Mib ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Merdiven Altı Üretime Karşı Ortak Çalışma - Son Dakika
Ekonomi

Mib ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Merdiven Altı Üretime Karşı Ortak Çalışma

Mib ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı\'ndan Merdiven Altı Üretime Karşı Ortak Çalışma

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) sektörde haksız rekabetin engellenmesi ve merdiven altı üretime karşı ortak bir çalışma başlattı.

06.03.2018 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) sektörde haksız rekabetin engellenmesi ve merdiven altı üretime karşı ortak bir çalışma başlattı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) işbirliğinde kompresör konusunda eğitilen denetçiler sahaya inerek, ürünleri teknik mevzuatına uygunluğu bakımından denetime tabi tutacak. İstanbul'da düzenlenen 'Hava Kompresörleri Çalıştayı' Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü'nün başkanlığında gerçekleştirildi. Hava kompresörlerinin piyasa gözetimi ve denetiminde karşılaşılan sorunların ele alınarak çözüm önerilerine yönelik değerlendirmelerin yapıldığı çalıştayda denetimlerin daha etkin ve verimli hale getirilmesi için yapılması gereken düzenlemeler görüşüldü.

Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Şakir Karakaya, Makina Denetim Şubesi sorumlusu Alpaslan Bulut ve Bakanlık Müşaviri Dilşad Bayram ve Makina İmalatçıları Birliği üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve İstanbul Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü temsilcileri de katıldı.

Bakanlık tarafından görevlendirilen denetçiler, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü'nce ürüne yönelik özel hazırlanan kontrol listeleri doğrultusunda denetimleri başlatacak. Yıl sonuna kadar devam edecek bu denetimlerde elde edilen sonuçlar yapılacak bir toplantıda kamuoyu ile paylaşılacak.

Belirlenen yol haritası sonrasında ise, Bakanlık yetkilileri ve MİB üyeleri belirlenen görev dağılımları çerçevesinde çalışmalarını sürdürerek 2018 yılında yapılacak etkin denetim için gerekli çalışmalara altyapı oluşturdu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Mib ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Merdiven Altı Üretime Karşı Ortak Çalışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı
    10:46 Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı

    Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, göreve geldikleri 5 yıl içinde ilçeye 1 milyar liranın üzerinde yatırım kazandırdıklarını belirtti. Yapılan yatırımlar ve doğalgazın ilçeye gelmesiyle birlikte göç veren ilçeye tersine göç başladı.

  • Ticaret Bakanı: Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılması için Irak ile görüşmeler sürüyor
    10:37 Ticaret Bakanı: Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılması için Irak ile görüşmeler sürüyor

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kalkınma Yolu Projesi'nin önemli bir geçiş güzergahını teşkil edecek Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılması için Irak hükümeti ile görüşmelerin sürdürüldüğünü bildirdi. Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılmasıyla birlikte Habur Gümrük Kapısı üzerindeki yükün hafifleyeceği ve dış ticaret hacminin artacağı değerlendirilmektedir.

  • CarrefourSA ile Tez Koop İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı
    10:29 CarrefourSA ile Tez Koop İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

    CarrefourSA Sabancı Ticaret Merkezi AŞ ile Tez Koop İş Sendikası arasında, yaklaşık 8 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamında tüm ücretlere birinci yıl için yüzde 58 artış yapıldı ve aylık çıplak ücretlere kıdeme göre 350 ila 1450 lira arasında kıdem zammı eklendi. Ayrıca, çalışanlara kıdemleri dikkate alınarak birinci yılda yapılan ücret zammı yüzde 61 ile yüzde 69 arasında oldu. Sözleşmenin ikinci ve üçüncü yıllarında ise çalışanlara yıllık enflasyon oranında ücret zammı uygulanacak. Sözleşmeyle birlikte çalışanların sosyal haklarında da önemli artışlar yapıldı, her ay 1000 lira gıda yardımı yapılacak ve diğer sosyal yardımlar da artırıldı.

  • İzmit Belediyesi Filosuna 4 Yeni Çöp Kamyonu Ekledi
    10:29 İzmit Belediyesi Filosuna 4 Yeni Çöp Kamyonu Ekledi

    İzmit Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine 4 yeni çöp kamyonu ekledi. Araç filosunu güçlendiren belediye, toplam araç sayısını 222'ye çıkardı.

  • ASO Başkanı Seyit Ardıç, ASO Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçildi
    10:25 ASO Başkanı Seyit Ardıç, ASO Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçildi

    Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına ASO Başkanı Seyit Ardıç yeniden seçildi. ASO Teknopark AŞ Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Ardıç, oy birliğiyle tekrar başkan seçildi. Ayrıca, Mehmet Cansız ASO Teknopark AŞ Genel Müdürlüğü görevine atandı.


Advertisement