Michael Jackson'ı, David Bowie'yi ve Cher'i Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz - Son Dakika
Güncel

Michael Jackson'ı, David Bowie'yi ve Cher'i Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz

Michael Jackson\'ı, David Bowie\'yi ve Cher\'i Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz

Dijital imaj bankası Mostphotos, ünlü illüstratör Sadi Güran ile dijital sergi projesine imza atıyor.

25.10.2013 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'7 Renk 7 İkon' adlı yeni projede sanatçının renklerin çağrışımı ile oluşturduğu David Bowie, Nina Simone, Billie Holiday, Cher, Chet Baker, Michael Jackson ve Grace Jones gibi büyük ve ikonlaşmış sanatçıların illüstrasyonlarını görmek mümkün.

Dijital imaj bankası Mostphotos, Türkiye'nin başarılı illüstratörlerinden biri olan Sadi Güran ile dijital sergi projesine başlıyor. Yıllardır farklı temalarda binlerce illüstrasyon çizen ve işlerinden çokça bahsettiren Sadi Güran, projenin ilk ayağı olan '7 Renk 7 İkon' serisini Mostphotos'da (tr-tr.mostphotos) sergiliyor. Sanatçının ilk illüstrasyon serisinde ikon haline gelmiş, ünlü ve unutulmaz müzisyenlerin illüstrasyonları yer alıyor.

Renklerin çağrışımı ile oluşturulan illüstrasyonlar, David Bowie, Nina Simone, Billie Holiday, Cher, Chet Baker, Michael Jackson ve Grace Jones gibi büyük sanatçılardan oluşuyor. Sanatçıların çağrışımları ile renklendirilen illüstrasyonlar, unutulmaz ve hafızalara kazınmış pozları üzerine kurgulanıyor.

Online sanat galerisi

Dijital dünyada yıllardır gördüğümüz kalıplaşmış, birbirine benzeyen ve alternatifi olmayan görselleri fazlalaştırmak, farklılaştırmak ve yaratıcılığı artırmak amacıyla hizmet veren Mostphotos, stok imaj sitesini sanatçıların kendi online sanat galerisi olarak kullanmaları için ilk adımı atıyor.

Mostphotos'a fotoğraf, illüstrasyon ve vektörel (çizim programlarında üzerinde oynanabilen) görseller ekleyen kullanıcılar profillerini diledikleri gibi organize edip sergileyebiliyor, ileride satın almak isteyebilecekleri, beğendikleri görselleri, farklı fotoğrafçıların fotoğrafları, farklı temaları toplayarak hesaplarında kendi koleksiyonlarını oluşturabiliyor.

Mostphotos'da sanatçılar, kendi web sitesini yapmasına gerek kalmadan Mostphotos'da kendi portfolyolarını oluşturup başkalarıyla paylaşabiliyor.

Stok imaj siteleri arasında en hızlı büyüyen Mostphotos, önümüzdeki 24 ay içerisinde görsel arşiv sayısı ile dünyanın en büyük stok imaj sitesi olmayı hedefliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Michael Jackson'ı, David Bowie'yi ve Cher'i Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement