulunmak ve işletmelerini yönetmek ve geliştirmek için bu ülkeye gelmek isteyen anlaşma dahilindeki belirli ülkelerin vatandaşları için tasarlanmıştır. Bu ülkelerin ABD ile ticaret ve dolaşım anlaşması bulunmaktadır. Türkiye de bu ülkelerden biridir. E-2 vizesi iş kurmak isteyen girişimci yatırımcılar için mükemmel bir seçenektir. Zira bu tür işletmeler üzerinden yapılan vize başvuruları daha yüksek oranda olumlu sonuçlanmaktadır. Burada Mortgage kredisi kullanabiliyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Uluslararası Göçmenlik Avukatı Isadora Velazquez ise yatırımcı olarak ABD vizesi veya Green Card almak için gerekli evrak işleriyle ilgili bilgiler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Miami Yatırım İçin Çok Uygun Bir Şehir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak
    20:39 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. İlk birleşimde alınan kararla, 1 Haziran'dan itibaren tüm abonelere indirim uygulanacak.

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı

    Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Canalp, tesisin kentin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu ve açılışını 2025'te birlikte yapacaklarını söyledi.


Advertisement